Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a párom nyaggat...

Mit tegyek, ha a párom nyaggatxa gyerek miatt?

Figyelt kérdés
Párom 37 éves én 25 vagyok. Szinte naponta felhozza a gyerektémát. Èn is szeretnék szülni, de most nem vagyunk abban a helyzetben, hogy gyerekünk legyen. Szeretnék venni egy kis házat, de egyellőre lehetetlen. De ő már nagyon szeretne családot, ami érthető is. Hogyan "hallgatassam" el?
2014. nov. 2. 11:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
Ne pazarold tovább az idejét, úgy.
2014. nov. 2. 11:10
 2/12 anonim ***** válasza:
35%
A realitással. A gyereknek, és nektek otthon kell. Most arra koncentráljatok, hogy ezt megteremtsétek, dolgozzatok, aztán ha sínen lesznek a dolgok, akkor lehet babát tervezni. Egy baba érkezése nagy kiadás, és kiesés egy időre a munkából is. Sokkal könnyebb így haladni, mint ha már van gyerek. Még van jó pár évetek rá, hogy gyereketek legyen. A mai világban sajnos nagyon meg kell gondolni, mire vállal az ember gyerekeket.
2014. nov. 2. 11:12
 3/12 A kérdező kommentje:

"Még van jó pár évetek rá, hogy gyereketek legyen."

Nekem talán, de a páromnak már nem nagyon.

2014. nov. 2. 11:15
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Na, erről van szó, hogy azt mondják, nem számít a korkülönbség...Én meg azt mondom, hogy egy bizonyos korban igen is számít. És ez a kor lehetne egy olyan kor, ahol már nem kéne, hogy számítson, de ahogy látszik, mégis számít. Teljesen érthető, hogy 37 évesen családot akar a párod. És én azt szoktam mondani, hogy ha mindenki arra várna, hogy saját háza legyen, akkor még 40 évesen se lenne senkiből szülő...Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne kellene a jövőre is gondolni, csak valahol azt gondolom, hogy sokan vállaltak már úgy gyereket, hogy akkor, abban a pillanatban nem volt saját házuk, de gondoltak a jövőre, tartalékoltak, közösek voltak a céljaik a jövőre tekintettel és előbb-utóbb lett saját házuk, ugyanakkor szülővé is váltak.

Én azt gondolom, hogy ha neked még ennyire hosszútávú a gyerekvállalással kapcsolatos terved, akkor semmi keresni valód a párod mellett...Neki egy olyan nő kell, aki nem így gondolkozik, ahogy te, aki szintén családot akar rövid határidőn belül, neked meg egy olyan pasi, aki szintén fiatalabb és még ráér a gyerekvállalással.

És azért úgy kíváncsi lennék rá, hogy hány éves leszel majd akkor, amikor hitel nélkül a neveden lesz egy saját ház...Lehet már rég kicsúszol a gyerekvállalásból...De te tudod.

Én teljesen megértem a párodat.

Téged is, csak vannak dolgok, amik nem teljesen tudnak úgy működni, ahogy az ember elképzeli előre...

2014. nov. 2. 11:25
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Soha nincs olyan pillanat, ami teljesen alkalmas a gyerekvállalásra. Továbbá tudnál szeretetet adni a gyerekednek? Ha ezen kívül nem éhezne, akkor mindent megadtál neki, ami fontos. A párod nem olyan fiatal, és te vesztegeted az idejét. Dönts, akarsz e gyereket tőle, akarod, hogy ő legyen a társad, vagy nem. Ha nem akkor engedd el!
2014. nov. 2. 13:31
 6/12 anonim ***** válasza:
28%

Ha megvan a ház, akkor meg autó kell. Ha megvan az autó, akkor félre akarsz tenni pénzt először, és majd később.

Aztán 45 évesen arra ébredsz, hogy a tárgyak voltak fontosabbak, mint a gyerek.

A párod 37 éves, meddig várjon? 50 éves koráig? Ha te nem akarsz neki 2 éven belül szülni, ne rabold az idejét!

2014. nov. 2. 15:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Én már szülnék, de anyóséknál lakunk heten.
2014. nov. 2. 15:26
 8/12 anonim ***** válasza:

"Én már szülnék, de anyóséknál lakunk heten."

És anyós nem szeretne unokát?

2014. nov. 2. 15:29
 9/12 anonim ***** válasza:

Költözzetek akkor el, vagy szüljetek ott, ahol vagytok.

Ha az anyóst nem zavarja, akkor titeket miért?

Mi is úgy születtünk a húgommal, hogy a nagyszüleimnél laktunk. 3 évvel később költöztek el a szüleim.

2014. nov. 2. 15:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Neki már van kilenc unokája és hat dédunokája.
2014. nov. 2. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!