Hogyan mondanád el a szüleidnek, hogy szekálnak a suliban?
Ahogy az 1-es mondja és mi minősül annak ?
Azt mondják h hülye vagy vagy ronda, meleg...
Ilyen mindenhol van.
V fizikailag bántalmaznak ?
Miért szekálnak?
Mond el a valóságot otthon, hogy tudjanak neked segíteni. Ha úgy látod csak egy iskolaváltás tud számodra boldog kamaszéveket hozni akkor azt is mondd meg nekik.
Ne higgyék azt hogy minden rendben van, amikor nincs körülötted.
A gyerekek pedig könnyen egyre gonoszabbá válhatnak ha nem fékezik meg őket.
tök simán mondtam. anyu, szekálnak a suliban
azt mondta, majd én megoldom és nem érdekelte
azért meg kell próbálni elmondani, hátha a te szüleid komolyan vesznek téged.
Én mindenhogy próbáltam. Mondtam szépen, csúnyán, részletesen, hogy bántanak, csúfolnak, meg is ütnek mert nem vagyok szép és nem vagyok gazdag, a válasz mindig az volt, hogy ne figyeljek rájuk, oldjam meg. amikor hazamentem bevert fejjel, akkor is ezt mondták.
Mindenesetre próbáld meg komolyan és realisztikusan elmondani, hátha megértik és tudnak tanácsot adni, segíteni. Ha a szüleid nem törődnek ezzel de neked komoly gondokat okoz a szekálás, beszélj az osztályfőnökkel.
24/L
Igazgatóhoz kérj egy időpontot egy rövid beszélgetés erejéig.
Az ofő elbeszélget velük, de azután se lesz jobb. Tapasztalat.
Akármi is a probléma, részletesen magyarázd el, hogy elkerüld áru alul/túlreagálást. Nálunk volt olyan, hogy a szülő sokkal rosszabbnak értelmezte az esetet, mint ami volt, és megtépte a gyereke osztálytársát egy ártatlan tréfa miatt.
Mondd el neki, hogy mivel piszkálnak, hogy miket mondanak, hogy bántanak e fizikailag, ha igen, akkor hogyan (pl.köpőcsöveznek órán és megcéloznak, ledobják a táskádat, meglöknek, kibuktatnak, esetleg ennél is durvábban bántanak.. Mert azért nem mindegy, hogy miről van szó)
Hogy milyen gyakori a piszkálás, hogy hányan vesznek benne részt.
(pl. Anyu, szeretnék mondani valamit.. Év eleje óta néhány gyerek piszkál, mert jó tanuló vagyok, és gyakran lestrébereznek vagy nyominak hívnak. Néha utánam is kiabálnak hazafelé vagy a folyosón. A füzetemet is elveszik és dobálják szünetben néha. Tesin meg direkt nekem jönnek amikor csak lehet vagy lökdösnek. főleg 3-4 fiú csinálja ezt.)
Valahogy így
Amúgy osztályfőnökkel beszéltél már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!