Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, miért az undokabbik...

Szülők, miért az undokabbik gyereketeket védelmezitek mindig?

Figyelt kérdés

A tesóm (ő a kisebbik) mindig utálatos anyámmal, olyan hangon beszél vele, hogy mástól már kapott volna egy ipari méretű pofont. Ritkán segít, akkor is elküld mindenkit a fenébe előtte meg csapkod. Munkája nincs, azt mondta hogy nem is keres.

Én meg mindig úgy voltam nevelve hogy első szóra ugorjak, mindig segítsek, mindig jól tanuljak (neki meg tapsoltak a kettesért is) és kettőnk közül már ők is belátják hogy rám lehet csak számítani. Dolgozok is, úgy hogy tényleg mindent megtettem amit elvártak tőlem.

Anyám mégis a tesómat tutujgatja, hogy hát még biztos alakul, ne legyek gonosz hogy nem bízok benne meg amúgy is mindenért én kapok. Annyi csak a különbség köztünk hogy ő fiú én meg lány vagyok.

Miért szent a "rossz" gyerek?

2014. júl. 20. 13:28
 1/5 anonim ***** válasza:
55%

Pont azt a helyzetet írtad le, ami itthon van, nálunk, annyi különbséggel, hogy a nagyszüleim csinálják ezt anyával (ő a kedvesebb, normálisabb, ellenben a húgával).

Azt vettem észre, hogy azért, mert anya húga gazdagabb....

2014. júl. 20. 13:42
 2/5 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem mert jobban féltik. Úgy vannak vele, hogy több figyelmet, törődést igényel, mert problémásabb, de az persze nem fair, hogy te diszkriminálva érzed magad.
2014. júl. 20. 13:42
 3/5 anonim ***** válasza:
39%
Biztos féltik is, hogy mi lesz így belőle. A környezetemben, akiket ismerek, egytől egyig úgy voltak, hogy az a gyerek lett a drogos/piás/csöves, akit agyontutujgattak, tehát ez a favorizálás nem célravezető.
2014. júl. 20. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Mutasd meg magad, lepontozó!
2014. júl. 20. 14:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert ha elismerné, hogy az egyik gyereke nem tud viselkedni és gonosz dolgokat müvel, szándékosan árt másoknak, akkor felmerülne benne a kérdés, hogy hol rontotta el? Sok szülő meg másra mutogatni szeret csak, felelősséget vállalni nem.
2014. júl. 20. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!