Anyámnak ez mániája?

Figyelt kérdés

Mindig azzal jön, hogy öltözzek föl rendesen, megmondja milyen ruhát vegyek, ha beteg vagyok rögtön kiabál, hogy mért nem tudtam felöltözni, meg hogy mulasztanom kell az iskolából, lemaradok az órákról, sokat kell pótolni, ha már otthon vagyok tanuljak, ne a gép előtt üljek. De olyan szinten bevágja a durcit, hogy egész nap látszik rajta, érződik a hangján, a viselkedésén.

Szerintem azt akarja elérni, hogy megfeleljek neki, csináljak úgy mindent, ahogy ő mondja. Ha úgy csinálom, akkor rögtön mosolyog és jó kedve lesz.

Nem tudom, hogy ez probléma-e vagy csak én kapom fel a vizet e-miatt.

18/F

2014. okt. 9. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem probléma.

Nem lehet, hogy eddig túl "jó kisfiú" voltál / vagy és "kihagytad" a "lázadó korszakot"? Mert elég furcsa, hogy 18 éves vagy, ő meg "ott tart", hogy mit vettél fel - jó, van, aki fiatalon elég "érdekesen" öltözködik, de egyrészt nem tűnik úgy, hogy a stílus a "baj", és ha az lenne is, akkor is, egy évben van kb. 5 alkalom, amikor helye lehet egy ilyen vitának.

Azt hiszem, édesanyád az "elszakadás" egy sokkal korábbi fázisában van, mint kellene, hogy legyen.

Légy határozott, vegye észre, hogy lassan felnősz!

2014. okt. 9. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért kíváncsi lennék az anya oldalára is...

El tudom képzelni, hogy a következő a helyzet:

- a a 18 éves gyereke amiatt fázik meg és betegszik le, mert nem hajlandó az időjárásnak megfelelően felöltözni

- érettségi előtt áll, tehát az édesanya eléggé aggódik amiatt, hogy a gyereke sokat hiányzik a felelőtlensége miatt

- ezen kívül a gyerek semmit sem tanul, lopja a napot, egész nap a számítógép előtt ül

Anyukád nem durcis, hanem csalódott.

2014. okt. 9. 12:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Anyukád még mindig azt a kisgyereket látja benned, akit öltöztetni kell.

Hol van apukád? Ő egyetért anyukáddal?

Ha eltűnt az életetekből, az dupla probléma: a fiús, egyedülálló anyukák nagyon magukhoz próbálják láncolni a gyereküket.

Próbálj türelemmel és humorral viszonyulni ezekhez, jobbat nem tudok tanácsolni.

2014. okt. 9. 21:13
 4/4 anonim ***** válasza:
A reális igényeinek próbálnék megfelelni ( öltözz fel a hidegben, de te döntöd el milyen ruhát választasz), tanulnék annyit, hogy meglegyen az érettségi, szóval ne legyen támadási felület! Ha ezután is bele szól, meg kell próbálni beszélni vele, hogy nem vagy már óvodás, de lássa, hogy nem csinálsz hülyeséget, és megérdemled a bizalmat. Ne hagyd magad zsarolni azzal, hogy csak akkor jó kedvű, ha mindenben engedelmeskedsz. Ez nem helyes viselkedés a részéről.Ha ok nélkül próbál piszkálni továbbra is, akkor nem tudsz mit tenni vele, sajnos az emberek nehezen változnak, nincs rá garancia hogy működik.
2014. okt. 10. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!