A szuleim miert csinaljak ezt velem?
13 eves vagyok az ocsem 10 es ovi ota focizik. Most anyanak uj munkaja van es heti 3szor kell vinni a tesom edzesre, de az uj munkaja miatt nem tudja. Nekem kell elvinni es varni ra masfelorat es haza hozni heti haromszor. Nagyon faraszto es lenne mas dolgom is, de anyu szerint meg varok az ocsemre az oltozobe egyedul vagyok csend van es megirhatom a leckem
Anyu idos 56 eves es ha ott hagyja ezt a munkat nem biztos talal masikat.
En megertem csak ezert miert engem buntett?
Kedves Kései Sirató, direkt kiemeltem, hogy falun. Ha véletlen leálltunk az árokban békára vadászni mire hazaértünk a szüleink már előtte félórával tudtak róla a Mari nénitől. A legdurvább attrocitás ami ért minket ott az talán az volt mikor 11 évesen egy 2 évvel idősebb fiú rámfütyült az utcán. Azért egy mindenki ismer mindenkit település, ahová gyalog bárhová elérsz max 45 perc alatt nem ugyanaz, mint egy város, ahol tömegközlekedés nélkül órákat is lehet gyalogolni. Városba költözve már rögtön ugrott 5 évet a "korhatár" a szüleinknél amikortól egyedül közlekedhetünk, mert nem visz el a "cukrosbácsi". És nem azért, mert naiv hülyegyerekek voltunk, hanem, mert gyerekek és bármelyik felnőtt a hóna alá kapott volna és berak egy kocsiba és visz. Szőke kék szeműekként különösen aggódtak miattunk, mert családban volt rá esett, hogy a szerencsén múlt, hogy nem vitték el az egyik unokatesóm.
És nem hiszem, hogy sanyarú sorsom volt, nem mondom, hogy mindig boldog, de sose éheztem, nem fáztam, és amire tényleg szükségem volt megkaptam így ha egy gyereknek a saját testvérére való vigyázás sanyarúság, akkor bocsánat, nekem elrontották a nevelésem.
Nem a gyerek dolga ez, és nem azért, mert nem tudná megcsinálni, hanem mert 13 évesen egy gyereknek gyereknek kell lennie, nem pedig szülőnek. (Zárójelben és halkan jelezném, hogy nem csak a verés tartozik a bántalmazás címszó alá, aki a gyámügyet vetette fel hsz.-ban, teljesen jót írt.)
A gyerek eltartása (tehát étkezések, fedél és tisztálkodási lehetőség, tiszta ruhák, iskolába járatás, stb.) a szülő törvényi kötelessége, nem pedig valamely ellenszolgáltatás függvénye (szintén valamelyik előző kommentelőre reagálva), a háztartásban való besegítés más kategória szerintem.
Még az is más lenne, ha pl. annyi lenne a dolgod, hogy csak oda vidd. Nyilván egy öltözőben a körülmények sem megfelelőek a lecke írásra, pl. valószínűleg nincs asztal és nem is ülhetsz kényelmesen), és ahogyan írtad nincs is nálad ott minden, így sok időd csak kárba megy. Pláne ilyet, hogy vizes ruhában...
Azt nem lehetne megoldani, hogy te odakíséred, Anyukád meg érte menjen? Ha nem is mindig, de heti egyszer legalább? Te meg hazamész tanulni? Ha van lehetősége az öcsédnek bent maradni még az épületben, akkor simán megvárhatná amíg odaér érte anyukátok, mennyit kellene akkor várnia? Addig megírhatja amit tud házit, max. vinne + 1-2 könyvet, amiből tudja, hogy tanulni kell másnapra.
Vagy, ha anyuka-apuka nem tudja megoldani a tesó szállítását, akkor vagy ne járjon edzésre, vagy igenis kérjék meg a másik szülőt, hogy segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!