Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 13 évesen apám megvert. Azóta...

13 évesen apám megvert. Azóta nem állok vele szóba. Eltelt 10 év. Megbocsássak neki?

Figyelt kérdés
2014. okt. 18. 11:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

" akit megvert az apja (legtöbbször jogosan)," - na ilyen nem létezik, mármint "jogos verés"... indulati pofont még eltudok képzelni, na de "jogos verést"...

"A mai fiatalok nem tisztelik a szüleiket, de ők elvárják azt.," - érdekes, én sokkal-sokkal ritkábban hallok gyerek által vert szülőről, mint szülő által vert gyerekről... tehát lehet, hogy mégis sokkal inkább a gyerekek tisztelik a szülőket, mint a szülők a gyerekeket?

2014. okt. 18. 15:55
 12/23 anonim ***** válasza:
6%
Nem mered leírni, hogy miért vert meg,m Nem állsz vele szóba, de az nem zavar, hogy ő tartott el téged? A pénze jó volt?
2014. okt. 18. 17:38
 13/23 anonim ***** válasza:
Szerintem a miért, az 99%, hogy teljesen irreleváns a téma szempontjából, és szó sincs "merésről" vagy "nem merésről"...
2014. okt. 18. 17:42
 14/23 anonim ***** válasza:
81%
Ezen az oldalon, miért áll az emberek többsége a BÁNTALMAZÓ pártjára?
2014. okt. 18. 17:46
 15/23 anonim ***** válasza:

Mert még mindig nem tudjuk, hogy mi történt.

Nem mindegy, hogy azért verte véresre a hátát az apja egy nadrágszíjjal, majd ütötte az arcát addig amíg kék-zöld nem lett, mert az asztalon rossz helyre rakta a kést meg a villát.

Vagy a kérdező anno olyan úton indult el, amiről észérvekkel sehogyan sem lehetett letéríteni, és tehetetlenségében adta a szülő az atyai pofont, hátha legalább ettől félni fog a gyerek, és nem csinál hülyeséget.

2014. okt. 20. 11:54
 16/23 anonim ***** válasza:
61%
Az én édesapám lassan 1 éve, hogy elment... a halálos ágya mellett térdelve tudtam csak elmondani neki, hogy mennyire szeretem, és hogy nagyon jó apa volt. Rengeteg ellentét volt köztünk, volt hogy 2 hónapig nem beszéltem vele (18 éves lehettem). Békülj meg vele míg nem késő, mert nagyon meg fogod bánni! Akármilyen, akkor is az apád! Hidd el, könnyebb lesz a lelked.
2014. okt. 22. 06:42
 17/23 anonim ***** válasza:
32%

Én sosem vertem meg a fiam, aki most 21 éves, és így sem áll szóba velem.

Én nem sokszor kaptam apámtól, de asszem amikor kaptam, akkor megérdemeltem.

Most 47 vagyok, apám 71. Nem lakunk közel egymáshoz, de a viszonyunk kifejezetten jó.

Én csak azt javaslom neked, hogy a békülést te keresd, mert miután már elment, nagyon fogod bánni!

Nem kívánom azt az érzést, amit többektől hallottam. Ez az, amikor meghal a szülő, és a gyerek ráeszmél, hogy hülyeség volt ez az egész. És odaadna az életéből 10 évet is, csak hogy még egyszer beszélhessenek...

2014. okt. 22. 09:18
 18/23 anonim ***** válasza:
Én továbbra is azt mondom, hogy megbocsájtani annak lehet és kell, aki belátja a saját hibáját, és bocsánatot kér. Teljesen függetlenül attól, hogy a történetben ki kicsoda.
2014. okt. 22. 09:25
 19/23 anonim ***** válasza:

Annak faj a harag aki haragszik

Tuske ott van benned es marad is amig nem bocsajtasz meg.

Haxez neked jo elj igy.

2014. okt. 22. 09:50
 20/23 id. Géber Péter ***** válasza:
0%

Tudod én megvertem szíjjal a fiamat, mert bukdácsolt és nem akart tanulni! Ekkor volt 12 éves!

Most 39 és nem győzi megköszönni, hogy embert faragtam belőle! Két főiskolát is elvégzett azóta! Ám nekem azóta is lelkiismeretfurdalásom van miatta, de ő elhárítja mindig a bocsánatkérésemet mondván ő köszöni az akkori verést, mert embert faragtam belőle!

23 évesen már te is megköszönhetnéd neki, bár a kérdésed alapján még mindig nem vagy igazi ember!

2014. okt. 23. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!