Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok gyereket, de mások...

Nem akarok gyereket, de mások ezt nem tartják tiszteletben. Miért kell elítélni azokat, akiknek nem ez a boldogság?

Figyelt kérdés
Sohasem akartam, és mindenki azt mondja, hogy majd akarni fogok később, de már 24 vagyok, és ugyanúgy vélekedek erről a témáról. Voltam már nagyon szerelmes, nem erről van szó, nem ezért nem akarok. Egyszerűen ez tökéletesen távol áll tőlem. Nem tudok mit kezdeni a gyerekekkel, nem érdekelnek. Nekem nem kell ez a boldogságomhoz. Azért meg nem fogok gyereket vállalni, mert ezt várja el a társadalom, meg majd később jaj mi lesz velem, ha mindenki kihal mellőlem, és magányosan fogok meghalni. Szeretek egyedül lenni, mert a kedvenc tevékenységem is magányos foglalatosság, és ha lenne gyerekem, nem tudnám csinálni. Nekem az az életcélom, nem egy gyerek. Miért nem lehet ezt elfogadni? Az agyamra megy, hogy mindenki azt mondja, hogy fiatal vagyok még, majd később úgyis meggondolom magamat. Nem fogom. Nekem nem kell ez. Nem az önzőség szól belőlem, bár sokan biztos vagyok benne, hogy annak fognak tartani. Mindösszesen csak arról van szó, hogy nekem más céljaim vannak az életben, és gyerek nélkül is tökéletesen jól érzem magamat. SŐT.

2014. okt. 4. 19:28
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
39%
Teljesen mindegy, hogy akarsz-e gyereket, vagy nem. De az abszolút röhejes, hogy itt mindenki előre látja az életét 24 évesen! MINDENKI szabadlelkűnek születik, és a nők óriási százaléka egyáltalán nem akar gyereket abban a korban. Aztán valahogy lesz nekik. De ti már most tudjátok, hogy ti nem olyanok vagytok, mint a többi.. Tipikus 15 éves hozzáállás. Még jó, hogy nem tud senki komolyan venni.
2014. okt. 5. 02:46
 42/51 anonim ***** válasza:
8%
Akkor akarsz majd gyereket,ha találsz valakit,akit annyira szeretsz,hogy úgy érzed,kell belőle még egy:)
2014. okt. 5. 07:41
 43/51 anonim ***** válasza:
59%
Ennyi erővel az "úgyis akarsz majd gyereket" ribik is 15 éves szinten vannak.
2014. okt. 5. 14:45
 44/51 anonim ***** válasza:
én 25 vagyok, ugyanígy gondolom. Az hogy ki mit gondol - az ő dolga, engem nem sért meg, mert egyik számlámat sem fizeti, az életembe se nagyon ugasson bele. Akinek kell gyerek annak legyen, ettől nem érzem magam kevesebbnek. Ha nagyon akarok gyereket majd fogadok örökbe, nekem nem fontos hogy a foltos génrendszerem tovább adjam. viszont az, hogy nem akarsz gyereket nem bűn, aki meg úgy kezeli, füled botját se mozdítsd
2014. okt. 5. 15:13
 45/51 anonim ***** válasza:
24 éves vagy, nincs komoly kapcsolatod, miért kell mindenkinek hangoztatnod, hogy nem akarsz gyereket? Gondolom a semmire senki nem várja, hogy most vállaljál. Az meg, hogy mi lesz később ki tudja. Ha kérdezik most nem akarsz és kész, tovább nem is kell ragozni, mert ezt sokan úgy se értik meg.
2014. okt. 5. 22:57
 46/51 anonim ***** válasza:
Igen, az "úgyis akarsz majd gyereket" típus is 15 éves szinten van. Szóval álljanak csak le egymással csatázni. Sugárzik a bölcsesség mindkét oldalból. Akinek van egy csöpp élettapasztalata, az nem tagadja ilyen bőszen, hogy az ember személyisége fejlődik, és nem lehet előre látni, merre.
2014. okt. 6. 00:55
 47/51 anonim ***** válasza:

Az egyik válaszolónak (sajnos arra sem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem, hányas):

Lehet hogy az ember 24 éves korától változik még, az, hogy valakinek fejlődik a gondolkodásmódja, a korral jár.

De az alap jellemvonások már nem fognak javulni.

A zenész vagyok, attól még hogy lehet, hogy 5 év múlva már nem fogok ennyire pörögni (bár esetemben fordítva lenne jó), pontosan ugyanilyen rohadt lusta maradok.

A gyerek szívná meg, hogy anyuci nem kel fel reggel időben, rohanni kell állandóan az oviba/suliba, hetente kétszer van ebéd, mert épp nincs kedve főzni... egy babával ez nem fog változni. Éppen ezért nem tartok kutyát sem, pedig imádom őket. Hosszú távon megőrjít, hogy állandóan foglalkozni kell vele.

