Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám kicsit észhez...

Hogy tudnám kicsit észhez téríteni? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szóval az egész pár hete kezdődött. Apa nagyon szereti az állatokat ezért a hátsó udvarban sok-sok állat van. Nem vagyok oda értük, de elfogadtam, hogy ő szereti őket és szeret velük foglalkozni. Mostanában viszont túlzásba vitte. Délután 6-kor hazajön a munkából és este 9-ig kint van az állatoknál. Már egy ideje kértem pénzt cipőre, de azt mondta csak később tud adni. A nevelőanyám azt mondta több ezerért vett az állatoknak kaját, már megint. Napok óta nem beszéltem vele csak köszönünk egymásnak. Mondjuk ez nem az első alkalom, sose volt sok közös témánk, mindig csak a suliról tudtunk beszélgetni, nem volt velem szigorú, minden engedett konkrétan leszart. Ez a nevelőanyámnak se tetszik, már egy ideje veszekednek emiatt, mert apa nem is akarja meghallgatni. A közös gyerekükkel se játszik már annyit, mint régebben. Múltkor szóltam neki, hogy úgy érzem elhanyagol minket és csak az állatokkal foglalkozik, azt mondta nincs igazam és ezzel lezárta a témát. Mit tudok tenni, hogy kicsit észhez térjen?
2014. szept. 6. 18:46
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Menj ki neki segíteni esetleg, és akkor nem este kilencig lesz kint az állatokkal, és beszélgetni is tudtok.
2014. szept. 6. 18:59
 2/6 anonim válasza:
76%
Nekem is hasonló volt! Csak nem állatokkal hanem az új telefonjával volt elfoglalva! Én azt csináltam hogy mondtam neki valami olyasmit, ami nagyon meglepi és odafigyel. Nálam az volt hogy azt mondtam neki, hogy ,,figyelj apa! Van egy pasim!''! És...rögtön oda figyelt! :-D
2014. szept. 6. 19:09
 3/6 A kérdező kommentje:

#1 Nem szeretek ilyen állatok közelében lenni, megmondtam, hogy inkább a házban segítek, de a hátsó udvarban nem. Mellesleg akkor se figyel amikor az állatokkal van szóval úgyse tudnánk nagyon beszélgetni.

#2 Az a baj, hogy ha random mondok valami meglepőt az csak pár percig köti le, aztán minden ugyanolyan lesz :P De attól még nem rossz az ötleted :D

2014. szept. 6. 19:15
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Ha te sem akarsz felé lépéseket tenni, akkor mit vársz? Valószínűleg valami lelki baja van, hagyd békén.
2014. szept. 6. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Milyen állatok? Gondolom hasznot lát bennük, ezért gondozza őket annyira.
2014. szept. 6. 19:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Hagy az apádat, nem neked kell észhez térítened!

Te csak egy gyerek vagy,a nevelőanyádnak meg a férje, akit írod nem akar meghallgatni. Nekik kell egymással rendezniük a gondjaikat.

Írod, közös témád sosem volt az apáddal,mindent rád hagyott, most meg valami miatt hanyagol benneteket.

Jobb ha nem akarod észhez téríteni. Foglalkozz magaddal, a tanulással a barátokkal.

2014. szept. 6. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!