Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy végre...

Mit csináljak, hogy végre felfogják a szüleim, hogy nem vagyok már gyerek? L/20

Figyelt kérdés
A szüleim mindig kopogás nélkül bejönnek a szobámba, anyukám a fürdőszobába is. Mindig este a szobámba nézi anyukám velem a tvt, és múltkor mondtam neki, hogy már elegem van, hogy mindig itt van és nagyon megsértődött. Volt már többször is, hogy pakolásztak is a szobámba, nincs egy csepp nyugtom se tőlük. Ha meg becsukom az ajtóm akkor mondják, hogy biztos valami titkosat csinálok meg ugyan miért csukom be stb. Ha este megyek valahová akkor is mindig kérdezik kivel megyek, hova megyek ez is nagyon idegesít már, hogy mindenről be kell számolnom. Már 2 hónapja dolgozik is, azt hittem így másképp állnak majd hozzám, de nem. Idegileg már kivagyok tőlük.

2014. okt. 29. 13:00
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
*dolgozok
2014. okt. 29. 13:03
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Te mindennap minden órában kiírsz ide egy kérdést? Anyukád összecseszi a kertet, leszólják a tortádat, mindenért bántanak stb. Nem unod még?
2014. okt. 29. 13:05
 3/14 A kérdező kommentje:
Én nem írtam ki egy darab kérdést sem, ez az első már bocs.
2014. okt. 29. 13:06
 4/14 Bence_ ***** válasza:
100%
Mond el neki, hogy semmi titkosat nem csinálsz de magányra van szükséged. Anyukád tudna máshol tvt nézni?
2014. okt. 29. 13:09
 5/14 anonim ***** válasza:
39%

Végezd el a házimunka rád eső részét, fizesd ki a rezsi rád eső részét, előre mondd el mit tervezel estére és meddig maradsz, kedvesen közöld, hogy bezárkózol, mert pihenni akarsz.

Kb. ennyitől már felnőttként fognak kezelni. Az hogy két hónapja dolgozol pedig örvendetes, de semmi több.

2014. okt. 29. 13:10
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, az én tévémen kívül még van másik 2 a házba.
2014. okt. 29. 13:13
 7/14 anonim ***** válasza:
52%
Vagy mostantól beszállsz a háztartásba, vagy elköltözöl és élsz a saját törvényeid szerint. A felnőttség nem életkorhoz van kötve, van olyan aki 50 évesen sem képes az önálló életre. Ha gyerekként éled az életed, akkor gyerekként fognak kezelni. Hogy ennyi idősen dolgozol már, az pedig alap.
2014. okt. 29. 13:25
 8/14 A kérdező kommentje:
Eddig is beszálltam a háztartásba
2014. okt. 29. 14:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ennél kevesebb miatt költöztem el már előbb, mint te. A szüleid nem tisztelik a határaidat, te pedig ezt eddig engedted nekik, vagy ha kérted is őket, hogy változzanak, ez nem történt meg. 20 éves vagy, dolgozol, én biztos, hogy elköltöznék a helyedben, mert ha eddig nem értették meg, hogy mit jelentenek a személyes határok, ezután sem fogják csak azért, mert megpróbálod velük egyszer-kétszer közölni.

Ismerem ezt a helyzetet, mert nálunk sem volt kopogás, meg ha bejött valaki a szobámba, mindig elfelejtette becsukni maga után, ha kiment, hiába kértem nagyon sokszor. Csak a fürdőszobában lehetett nyugodtan lenni, mert ahhoz volt kulcs. Anyukám simán belenyúlt a táskámra "kitakarítom" címszó alatt. Rengetegszer megkértem, hogy ne tegye, de egyszerűen nem fogta fel.

Ha úgy döntesz, hogy otthonmaradsz, akkor csináltass zárat az ajtódra, és készülj fel, hogy nagyon kemény, és hosszú időszak lesz, ameddig megértik, hogy mit jelentenek a személyes határok, ha egyáltalán felfogják. Viszont ameddig otthon laksz, addig végig ki leszel ennek téve.

2014. okt. 29. 15:31
 10/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy még egy darabig nem tudok elköltözni, mert csak most kezdtem el dolgozni, de ha már lesz annyi pénz akkor a barátommal összeköltözünk, ő is pár hónapja kezdett el dolgozni.
2014. okt. 29. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!