Ha a gyereketeket elsőnek elengeditek egy buliba, ahol mondta, hogy lesz alkohol, akkor ti mit mondanátok neki?
Amit tervezel, iszol, de nem sokat..
Tényleg ne sokat, és lassan, mert azt hiszed nem üt, és mivel sosem ittá még fog ütni akár 2 sör is..
Ki kell próbalnod, hogy tudd milyen, és mi az amí hat nálad, hogy soha ne lépd át azt a bizonyos határt..
Nekem sem mondták, hogy ne igyak, de mindig figyeltek, meg szóltak hogy vigyazzak magamra.. Megbízhatő voltam én is..
Tidják hogy neereszd el a jhajam mész.. Ennyi már egnyugtatő egy szülőnek..
Én például azt, hogy ha már annyira inni akar, akkor egyrészt koccintóstól (mert az alkohol alapból idegméreg, de a koccintós hatványozottan), kevertektől (mert túl kevéstől, túl könnyen iszod le magad), vbk-tól, egyéb "koktéloktól" tartsa távol magát (mert ezek meg itatják magukat...).
Mint "nagybácsi/keresztapa", hogy ne idd le magad annyira: 0,5-1,5 liter (1-3 doboz/üveg) sör, 1-2 deci bor. Többet semmiféleképp nem ajánlanék, mert bár nem feltétlen érzed azonnal a hatást, hat az. 16 évesen főleg. Ami "finom" és alkoholos azt meg azonnal hagyd ott amíg nem tudod meddig mehetsz el. Egyik legalattomosabb a "whiskeykóla" nevű csoda. Itatja magát, észre sem veszed, és már Zacher doktor úr kopogtatja a vállad reggel :-D
Kérdező, igaza van az előzőnek, ha nincs tapasztalatod még, akkor csak tiszta italokat fogyassz, és tartsd távol magad a kutyulékoktól. És ne töménnyel kezdd...
Igyál meg egy pohár bort vagy sört (amelyiket kívánod) aztán egyél valamit, beszélgessél, táncolj vagy mittudomén, meg fogod tapasztalni, hogy hogyan hat rád, ez ugyanis nagyon egyedi, nincs általános recept, hogy ki mennyire bírja, kinek mi az elég és mi a sok. Aztán egy óra mulva eldöntheted, hogy kérsz még, vagy leállsz... és soha ne éhgyomorra igyál.
(szóval ne úgy kezd, mint anno én, aki 15 évesen lenyomott egy fél liter rumpuncsot, azt ki is ütötte magát kapásból:))
Néhány tanács:
- ne éhgyomorra igyál, tehát mindenképpen egyél, vagy a buliban, vagy mielőtt odamész! sokkal jobban beüt az alkohol, ha üres a hasad.
- ne keverd a piákat! a kíváncsiság ne menjen át abba, hogy mindenből iszol! kóstolgatni szabad, érdemes is, hogy rájöjj, mi jön be neked, de ne igyál többféle dologból több pohárral!
- az alkohol nem fog azonnal hatni, kell neki egy kis idő, ezért ne igyál egyszerre nagyon sokat, mert az később nagyon erősen fog beütni. ha fokozatosan iszol, lassan, akkor is megérzed, és könnyebb lesz megállni egy ponton (mikor már érzed a hatását, de még nem vagy tőle rosszul), mintha hirtelen rosszul leszel, anélkül, hogy a jó érzés eljött volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!