Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyereketeket elsőnek...

Ha a gyereketeket elsőnek elengeditek egy buliba, ahol mondta, hogy lesz alkohol, akkor ti mit mondanátok neki?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és most elmehetek egy házibuliba. Eddig nem nagyon volt rá igényem, de ki szeretném próbálni, hogy milyen. Megkérdeztem szüleimet, hogy elengednének-e, és igent mondtak, mivel szerintük ebben a korban ez természetes, menjek nyugodtan, úgyis megbízható vagyok és sose voltam felelőtlen. Tudják hogy lesz pia, de nem mondták, hogy ne igyak. Apukám értem fog jönni, ti mit tennétek a helyemben? Nem akarok berúgni, mert még sose voltam részeg, de azt is ki szeretném próbálni hogy milyen. Arra gondoltam, hogy iszok, de nem sokat, csak pont annyit hogy jó kedvem legyen. Ezért haragudnának vajon otthon? Ti mit tennétek ha a ti gyereketekkel lenne hasonló a helyzet?

2014. okt. 18. 15:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Hm..egy páran itt is írtátok'ne járj úgy mint én'..:D DE szerintem 15-16 évesen mindenki így jár az alkohollal. Sőt a szervezet ilyen idősen még sokkal jobban regenerálódik. Most nem azt mondom, h adjad neki..a szüleid bizalma a legfontosabb! Én 26 éves vagyok, de mindig ügyeltem arra, hogy a szüleim soha ne csalódjanak bennem! Mivel érted mennek, úgyis 1 perc alatt észre veszik rajtad hogy mennyit ittál :) Gondolom azt nem akarod, hogy a hányásodból szedjenek ki! Erre majd lesz idő az egyetemen a haverokkal!! Összességében mindig csináld úgy , hogy ne okozz nekik csalódást és hogy Te is jól érzed magad! Van középút! ;)

A tiszta italokról meg csak annyit, hogy eljön majd az idő mikor nem bírja a gyomrod az 'ízvodkát' meg hasonló olcsó diákoknak való italt..majd akkor lehet lazán borozgatni meg ilyenek!

2014. okt. 18. 19:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, pardon, nekem úgy hangzott most lesz először a két korty sörnél több alkohol :-) Viszont ne akard tágítani a határokat nem éri meg... De ez már az én véleményem.

# 9/11 Időpont ma 18:32

Redbullt inkább soha se keverve se tisztán. Bármilyen energiaital a koccintósbor szintjén van kémiailag, de tudom, hogy most minden fiatal úgyis azt mondja, "hogy évek óta iszom és semmi bajom". majd lesz ha megéri a 30-at.

# 11/11 Időpont ma 19:54

"DE szerintem 15-16 évesen mindenki így jár az alkohollal. Sőt a szervezet ilyen idősen még sokkal jobban regenerálódik."

Én soha nem jártam így az alkohollal :-). Nem is bánom. Alkoholos italt inni nem a részegség miatt kell(ene)...

"A tiszta italokról meg csak annyit, hogy eljön majd az idő mikor nem bírja a gyomrod az 'ízvodkát' meg hasonló olcsó diákoknak való italt..majd akkor lehet lazán borozgatni meg ilyenek!"

Nem tudom mi a fene az az ízvodka, de lehet jobb is. :-) Nem vagyok sznob, de szerintem nem érdemes koccintósozni, "vodka ízű, szeszkészítmény"ezni, meg "pálinka jellegű italozni". Tudom én, hogy ezek olcsók, de nem éri meg...

2014. okt. 18. 23:45
 13/14 anonim ***** válasza:

azt mondanám, illetve mondtam is, de ez igen régen volt:

Édes fiam, ne igyál többet, mint amennyit anyád ivott ilyenkor.

Csendben tenném hozzá: legyen neked is annyi elég, hiszen az sem volt kevés:)

2014. okt. 19. 09:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha szülő lennék azt tanácsolnám amit eddig a legtöbben írtak. (talán ők is szülők? idk)

Bár egyáltalán nem vagyok nagy alkohol/ivás párti, én (22 vagyok) azt tanácsolom neked h kicsit feszegesd a határokat. Nem azért mert olyan jó csak vannak dolgok amiken "illik" átesni. Nyilván semmivel nem leszel jobb ember ettől de sztem rosszabb se, fiatal vagy.

Ami fontos h úgy időzíts h ne akkor legyél a legrészegebb amikor érted mennek hanem addigra már kicsit kijózanodj.

Én sosem voltam vmi nagy bulizós, és úgy vettem észre h amikor 5 évente egyszer hánytam is akár otthon, semmi lecseszés nem volt... sztem még "örültek" is neki h végre "van valami". :D

2014. okt. 19. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!