Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy megengedjék, hogy abbahagyjam a karatét?
Hát igen, itt ütközik ki a különbség küzdôsport és harcmûvészet között. Utóbbi sokkal több, mint szimpla verekedés, és ahhoz, hogy jól csinálja valaki, valódi elhivatottság kell. Hasonló problémák nálunk, kung-fun is elôjöttek, pedig itt kisiskolások vannak. A csoport fele kiiratkozott, miután rájöttek, hogy legalább egy évig nem fognak ütéseket tanulni. :)
Ami téged illet, kérdezô, próbáld a szüleidet abból az irányból gyôzködni, hogy továbbra is sportolni fogsz, csak épp mást, mint eddig. Elmondhatod azt is, hogy téged nem vonz a karate spirituális része, konkrétan hülyén érzed magad formagyakorlatozás közben. Kipróbáltad, csináltad is, nem a te világod. Ettôl még lehetsz jó valami másban.
(Csak saját magánvélemény, de nem feltétlenül az a legjobb harcos, aki a legizmosabb, és a legnagyobbat tud ütni. A hajlékonyság, a gyorsaság, a koncentráció elengedhetetlen annak, aki nem csak kívülrôl akar harcosnak látszani. Persze egy jó kung-fus kb. tízszer annyi idô alatt lesz tényleg jó harcos, mint amennyi idô alatt pl jó boxolóvá válhatna. De addigra már az egész életszemlélete is megváltozik. Ez pedig nem jön be akárkinek.)
Hármas: maximum nem fizetik a szülők, akkor meg bajban van az ifjú titán.
Kérdező, ha az én gyermekem lennél, én azt mondanám neked, hogy még három hónapig csináld. Ha három hónap után még mindig abba akarod hagyni, akkor válthatsz boxra, de ha pár hónap után azt is megunod, akkor nem fizetném többet.
Nem a karatét untam meg.Az az igazság,hogy küzdeni akarok megtanulni,és ez a shotokan karate ezt nem adja meg nekem.Meg nem az én mozgásom.Egy küzdelem abból áll,hogy aki hamarabb megüti a másikat,az győz.Nem igen tudok itt kibontakozni,és szerintem ez nem valami hatékony.Olyat is hallottam,hogy ezek a széles,merev állások,amik a karatéban vannak,tönkreteszik a térdet.A boksz az még olcsóbban is kijönne.Nem tudom,a szüleim miért tartják olyan fontosnak.Eddig kétszer el is küldtek karate táborba,ahova nem akartam menni.Ha lesz pénzem nyári szünetben megpróbálok eljárni valami földharcra is.
A kungfut csak hallomásból ismerem,de annak több száz fajtája is van.Te milyenre jársz?
"Egy küzdelem abból áll,hogy aki hamarabb megüti a másikat,az győz."
Hát, kisfiam, akkor neked valóban nem való a sem a karate, sem egyéb keleti küzdősport. Az nem az egymás elgyepálásáról szól, te pedig szimplán verekedni akarsz.
Nem én járok kung-fura, hanem a fiam. Ô shaolin kung-fura jár.
Nálunk teljesen tudatos választás volt, hogy milyen harcmûvészetet válasszunk. Nem az az elsôdleges cél, hogy másokat legyôzzön. Elôször önmagát kell megtanulnia kontrollálni.
A kitartás, a gyorsaság, a lazaság, és a koncentráció tökéletes alapot ad pl. a muay thainak, a mi tervünk az, hogy késôbb, ha már megérti, hogy mitôl lesz valaki igazi harcos, a kung-fu mellé ezt a harcmûvészetet is felvesszük
Számomra az se volt mindegy, hogy milyen emberré válik az edzések hatására. Azok a shaolin kung-fusok, akiket én ismerek, erôt, békét és nyugalmat sugároznak. Szülôként úgy gondolom, ennél jobb útravalót nem adhatok a gyerekemnek az életre.
Az azonban tény, hogy aki ütésalapú sportra vágyik, annak nem a kung fu az útja. Sokan éppen ezért alulértékelik, mint küzdôsportot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!