Úgy vélem, az az érett, aki képes átgondolni az ilyen "roppant bonyolult" összefüggéseket, és nem az aki odáig jut, hogy úgyis ez lesz és kész. Na éppen ez a 14(?) évesekre jellemző.

2014. okt. 6. 10:30
 48/51 anonim ***** válasza:
Kedves 24 éves zenész, az én ismeretségi és baráti köröm is főleg zenészekből, művészekből áll. Egyet sem tudnék felhozni közülük, aki 24 évesen úgy gondolta volna, hogy neki gyereke lesz, mert kényelmesebb egyedül/ketten, minek egy óbégató gyerek, ki akar miatta bármiről is lemondani, meg különben is, ilyen társadalomba minek? És ezeknek az embereknek ma mégis gyerekei vannak, és jó szülők, pedig én sem tudtam volna elképzelni őket ebben a szerepben. 30-35 körül valami történt velük. Az, hogy valaki nem akar gyereket, nem jellemvonás kérdése. A lustaság, önzés, vagy elkötelezettségi problémák azok, de nem ezeken múlik, hogy valakinek lesz-e gyereke. Az én történetemben szereplő személyek egyszer csak kezdték úgy érezni, hogy olyan szuper életet élnek, hogy talán tovább kellene adni az elveiket és véleményüket, és szeretet is lenne bennük felnevelni egy gyereket. Megtanultak úgy szabad életet élni, hogy közben gyerekük is van. Mellesleg szerintem jobb szülők azoknál, akik belefásultak az életbe, és soha nem tudták élvezni. Az pedig, hogy valaki pl lusta közülük, a legkevésbé sem befolyásolja, hogy jó szülő-e. Nem hiszem, hogy ha az én fiatalon ennyire lázadó barátaim közül ennyien ekkorát változtak, akkor ez olyan ritka dolog lenne. És még mielőtt azt hinnéd, mindenképpen a gyerek felé akarnék mindenkit terelni: én már felneveltem egy testvért, és úgy érzem, megvannak bennem a szükséges vonások ahhoz, hogy jó szülő legyek, de egyenlőre eszemben sincs. Nem vagyok oda a gyerekekért, nem fér bele az életembe, nem akarok lemondani a terveimről és a kényelmes életemről. Azt hiszem addig felesleges is lenne gondolkodnom rajta, ameddig a hozzáállásom nem változik, de én egy percre sem zárom ki, hogy 10 év múlva már inkább hozzátenne az életemhez egy gyerek, mint elvenne belőle.
2014. okt. 6. 13:32
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ahogy már egyszer elmondtam, senkinek nem tartozom magyarázattal ezügyben :)

Minden ember más, házasságban élek, nem lázadok, sőt továbbmegyek, én vagyok az egyetlen aki a legjobban ismeri önmagát.

Ha én úgy ítélem meg hogy nem vagyok alkalmas gyereknevelésre, akkor az úgy is van.

Nem a legjobb szülők mellett nőttem fel, nem fogok egy gyereket ugyanerre kárhoztatni. És mondok még egy meglepő dolgot: kívülről ott is mindenki úgy látta, hogy milyen jó szüleim vannak :)

Tehát ha valaki ilyet jelent ki, akkor komolyan is gondolja. NEM KELL GYEREK.

Egy szóval nem mondtam, hogy nem is lesz. Lehet még bármi. De most nem kell. És ez egészen addig kitart, amíg én azt nem mondom, hogy meggondoltam magam.

És innentől tárgytalan a dolog :)

Ha valakinek megvan a maga véleménye, pláne magánügyben, azt nem támadni kell, hanem elfogadni.

2014. okt. 6. 13:50
 50/51 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ez a "történt velük valami" ez azt jelenti a legtöbb embernél, hogy ráeszmélt a saját halandóságára. Erre nem szívesen gondolunk, a gyerek pedig lefoglal.

27 vagyok, mindig azt mondtam, hogy nem lesz gyerekem. Mostanában néha rám jön, hogy de jó lenne egy gyerek. De egy olyan 7-8 éves kiskölyök. Aztán leülök, és kifaggatom magam, és rájövök, hogy mégsem kell. Néha jó lenne valakit szeretgetni, de folyamatosan törődni vele - azt már nem. Tehát ez valamilyen szinten önzés, hogy amikor szomorú vagyok, legyen ott egy gyerek, akit lehet tutujgatni... és nem felnőtt kell, mert az "szabad", a gyerek függ tőlem, velem KELL maradnia.

Szerintem ebben ritkán van az benne, hogy valaki tényleg leül és megvizsgálja az összes apró érzését, hanem mondjuk rájön 30 évesen, hogy te jó ég, 40-50 év múlva meghalok, mit csináljak addig? Nevelek egy gyereket, megvan az illúzió, hogy tovább élek.

2014. okt. 6. 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!