Szülők ti nem féltitek a kamaszkorú gyereketeket?
ezt az együttalvásos dolgot...
amíg nem mered leírni, hogy szex, addig ne is gondolkodj kamaszgyerek nevelésén.
Ha normálisan neveled,odafigyelsz rá, és a környezetére, törődsz vele, akkor magától nem fog akarni a gyerek ilyen helyre menni.
Én pont most nyáron megkérdeztem, hogy érdekli-e,leakar-e menni ilyen helyre, vagy kiváncsi rá-és nemet mondott(16 éves múlt).Iszonyatosan megkönnyebbültem, szó se róla.
Úgy vagyok ezzel, hogy ez annyiban normális dolog, hogy a kamaszkorhoz tartozik. Aki állandóan félti-védi a gyerekét és nem engedi el a szoknyája mellől, az fog a leginkább koppanni, mert azok a gyerekek, akiket mindentől tiltanak - na abból lesznek a legnagyobb lázadók. Csak úgy mondom.
Nem a környezetet kell okolni, hanem normálisan nevelni a gyereket, úgy, hogy az az adott környezetben is "megállja a helyét", ergo ne menjen bele semmi hülyeségbe, ne hagyja magát, és legyen annyi önbizalma és -becsülése, hogy nemet mondjon. Slussz, ennyi a titka.
Ha mindentől félted és mindentől visszatartod, akkor úgyis elkezdi döntögetni a falakat (meg a lányokat/fiúkat...). Ha normális "követelményeket" támasztasz és érzi, hogy bízhat benned, és nem kapsz ordítórohamot attól a szótól, hogy "diszkó", "alkohol" és "szex", akkor ő is normális lesz.
5 Tudsz olvasni? akkor olvasd el a 4-esemet.
Nem én tartottam vissza a gyereket, meg nem aggódom től, meg nem tartom a szoknyám mellett.Hanem ő saját maga nem akar menni. Elég nagy különbség.
Az, hogy neked az nem tetszik, hogy nem kell a kölköt részegen összeszedni minden dizsibe mint ahogy a nagy átlag trendi szülők teszik, azt nagyon tudom sajnálni.
Rendes gyerek nem jár diszkóba. Rendes felnőtt sem. Te minek jársz? A diszkó a prollerkölykökből is csak a legaljának való.
A gyereket akkor engedd, ha nem zavar, hogy az összes beállított makkmarci a wc-ben fogja végigdöngetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!