Igazságos, ha a főiskolás gyerekre többet költök, mint
arra, aki már dolgozik?
11/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek zöld kéz ment. Persze, szabad döntés volt mindkettőjüknél, örültem volna, ha ő is továbbtanult volna, csak hát ő nem szeretett tanulni. Most még nagyon keveset keres, mivel nincs gyakorlata és nem túl jó a szakmája, nehezen lehet megélni belőle. De már én érezném cikinek, ha még mi is adnánk neki pénzt, csak közben ott az érzés, hogy a másikra meg mennyit költünk. De az is igaz, hogy a másik ebből nem sokat érez, hiszen azt a pénzt nem ő kapja, hanem az iskola és neki meg keményen kell tanulni. Ja a 10est havonta kapja, az szerintem sem nagy összeg, épp hogy elég a bérletre meg arra, hogy ha nem tud itthonról ennivalót vinni, nehogy éhen haljon.
Igen, igazsagtalansag, meghozza a zsebpenz resze.
2014. okt. 9. 09:24
Hány évesek? Mert azt írod örültél volna ha továbbtanul a dolgozó gyereked is. Ha tegyük fel az övé is ennyibe kerülne, akkor honnan fizetted volna ki az 500-at ha most meg nincs pénzed mindkettőt támogatni?.... feltételezem nem sok a korkülönbség ha egyik pályakezdő a másik meg egyetemista.
2014. okt. 9. 09:42
2014. okt. 9. 09:43
Számoljunk: az egyik kap a sulijára egy évben 500.000,-t, meg havi 10.000,-t összesen egy évben 620.000,-
a másik gyerek egy évig kapott 50.000,- havonta az egy év alatt 600.000,- van 20.000,- különbség, ha nagyon rosszul esik neki akkor ezt a húszast oda lehet adni és mindenki egyenlően kapott.
2014. okt. 9. 09:45
Ok, most látom hogy egyidősek...akkor végképp nem értem , hogy miből fizettétek volna....
2014. okt. 9. 09:45
15!
2 feleves foiskolara jar a gyerek? Nem eselyes. A kerdezo azt irja, most jar a gyerek foiskolara, a masiknak meg "volt egy év, amíg támogattuk a munkakezdését, havi 50 ezerrel."
2014. okt. 9. 09:51
Szerintem igazságos,amennyiben a főiskolás gyerek a sok tanulásnak hála tanév végén átkerülhet az államilag finanszírozottak közé.
A főiskolástól az órarendjétől függően némi diákmunkát elvárnék a helyedben,de inkább a tanulásra koncentráljon.
A másik gyerek pedig örüljön,hogy ingyen otthon lakhat,ehet,hiszen ha külön kellene költöznie,akkor ez alsó hangon is 50-60 ezres kiadást jelentene neki havonta.
2014. okt. 9. 11:07
A tanuló is örülhet majd, hisz lesz egy wc papírja aztán mehet haza munkakeresési segélyt igényelni.,.,
2014. okt. 9. 11:44
Mert a főiskolást azt nem tartják el? Ja, az nyilvan többet er, mint aki dolgozik.... Amúgymeg az is lehet, hogy neki hozza kell járulnia a költségekhez, míg a tanulónak nem.m
2014. okt. 9. 11:59
Kapcsolódó kérdések: