Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok gyereket, de mások...

Nem akarok gyereket, de mások ezt nem tartják tiszteletben. Miért kell elítélni azokat, akiknek nem ez a boldogság?

Figyelt kérdés
Sohasem akartam, és mindenki azt mondja, hogy majd akarni fogok később, de már 24 vagyok, és ugyanúgy vélekedek erről a témáról. Voltam már nagyon szerelmes, nem erről van szó, nem ezért nem akarok. Egyszerűen ez tökéletesen távol áll tőlem. Nem tudok mit kezdeni a gyerekekkel, nem érdekelnek. Nekem nem kell ez a boldogságomhoz. Azért meg nem fogok gyereket vállalni, mert ezt várja el a társadalom, meg majd később jaj mi lesz velem, ha mindenki kihal mellőlem, és magányosan fogok meghalni. Szeretek egyedül lenni, mert a kedvenc tevékenységem is magányos foglalatosság, és ha lenne gyerekem, nem tudnám csinálni. Nekem az az életcélom, nem egy gyerek. Miért nem lehet ezt elfogadni? Az agyamra megy, hogy mindenki azt mondja, hogy fiatal vagyok még, majd később úgyis meggondolom magamat. Nem fogom. Nekem nem kell ez. Nem az önzőség szól belőlem, bár sokan biztos vagyok benne, hogy annak fognak tartani. Mindösszesen csak arról van szó, hogy nekem más céljaim vannak az életben, és gyerek nélkül is tökéletesen jól érzem magamat. SŐT.

2014. okt. 4. 19:28
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
édesanyám is rosszul lenne, ha most bejelenteném, hogy terhes vagyok. Neki és édesapámnak is az volt a baja, hogy megmondtam nekik: én nem akarok soha gyereket. Nem most, hanem a jövőben sem.
2014. okt. 4. 23:03
 32/51 A kérdező kommentje:
Dehogy akarom elfogadtatni magamat a társadalommal, én sem tudom a legtöbb embert, így ezt nem várom el másoktól sem CSAK azoktól akiknek adok a véleményére. Mert velük szemben én is elfogadó és toleráns vagyok. Akar a fene közéjük tartozni.
2014. okt. 4. 23:05
 33/51 anonim ***** válasza:
49%

"Az emberi faj szempontjából, nem vagy "normális" egyed!"

Hát ha te vagy a "normális egyed", akkor Isten ments, hogy még csak véletlenül is hasonlítsak rád!!

2014. okt. 4. 23:05
 34/51 A kérdező kommentje:
főleg akkor nem akarok közéjük tartozni, ha szerinted az a normális, amilyen te vagy. nem akarok személyeskedni, de te is ezt tetted.
2014. okt. 4. 23:12
 35/51 anonim ***** válasza:
80%
Ezt komolyan gondolod, hogy tenni kell az emberi faj fennmaradásáért? Lassan azzal teszünk érte, ha nem szülünk gyereket..
2014. okt. 4. 23:25
 36/51 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként én sem vagyok oda a kisbabákért, megnézem, mosolygok rá de egyáltalán nem mozgatnak meg bennem semmit. És érdekes, hogy viszont ők meg odavannak értem, ezen én is csodálkoztam, hogy többen voltunk a szobában, mások a kisbaba minden gögyögésére egyszerre olvadtak el én meg erőltetett mosollyal álltam, a kisbaba mégis végig engem nézett, követett a fejével akárhova mentem a szobában. Ne értsetek félre nincs semmi bajom velük, csak nem mozgat úgy meg, mint másokat, maximum aranyosnak gondolom őket.
2014. okt. 4. 23:28
 37/51 anonim ***** válasza:
12%
Akkor talán nézettek utána, hogy meddig lehet fenntartani ezt az életszínvonalat, meg olyanoknak, hogy ökológiai lábnyom, ha ilyen ügyesen nyomkodjátok a 0-t.
2014. okt. 4. 23:35
 38/51 A kérdező kommentje:
Szerinted komolyan a társadalom miatt kell szülni?? Na ne akassz ki.... Nem vagyok tenyészkanca.
2014. okt. 4. 23:37
 39/51 anonim ***** válasza:
71%

Egyszerűen nem kell foglalkozni velük. Mindegyik cseszegetés mögött más ok áll: a szüleid nyilván unokát szeretnének majd. A gyerekesek vagy irigylik a szabadságod, vagy annyira bele vannak szerelmesedve a gyerekükbe, hogy ki sem látnak belőle.

Van, aki szerint meg tilos kilógni a sorból.

Egyszerűen ne foglalkozz vele.

