Mit csináljak, hogy végre felfogják a szüleim, hogy nem vagyok már gyerek? L/20
Végezd el a házimunka rád eső részét, fizesd ki a rezsi rád eső részét, előre mondd el mit tervezel estére és meddig maradsz, kedvesen közöld, hogy bezárkózol, mert pihenni akarsz.
Kb. ennyitől már felnőttként fognak kezelni. Az hogy két hónapja dolgozol pedig örvendetes, de semmi több.
Én ennél kevesebb miatt költöztem el már előbb, mint te. A szüleid nem tisztelik a határaidat, te pedig ezt eddig engedted nekik, vagy ha kérted is őket, hogy változzanak, ez nem történt meg. 20 éves vagy, dolgozol, én biztos, hogy elköltöznék a helyedben, mert ha eddig nem értették meg, hogy mit jelentenek a személyes határok, ezután sem fogják csak azért, mert megpróbálod velük egyszer-kétszer közölni.
Ismerem ezt a helyzetet, mert nálunk sem volt kopogás, meg ha bejött valaki a szobámba, mindig elfelejtette becsukni maga után, ha kiment, hiába kértem nagyon sokszor. Csak a fürdőszobában lehetett nyugodtan lenni, mert ahhoz volt kulcs. Anyukám simán belenyúlt a táskámra "kitakarítom" címszó alatt. Rengetegszer megkértem, hogy ne tegye, de egyszerűen nem fogta fel.
Ha úgy döntesz, hogy otthonmaradsz, akkor csináltass zárat az ajtódra, és készülj fel, hogy nagyon kemény, és hosszú időszak lesz, ameddig megértik, hogy mit jelentenek a személyes határok, ha egyáltalán felfogják. Viszont ameddig otthon laksz, addig végig ki leszel ennek téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!