Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok gyereket, de mások...

Nem akarok gyereket, de mások ezt nem tartják tiszteletben. Miért kell elítélni azokat, akiknek nem ez a boldogság?

Figyelt kérdés
Sohasem akartam, és mindenki azt mondja, hogy majd akarni fogok később, de már 24 vagyok, és ugyanúgy vélekedek erről a témáról. Voltam már nagyon szerelmes, nem erről van szó, nem ezért nem akarok. Egyszerűen ez tökéletesen távol áll tőlem. Nem tudok mit kezdeni a gyerekekkel, nem érdekelnek. Nekem nem kell ez a boldogságomhoz. Azért meg nem fogok gyereket vállalni, mert ezt várja el a társadalom, meg majd később jaj mi lesz velem, ha mindenki kihal mellőlem, és magányosan fogok meghalni. Szeretek egyedül lenni, mert a kedvenc tevékenységem is magányos foglalatosság, és ha lenne gyerekem, nem tudnám csinálni. Nekem az az életcélom, nem egy gyerek. Miért nem lehet ezt elfogadni? Az agyamra megy, hogy mindenki azt mondja, hogy fiatal vagyok még, majd később úgyis meggondolom magamat. Nem fogom. Nekem nem kell ez. Nem az önzőség szól belőlem, bár sokan biztos vagyok benne, hogy annak fognak tartani. Mindösszesen csak arról van szó, hogy nekem más céljaim vannak az életben, és gyerek nélkül is tökéletesen jól érzem magamat. SŐT.

2014. okt. 4. 19:28
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem ez az egyszerű válaszom, ami szerintem nem mondvacsinált indok, és tényleg így van: teljes az életem gyerek nélkül, nekem más jelenti a boldogságot.
2014. okt. 4. 21:25
 22/51 anonim ***** válasza:
78%

"De valami miatt értek a gyerekekhez, legalábbis ahány gyerekkel volt dolgom, mind imádott engem, de lehet, inkább azért, mert én nem "fentről" kezeltem őket"

Ez vicces, én is így vagyok ezzel. Imádnak a gyerekek, és ahánnyal csak találkozom, mindig jön oda, mászik az ölembe, fogja a kezemet... Közben meg én nem vagyok oda szegényekért... Más kérdés, hogy mikor pl. egy kollégám behozza megmutatni a kisbabáját, nyilván megnézem, aranyos, meg minden. De az már tök fura, hogy ezer nő között, akik áradozva küzdenek a baba "kegyeiért", hozzám kéredzkedik, aki két percnél tovább még csak a közelében sem nagyon akarok maradni...

2014. okt. 4. 21:30
 23/51 A kérdező kommentje:
Dettó ez, és nem értem, miért van így o.O Lehet, tudatalatt érzik, hogy te más vagy, különlegesebb vagy nem tudom...
2014. okt. 4. 21:32
 24/51 anonim ***** válasza:
77%

Ba$$zátok meg, én vagyok az etalon. Én MINDENKIT megértek.

Nem hiszem, hogy olyan hú de nagy ritkaság lenne az olyan ember, aki megérti a másikat. Ha meg igen, mi a manónak gyártunk ilyen buta, lelketlen csökevényeket?

2014. okt. 4. 21:45
 25/51 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem lehet, hogy azért szeretnek minket pont a gyerekek, mert mi nem ugrunk rájuk gügyögve?

Nem vagyok oda a gyerekekért, de mint embert tisztelem őket, és szerintem akármilyen pici: ez marha idegesítő lehet. Végül is nem hülye csak fiatal...

Én még a csecsemőkhöz is normálisan beszélek, és úgy vettem észre, hogy ez tetszik nekik.

2014. okt. 4. 22:02
 26/51 anonim ***** válasza:
28%
Ne haragudj, de szerintem pont azért nem vesznek komolyan, mert baromi fiatalon végleges dolgokkal dobálózol. Felnőttkorod 95%-a még előtted áll. Jogod van nem akarni gyereket, és ha soha nem lesz, senkinek nincs köze hozzá. Nem mindenki a szülésért él. Viszont igazuk van azoknak, akik szerint simán meggondolhatod magad. Miért is tagadod? Dacból? Miért nehéz elfogadni, hogy az évek megváltoztathatnak? Olyan, mintha számodra szégyenletes lenne anyának lenni, és kiakadnál, amiért feltételezik, hogy odáig süllyedsz.. Ugyanúgy nem tudod, milyen leszel 15 év múlva, mint ők. Sokan nem szülnek azok közül, akik egykor sok gyereket akartak, mások meg átértékelik az életüket, mert mondjuk 35 éves korukra megunják azt, ami addig éltette őket. Nekem abszolút mindegy, hogy lesz-e gyerekem, 30 éves vagyok, lenne kivel vállalnom, de még nem érdekel a téma. Más gyerekét nem tartom imádnivalónak, max aranyosnak, ameddig nem sír. Viszont én sem tudom, mi lesz 10 év múlva, mert aki éli az életét, azzal sok sorsfordító dolog történik pár év alatt. Ha neked kényelmetlen a gyerek-téma, akkor ne mondj róla semmit. Te is mosolyogva nézed a 10 éves öcsédet, aki már biztosra állítja, pilóta lesz. Vagy igen, vagy nem. Majd ha odaér az életben, kiderül.
2014. okt. 4. 22:20
 27/51 anonim ***** válasza:
26%