Én is 24 éves vagyok, és bizony én is kijelentettem már a férjemnek (4 éve vezetem a háztartásom, szóval tudom már, milyen az élet :)), hogy úgy tervezzen, hogy nem kell gyerek.

Szó nincs róla, hogy ne szeretném őket... egyszerűen csak nem vagyok anyatípus.

Teljesen összeegyeztethetetlen lenne az életvitelemmel, művészlélek vagyok, zenész. Addig vagyok boldog, míg oda megyek ahova akarok, és pontosan akkor, amikor én akarom.

Ha úgy tartja kedvem, hajnali 4-ig gitározom, és utána alszom délig.

Ha éppen ahhoz van kedvem, kiugrom a srácokkal egy italra, akár hajnalban.

A szabadságomba vagyok szerelmes, nem hiányzik semmi kötöttség.

Számomra már egy kutya is terhet jelent, volt itt felgyvigyázásra egy eb hetekig, hát majd' megőrültem a kötelező, beütemezett sétáktól...pedig imádom a kutyákat. Katasztrofális szülő lennék :)

Azt kell megérteni, hogy nem minden ember egyforma. Sokan nem bírják felfogni, de nyilván te tsiztában vagy vele. A hülyékre hagyd rá a dolgot, senkinek nem vagy köteles a párodon kívül elszámolni ilyesmivel. Magánügy.

2014. okt. 4. 23:42
 40/51 anonim válasza:
12%

Megpróbálom más oldaról is megvilágítani a dolgot, hátha hasznos:

Írtad, hogy az az egyik problémád, hogy a szüleid nem fogadják el azt hogy így dönttöttél. Illtve azt is állítod, hogy te velük szemben teljesen elfogadó és toleráns voltál? biztos ez?

Végiggondoltad-e az alábbiakat?

-> ők mennyire szeretnének unokákat? ha szeretnének elgondolkodtál-e azon, hogy azon kijelentésed, hogy SOHA nem szeretnél gyereket, mennyire fájhat nekik? (megjegyzem ezen kijelentésed -> "Ha meg esetleg később jönne rám az, hogy gyereket akarjak, akkor meg ez van" nem igazán mutatja, hogy belegondtál abba, hogy másoknak kárt/fájdalmat okozhatsz ezen kijelentéseddel. Ez a hozzálás szerintem elég szemét dolog. Az hogy vállalod a felelősséget ok,pozitv dolog, de ez nem teszi jóvá a dolgot/meg nem történté a dolgot.)

->elgondolkodtál-e azon, hogy ez a szüleidben egy elég nagy leki konfliktust okoz és ezért nem tudják elfogadni a dolgot? mire gondolok?

pl. én nagyon szeretnék unokát vs. én támogatom a lányomat a döntéseiben/próbálok segíteni abban hogy ne kövessen el szerintem súlyos hibát(nem állítom, hogy súlyos hiba ha valaki nem akar gyereket, vagy hogy a szüleid így gondolnák, csak a lehetséges gondolatokat írom le). egy ilyen ellentmondás feszültséget "kognitív disszonanciát" okozhat, ami miatt könnyen létrejöhetnek szurkálódó/csipkelődő/idegesítő megjegyzések vagy beszólások.

->el tudod-e képzelni azt hogy valaki ugyanyira szeretne unokát mint amennyire te nem szeretnél gyereket? Ha igen, te elfogadtad azt, hogy nekik legalább ugyanannyira nehéz lehet elfogadni azt hogy nem lesz unokájuk, mint neked azt hogy te egyszer akarj gyereket?

Másik része a dolognak az hogy a dolog eléggé bináris:vagy lesz gyereked vagy nem. Kompromisszum nem nagyon jön szóba (ha van testvéred az esetleg oldhat a feszültségen), így valamelyik félnek "teljesen be kell hódolnia" és ezt nem egyszerű megtenni senkinek sem.

Szóval, az elfogadás sem egyszerű, ilyen bináris esetben elképzelhető, hogy addig eltart a szurkálódás, amíg

->valamivel nem bizonyítod, hogy ezen elhatározásod tényleg nagyon szilárd alapokon nyugszik.

->ki nem érsz a szülési korból.

->a konfliktus fel nem oldódik valahogy (pl testvérnek lesz gyereke/szülők "le tudják vezetni" valahol az unoka iránti vágyat (pl szomszéd kisgyerek), esteleg más megvalósítható vágy lép a helyébe) . nyilván ez utóbbi lenne az ideális vagy ahhoz legközelebbi eset.

2014. okt. 5. 02:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!