Miért csinálja velem ezt apám?
Néha segítséget kérek tőle pl. a matekban és fizikában. Kérdezek tőle valamit normálisan elmagyarázza (kezdjük ott, hogy nem is azt amit kérdeztem) és akkor csodálkozik hogy nem értem. Ezt megmondom neki és akkor ő lesz ideges meg üvöltözik.
Én elég érzékeny vagy ezért elkezdek sírni és akkor meg még jobban leordítja a fejem, hogy mit kell bőgni állandóan.. miközbe én már azért teszem, mert megakarom érteni az anyagot nagyon és rossz hogy nem megy.
Ezért is le lettem cseszve, hogy akkor "mi a f..nak" mentem abba az iskolába.(sose támogatott)
Ha 4est hozok haza egyből megy a szöveg, hogy de hát miért? Ha meg rosszabbat akkor meg 1 hétig felhánytorgatja (azt mondta azért, hogy máskor jobb legyek) de ezzel inkább jobban elveszi a kedvemet az egész mindentől.
Állandóan feszült vagyok. Dogát is néha el is rontom emiatt.. Ha nem 5öst kapok akkor meg már a sírás kerülget.
Segítséget se merek már tőle kérni ezek miatt. Úgy is csak leüvöltene segítséget meg nem kapok.
Emiatt már néha öngyilkos gondolatok jönnek rám, mert nemtudok megfelelni neki és elegem van belőle. Sírásnál is nem megvígasztalna inkább mégjobban csesztet.
Teljesen meg tudom érteni, nem egy ismerősömnél van ez :(
Mennyi idős vagy?
Amúgy szerintem a tanártól is kérhetsz bátran segítséget ezügyben, ő jobban el tudja magyarázni mint faterod.
S mi a helyzet édesanyáddal, vele nem tudsz beszélni?
én is hasonló helyzetben voltam mint apukád...mármint a húgommal angoloztam és kicsit ideges lettem amikor nem értette meg vagy nagyon alap dolgokat amiket rég tudnia kéne nem tudott...hülyén hangzik, de ez azért van, mert nem tudja máshogy elmagyarázni és a saját hibájából kiabál...nem csak azért kiabál mert nem érted, hanem azért is mert nem tudja máshogy elmagyarázni és nem tud máshogyan reagálni...a dicséret hiánya sok helyen van, ez azért jön elő mert sokan túl büszkék megdicsérni a másikat, elismerni, hogy valamiben jó a másik...mert olyan mintha azt mondaná: "ügyes vagy fiam/lányom, ügyesebb mint én"...
hülye kérdés, de te mikor dicsérted meg utoljára bármiért is? akármilyen apróságért, mondjuk ha megjavított valamit vagy éppen mondjuk jó vacsorát főzött? lehet ha te is dicsérnéd néha akkor ő is dicsérne...ja és a sírás ugyanaz mint az első pontnál...nem tud vele mit kezdeni...szóval azt hanyagold, vagy beszélgess el vele, hogyan reagáljon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!