Tekintsd az emberiséget egy közösségnek, mivel annak is tekinted. Ehhez a közösséghez, mint mindegyikhez valamilyen szinten tartozol. Ha nem akarsz ide tartozni, ki lehet lépni belőle. Minden közösségnek vannak normái elvárásai, amelyekért nyújt valamit.

Mit teszel ezért a közösségért? Dolgozol, hogy boldog légy? Igen, ezt mások is megteszik. Részt veszel az emberiség fennmaradásában? Itt egy lényeges pont kimarad, amire igényed se nem sincsen... Nem baj, de ne várd el, hogy ugyanúgy kezeljenek, mintha megtetted volna!

Természetesen egyéb módon is lehet tenni az emberiségért! Nem csupán az utódok létrehozása a fontos. Az előrehaladásban részt venni. Tanítani, nevelni, szebb, jobb lehetőségek kialakításában részt venni! Ha ezekből rész vállalsz és nem csupán a saját kényelmedért mész el a munkahelyedre, akkor már tettél egy pici lépést.

Addig, míg csak a bérezés miatt, meg: "szeretem a munkámat" miatt jársz oda, semmit nem tettél ezért a közösségért, az emberiségért, az emberi fajért. Az emberek ellenreakciói ezek miatt vannak akkor is, ha tudatos, akkor is, ha ösztönös! Ha nem tettél semmit, csak "békén hagyod őket", az csupán enyhítheti azt, hogy kitaszítsanak.

... de nem hagyod őket békén, mert elvárod tőlük, hogy "normális emberként" kezeljenek!

Az emberi faj szempontjából, nem vagy "normális" egyed! Nem is akarsz az lenni, nem is leszel sohasem! Ne háborogj!

2014. okt. 4. 22:27
 28/51 A kérdező kommentje:
"Az emberi faj szempontjából, nem vagy "normális" egyed! Nem is akarsz az lenni, nem is leszel sohasem! Ne háborogj!" - Akkor én nem vagyok ember bizonyára. Mi az, hogy normális? Ha ez a normális, akkor köszönöm szépen, nem akarok az lenni. Nem is leszek, de tudod? Egy másodpercig sem bánom. Inkább élek így, mint úgy, ahogy nem akarok. Baromira nem érdekel a társadalom, és a társadalmi elvárások.
2014. okt. 4. 22:42
 29/51 anonim ***** válasza:
25%

Ha jol olvastam 24!! eves vagy, es a szuleid mar most unokat szeretnenek?

Hat azert az sem normalis dolog. Diploma, munka, lakas, hazassag... talan ezekre a dolgokra kellene koncentralnod es nem a gyerek kerdesre 24 evesen!!

Az en lanyom 27 evesen diplomazott, rosszul is lettem volna ha 24 evesen bejelenti hogy terhes.

Ha majd 35 evesen sem babaja biztos rakerdezzek hogy miert.

De egy egeszseges no aki boldog parkapcsolatban el es eleg idos!! biztosan vagyik gyerekre.

2014. okt. 4. 22:59
 30/51 anonim ***** válasza:
6%

Ha nem érdekel a társadalom, sem a normái, sem az elvárásai, akkor miért akarod elfogadtani magad? Úgy tűnik, hogy a te tolarenciád úgy műxik, hogy:

Te elfogadod őket, mert tesznek az emberiségért, akkor ők is fogadjanak el téged úgy, hogy te letojod őket és nem teszel értük semmit!

Kem kell közzéjük tartozni, csak fogadd el, hogy nem fogadnak el és nem tartozol közéjük!

Aki nem vallásos, ne járjon templomba, de ne menjen közéjük okoskodni a materializmusról!

2014. okt. 4. 23:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!