Miért fáj anyámnak, ha a kádban mosogatok?
Te legalább mosogatsz.
Öcsémnek eszébe sem jutott volna anno.
A sok finnyáskodóra kíváncsi lennék, milyen időközönként cseréli le a szivacsait:
"Az általános közhiedelemmel ellentétben, hogy a fürdőszoba a leginkább kórokozó sújtotta terület a lakásban, az új tanulmány a konyhát jelölte meg a legproblémásabb helyiségnek. Valamint a leginkább baktériumokkal zsúfolt háztartási eszköz a konyhai mosogatószivacs, derült ki a felmérés során."
Én a rongyolódásig használt szivacsra vagyok allergiás és elég sokan vannak, akik addig használják, míg büdös lesz nem a cucc.
Bocs az offért. Próbáld úgy csinálni, hogy ne lássa.
Egy aprócska mosogatóval én is bajban lennék... Nekem alap a 2 medencés plusz szárítós, normál méretű. Így is csapkod, de megoldom a lábosok esetében (egy evőkanál sokkal jobban sprickol :D). Ami nagy és tényleg a kád kerül sorra: a szilikon lap, amin tésztát nyújtok úgy évi kétszer... Ezt rendesen elmosom a mosogatóban, csak a végső öblítés megy a kádban, a mosogatóban esélytelen, hisz nagy. A hűtő rácsaival ugyanez, öblítés a kádban.
Ennél jobb megoldást nem tudok, de nem is kell. Szerencsére nincs, aki beleszóljon :)
Ha a kérdező kitakarítja a kádat, nem érzem jogosnak a panaszt, bár tudom, hogy az embereknek megvannak a maguk heppjei, én is ember vagyok...
Megoszlanak a vélemények, én abba a csoportba tartozom, aki szintén rád szólna és meg is indokolom, hogy miért:
Én vegyszerellenes vagyok és a kádat teljesen külön kezelem az egyéb szaniterektől, mivel abba bele fekszem. A kádat kizárólag ecettel takarítom, mivel megfigyeltem a mosdócsészénél, (mert arra erősebb fény vetül), hogy a vegyi anyagok, mint pl. súrolópor, domesztosz, a leggondosabb öblítés után sem tűnik el maradéktalanul. Ha zsíros dolgot mosol el a kádban, akkor sajnos szükséges a vegyszer. Ráadásul fröcsög mindenhova, elég sok vízpazarlás is, kizárt, hogy kimosod maradéktalanul, vagy ha igen, akkor rengeteg vizet kell elhasználni. Én nagyon utálok kádat takarítani, felér egy napi testedzéssel, legalább is ha rendesen kiakarom tisztítani. Valamint nagyon frusztrál, ha belefekszem és látok rajta valami lerakódást. Van még egy indokom: Nektek nem tudom milyen van, de nekünk akril kád van. Annál jobban meg tényleg nem utálok semmit, mint amikor az érzékeny felületéhez valaki odaver valamit, főleg fémet. Az akril kád nagyon sérülékeny és könnyen karcolódik, igazán nem venném jó néven, ha pár év alatt barázdák, karcok és leütődések lennének rajta, és azért kéne kicserélni csempével együtt.
Itt nem az a kérdés, hogy hol mosogatsz hanem hogy kié a lakás.
Mindenkinek vannak háklijai, többé kevésbé szeret beleszólni a másik ember dolgába. van aki jobban, van a kevésbé.
Ha anyádé a lakás, szabhat feltételeket, ha a tied, akkor nem. Kb. erről van szó.
Jó ötlet az ha többé nem mosogatsz s akkor veszekszik majd ezért s mindenkinek jó lesz.
Ő veszekedhet te pedig pihenhetsz.
Akik itt puffognak, hogy "eszembe nem jutna" meg "én is ordibálnék miatta" azok HOL mossák a tepsiket, fazekakat? Egy fazék még talán, de egy rendes tepsi sehogy sem fér el a mosogatóban, ott nem lehet elmosni. Kiteszitek az udvarra és esőtáncot jártok, vagy hagyjátok mocskosan?
A tepsiket, meg a hűtőszekrény polcait, rácsait én is ott szoktam elmosni, a nyilvánvaló okokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!