Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyereketeket elsőnek...

Ha a gyereketeket elsőnek elengeditek egy buliba, ahol mondta, hogy lesz alkohol, akkor ti mit mondanátok neki?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és most elmehetek egy házibuliba. Eddig nem nagyon volt rá igényem, de ki szeretném próbálni, hogy milyen. Megkérdeztem szüleimet, hogy elengednének-e, és igent mondtak, mivel szerintük ebben a korban ez természetes, menjek nyugodtan, úgyis megbízható vagyok és sose voltam felelőtlen. Tudják hogy lesz pia, de nem mondták, hogy ne igyak. Apukám értem fog jönni, ti mit tennétek a helyemben? Nem akarok berúgni, mert még sose voltam részeg, de azt is ki szeretném próbálni hogy milyen. Arra gondoltam, hogy iszok, de nem sokat, csak pont annyit hogy jó kedvem legyen. Ezért haragudnának vajon otthon? Ti mit tennétek ha a ti gyereketekkel lenne hasonló a helyzet?

2014. okt. 18. 15:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit tervezel, iszol, de nem sokat..

Tényleg ne sokat, és lassan, mert azt hiszed nem üt, és mivel sosem ittá még fog ütni akár 2 sör is..

Ki kell próbalnod, hogy tudd milyen, és mi az amí hat nálad, hogy soha ne lépd át azt a bizonyos határt..

Nekem sem mondták, hogy ne igyak, de mindig figyeltek, meg szóltak hogy vigyazzak magamra.. Megbízhatő voltam én is..

Tidják hogy neereszd el a jhajam mész.. Ennyi már egnyugtatő egy szülőnek..

2014. okt. 18. 15:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Tarts mértéket. Ez a fontos. Még ráérsz később is gatya részegre inni magad (ezt én is elterveztem, de sose sikerült :D valahogy a testem nem alkalmas rá avgy nem tudom). Főiskolás korodban meg majd röhögsz ezen a kérdésen, ha visszaolvasod! :D Nyugi. Ne bassz be annyira, hogy csalódjanak a szüleid.
2014. okt. 18. 16:00
 3/14 anonim ***** válasza:
23%
Ez az a pár év amikor nem kell mértéket tartani és az vicces. Később már kötelező vagy irtó ciki lesz. Úgyhogy, hajrá, ereszd el a hajam!!!
2014. okt. 18. 16:06
 4/14 anonim ***** válasza:
62%

Én például azt, hogy ha már annyira inni akar, akkor egyrészt koccintóstól (mert az alkohol alapból idegméreg, de a koccintós hatványozottan), kevertektől (mert túl kevéstől, túl könnyen iszod le magad), vbk-tól, egyéb "koktéloktól" tartsa távol magát (mert ezek meg itatják magukat...).

Mint "nagybácsi/keresztapa", hogy ne idd le magad annyira: 0,5-1,5 liter (1-3 doboz/üveg) sör, 1-2 deci bor. Többet semmiféleképp nem ajánlanék, mert bár nem feltétlen érzed azonnal a hatást, hat az. 16 évesen főleg. Ami "finom" és alkoholos azt meg azonnal hagyd ott amíg nem tudod meddig mehetsz el. Egyik legalattomosabb a "whiskeykóla" nevű csoda. Itatja magát, észre sem veszed, és már Zacher doktor úr kopogtatja a vállad reggel :-D

2014. okt. 18. 16:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, igaza van az előzőnek, ha nincs tapasztalatod még, akkor csak tiszta italokat fogyassz, és tartsd távol magad a kutyulékoktól. És ne töménnyel kezdd...

Igyál meg egy pohár bort vagy sört (amelyiket kívánod) aztán egyél valamit, beszélgessél, táncolj vagy mittudomén, meg fogod tapasztalni, hogy hogyan hat rád, ez ugyanis nagyon egyedi, nincs általános recept, hogy ki mennyire bírja, kinek mi az elég és mi a sok. Aztán egy óra mulva eldöntheted, hogy kérsz még, vagy leállsz... és soha ne éhgyomorra igyál.

(szóval ne úgy kezd, mint anno én, aki 15 évesen lenyomott egy fél liter rumpuncsot, azt ki is ütötte magát kapásból:))

2014. okt. 18. 16:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Néhány tanács:

- ne éhgyomorra igyál, tehát mindenképpen egyél, vagy a buliban, vagy mielőtt odamész! sokkal jobban beüt az alkohol, ha üres a hasad.

- ne keverd a piákat! a kíváncsiság ne menjen át abba, hogy mindenből iszol! kóstolgatni szabad, érdemes is, hogy rájöjj, mi jön be neked, de ne igyál többféle dologból több pohárral!

- az alkohol nem fog azonnal hatni, kell neki egy kis idő, ezért ne igyál egyszerre nagyon sokat, mert az később nagyon erősen fog beütni. ha fokozatosan iszol, lassan, akkor is megérzed, és könnyebb lesz megállni egy ponton (mikor már érzed a hatását, de még nem vagy tőle rosszul), mintha hirtelen rosszul leszel, anélkül, hogy a jó érzés eljött volna

2014. okt. 18. 16:23
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :) Nem az van, hogy nem ittam még soha, hanem hogy nem voltam részeg. Családi összejöveteleken meg van engedve, ittam már mindenből, tudom hogy mit szeretek és mit nem. 3-4 dl bortól,vagy 1 liter sörtől az égvilágon semmi bajom nincs, ittam már töményet is kb 2cl-t és arra sört/bort, és attól se volt semmi bajom.
2014. okt. 18. 17:08
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát Kérdező, akkor semmi gáz, ne igyál annál sokkal többet, mint amennyit már eddig is ittál, kajálj is közben, és akkor nem lehet gond...
2014. okt. 18. 17:16
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha csak jo kedvet akarsz akkor igyal pl egy vodka redbull-t. 1 pohartol nem rugsz be,es jo kedved is lesz. meg nagyon 2 pohartol se. a lenyege hogy ne huzd le egyszerre hanem neha neha.. igy nem rugsz be,csak nagyon jo hangulatod lesz :) Jo bulizast neked! :-)
2014. okt. 18. 18:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Izé, Redbullt lehetőleg az igyon így, aki már ivott előtte, és ismeri...van ugyanis egy rakat ember, aki túlérzékeny a koffeinre, ami abban is van... (itt van a kedves párom, 34 évesen már nemigen tini, de fél csésze kávétól is remegni kezd keze-lába, légszomja lesz, szapora szívverése... szóval minden csak nem jó neki)
2014. okt. 18. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!