Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám teljesen mélyponton...

Az apám teljesen mélyponton van mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
Nos az van, hogy apám egy teljesen életteli mindenen viccelődő állandóan mosolygós ember volt mielőtt szeptember 30-adikán meghalt az anyukája a mamám. Azóta teljesen ki van akadva és magába folytja teljesen az érzelmeit. Tegnap este pedig azt mondta, hogy úgy néz ki senkije nem lesz mert, hogy úgy gondolja, hogy a párja akivel már több mint 12 éve együtt vannak már nem szereti őt és el fog menni. Olyan rossz így apámat látni, hogy magába van esve nem találja a helyét és teljes lehangoltság látszódik rajta minden pillanatban. Amióta mama meghalt azóta egyszer sem láttam úgy, hogy őszintén mosolyogna. Mamám az egész család középpontja volt és most felborult minden a családban. A papámat is nagyon rossz érzés minden este látni, hogy egyedül alszik az ágyon. Teljesen mélyponton van az egész család és ez engem is nagyon rosszul érint. Mit tudnék tenni, hogy egy kicsivel is de visszahozzam ezt az egyensúlyt ami a mamám halálával szinte teljesen eltűnt? 14/F
2014. okt. 25. 01:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Korházban halt meg szóval nem. És igen eltemették. De hamvasztás volt és templomban lett elhelyezve.
2014. okt. 25. 03:29
 12/15 anonim ***** válasza:
És nem volt vele senki a családból, amikor meghalt?
2014. okt. 25. 05:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem. Este álmában halt meg.
2014. okt. 25. 06:41
 14/15 anonim ***** válasza:

Teljesen normális, hogy így érzi magát édesapád. Hagyni kell, hogy átélje a fájdalmat, talán hamarabb kijön belőle, viszont éreztesd vele, hogy mindig mindenben mellett állsz. Kell hozzá jó sok hónap, mire valamennyire összeszedi magát. Gondolj csak bele, mennyire kicsúszott a lába alól a talaj. Elvesztette az édesanyját és tönkrement a kapcsolata, két biztos pont tűnt hirtelen semmivé az életéből.

Én is átmentem ezen. Egy hónap alatt halt még az édesanyám, váltam el és ment tönkre egy stabilnak hitt kapcsolatom. Minden, de minden szétfoszlott. Ilyenkor azt érzi az ember, hogy lebeg a semmiben és nem tartozik sehová, nincsenek gyökerei. Borzalmas érzés, én is majdnem belepusztultam. Hidd el, túl lehet és túl is kell élni. Állj mellette és ahogy telik az idő - a karácsony nagyon rossz lesz - , egyre könnyebb lesz neki.

2014. okt. 25. 09:34
 15/15 anonim ***** válasza:

9-es, ez nem empátiáról szól, ez egy természetes dolog. A gyerek tovább él, a szülő meghal. Fordítva már valóban más a történet, de itt egy egyetemes természeti törvény zajlik le.

Aki ezt érti, tudja az felkészül rá, gyászol, de nem egy éven át.

A gyászévnek többféle jelentése van, de a te általad felvetett sem azonos, ugyanis az az adott évre vonatkozik ellenben a népi hiedelem is megjegyzi, hogy a halottakat nem szabad sokáig siratni.

2014. okt. 25. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!