Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám észhez téríteni...

Hogyan tudnám észhez téríteni a vőlegényemet?

Figyelt kérdés
A családjáról van szó. Véleményem szerint kihasználják, de ő nem így látja a dolgokat. Páromnak elég rossz gyerekkora volt, úgy nőtt fel, hogy az anyja alkoholista volt, se egy nyaralás, se külön szoba, se semmi. Az anyja pár év kihagyott italozás után újból elkezdett inni, és megkeseríti az életünket. Újabban azzal rukkol elő, hogy minden hónapban felhívja páromat, hogy adjon neki kölcsön több 10 ezer FT-ot, és mikor párom mondja, hogy nem ad, akkor jön a pocskondiázás. A testvérei is elég érdekesek. Csak akkor hívják fel, ha kell valami. Se egy mi újság, hogy vagy, csak rögtön ez kell az kell. Párom meg ugrik, és megteszi amit kérnek, amivel nem lenne semmi baj, ha ez kölcsönös lenne. Mi bármikor kértünk valamit, mindig az volt a válasz, hogy nem. Pl egyszer elromlott a számítógépünk, és kölcsön akartuk kérni tőlök az egyik laptopot egy hétre munkakeresés céljából (akkor 3 volt nekik), és megkaptuk, hogy már rég vehettünk volna magunknak egy normális gépet, úgyh nem adják kölcsön. Vagy mikor el akartunk menni a vidéki régi házukba, akkor az volt a válasz, hogy mit képzelünk mi magunkról, hogy nyaralni akarunk. Nagyon sok eset volt, amikor mi kértünk volna valamit, és nemleges választ kaptunk. Párom meg mindig ugrik, ha van valami. Én ezt nagyon rossz szemmel nézem, hiszen én nem ilyen családban nőttem fel, nálunk mindenki ott segíti a másikat, ahol tudja. Számomra ez elfogadhatatlan, hogy így kihasználják, de ha felhozom neki, akkor leráz, hogy ez az ő dolga. 30 éves a párom.
2012. márc. 8. 13:45
 1/3 anonim ***** válasza:
94%
Csak azt mondhatom, hogy nagyon kötődik a családjához, ezért még nem való neki az önálló élet. Még ne házasodjatok!
2012. márc. 8. 13:49
 2/3 anonim ***** válasza:
84%
Én meggondolnám vele a házasságot... előbb szakadjon le a parazita rokonairól, tanuljon meg nemet mondani. Hidd el, ez a legrosszabb fajta, aki enged az érzelmi zsarolásnak. Ismerek olyat, aki a gyermekei kárára pénzelte a szüleit, a gyerekek meg nem tudtak mit enni.
2012. márc. 8. 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Pl:

"Béla, értem, és elfogadom, hogy a családtagjaid kezelése a te dolgod. Az viszont már nem csak a te dolgod, hogy én rosszul érzem magam emiatt. Kérlek találj ki valamit, hogy ez a helyzet megváltozzon, mert félek, hogy rámegy a kapcsolatunk"

Természetesen kérő és nem fenyegető hangsúllyal. Kritikus pont, hogy kérsz és nem érezheti azt hogy követelnél. Eleve óvatosnak kell lenned, de határozottnak. Ez neked valódi probléma, neki viszont kellemetlen a megoldáshoz vezető út. Attól még, hogy számodra nyilvánvaló a megoldás, nem mutathatod ki felé.

Ha meg azzal jön, hogy "de ne érezd magad emiatt rosszul", akkor mond meg neki, hogy ez nem kizárólag a döntéseden múlik, hogy rosszul érzed-e magad. Probléma van, kéred az ő közreműködését a megoldásban.

2012. márc. 8. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!