Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy megengedjék, hogy abbahagyjam a karatét?
#11:
Itt senki nem szólta le a boxot, senki nem írt róla olyasmiket, amiket itt állítasz. Annyit írtam, hogy rövidebb idő alatt lehet benne eredményes valaki, mint pl. kung-fuban. Itt egyedül te vagy az, aki leszól más harcművészeteket.
Ha kung-fura jártál volna, tudnád, hogy ettől a viselkedéstől nem leszel se jobb, se több másoknál. Ott ugyanis egy ilyen megnyilatkozásért kicsapnak, ugyanis az egyik alapszabály ellen vétesz.
Nem vagyok kung-fu mester, és nem is képzelem magam annak. Ha "be se tennéd a lábad egy kung-fu edzésre", akkor nem tudom, honnan veszed, hogy ott történelemoktatás folyik edzés helyett. A legelső alkalom első 3 percét kivéve még sosem beszélgetett a fiam az edzőjével edzés alatt, akkor is csak annyit beszéltek erről, hogy a kung-fu nem a harcról, hanem a békéről szól. Egy mester nálunk sem attól lesz mester, hogy kinevezi magát, hanem attól, hogy letesz egy vizsgát. Bizonyos szinten túl már nem itthon, hanem Kínában...
Annyiban igazad van, hogy egy kung-fu mester sosem fog idejönni a gyikra, hogy arról vitázzon veled, hogy miért nincs igazad. Én azonban nem vagyok mester, és nem is leszek soha. És bosszant, amikor totál kívülállók mindanak véleményt olyasmiről, amiről fogalmuk sincs.
Nálunk kikopnak azok, akiknek a verekedés a lényeg. Páros harc a gyerekeknél egy évig egyáltalán nincs, az első évben "alapoznak", nyújtanak, erősítenek, formagyakorlatoznak, állóképességet, egyensúlyt fejlesztenek, stb. Amióta oda járunk, az edző egyszer emelte fel a hangját. Még akkor is nyugodt, amikor én - szülőként - odakint már a hajamat tépem a kölköktől... Valódi harci tudást csak az tanul, akiben van elég kitartás, hogy eljusson addig. Addigra pedig már kizárt, hogy az illető hobbiból bárkivel is verekedést provokáljon...
Egyébként kifejezetten olcsó sport, bérlet rendszerben kb. 650 forintra jön ki egy óra, és ebben benne van az is, hogy jelenleg béreljük a termet.
A boxoló srácnak üzenem, hogy nem volt célom veszekedni vele, hiszen érthető, hogy mindenki a saját sportját preferálja leginkább. Az is tény, hogy én nagyon el tudok szállni, ha a kung-fu kerül szóba, de ne ez alapján ítélje meg senki a kung-fusokat; én ugyanis nem vagyok az, csupán van szerencsém picit belelátni a világukba. Valamint látom azt, milyen emberré formálják a fiamat.
Valódi kung-fus sem itt, sem máshol nem száll vitába arról, hogy melyik küzdősport a jobb a másiknál. Amúgy is butaság, mert mindegyik másért jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!