Szülők most őszintén, névtelenül válaszolhattok. Van, hogy jobban szeretitek az egyik gyereketeket, mint a másikat?
Az előző kapcsolatomban a középső volt ajnározva a háromból.
A jelenlegiben azt látom, a nagy a favorit a háromból.
A saját gyerekkoromra visszanézve? Hát az öcsém, aki 6 évvel fiatalabb, lényegesen nagyobb szeretetet kapott, és kap a mai napig.
Ebből adódóan nekem 1 lányom van, sosem lenne mégegy, mert nem tudod szeretni őket egyformán.
"Azt nem szeretem, amikor valaki nem szereti egyformán a gyerekeit, ezért kijelenti, hogy más sem szeretheti egyformán a sajátjait."
Képtelenség egForman szeretni. Te ugyanúgy szereted apad es anyád?
Én őszintén bevallom nekem a kisebbik a mindenem. Nálunk sajátságos helyzet alakult ki: Elsőszülött gyermekem értelmi fogyatékosként született. Már kezdetektől fogva másképp működött az anya-gyermek kapcsolat. A túlzott hiperaktivitásából eredendő magatartása tovább rontott a helyzeten. 3 év kor különbséggel megszületett a kisebbik. Ő egészen más volt: sokkal jobban kötődött hozzám, szófogadó volt, ha rosszalkodott is mindig hatást tudtam rá gyakorolni. Sokszor volt bűntudatom emiatt, de őszintén bevallottam mindig, sőt sokszor éreztettem is de a kicsi volt a MINDEN! A mai napig is, pedig már 18 éves. Kegyetlenül hangzik: Benne látom a jövőt!Azt a jövőt amit a másikkal nem lehet megvalósítani. legalábbis olyanformában nem amilyenben a legtöbb anya elképzeli. De az éremnek mindig van másik oldala is. Úgy mond a sors iróniája! Az évek során rá kellett jönnöm, hogy az értelmi fogyatékkal élő emberektől nagyon sokat tanulhatunk: Nekik már elég egy kis szeretet, törődés: Ők önzetlenül, feltételek és harag nélkül tudnak szeretni. Míg a másik, a kis kedvenc pedig hálátlan,önző, követelőző
módon nem tudja megbecsülni , hogy ő egy kivételezett helyzetben volt, van és lesz mindig.
Én pedig ezt a kettős érzést életem végéig cipelni fogom magammal.Sajnos nem tudok ez ellen mit tenni. Ezzel együtt kell tudni élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!