Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim miert csinaljak ezt...

A szuleim miert csinaljak ezt velem?

Figyelt kérdés

13 eves vagyok az ocsem 10 es ovi ota focizik. Most anyanak uj munkaja van es heti 3szor kell vinni a tesom edzesre, de az uj munkaja miatt nem tudja. Nekem kell elvinni es varni ra masfelorat es haza hozni heti haromszor. Nagyon faraszto es lenne mas dolgom is, de anyu szerint meg varok az ocsemre az oltozobe egyedul vagyok csend van es megirhatom a leckem

Anyu idos 56 eves es ha ott hagyja ezt a munkat nem biztos talal masikat.

En megertem csak ezert miert engem buntett?

2014. szept. 3. 10:49
1 2 3 4
 21/33 Andizsuzsi ***** válasza:
14%

"biztos ismeri anyuka a többi szülőt... megkérem az egyiket, benzinpénzt felezve, hogy vigye el-hozza haza - mindenki jól jár :)"

Miért jár jól az az anyuka, akinek hetente 3x kell hozni-vinni más gyerekét?

2014. szept. 3. 12:58
 22/33 Kései Sirató ***** válasza:
87%

Többféle megoldást is elképzelhetőnek tartok:

1. Az öcséd hagyja abba a focit. Majd akkor folytassa, ha 13 lesz, anyukád szerint 10 évesen nem lehet egyedül közlekedni, de 13 évesen igen.

2. Anyukád fogadjon egy bébiszittert, aki elviszi az öcsédet focizni és megvárja és hazahozza.

3. Anyukád szervezze úgy az életét, hogy tudja ő elvinni.

4. Másik szülő, nagyszülő, valaki más tegye ezt.

Hogy miért nem a te dolgod? Mert nem vagy szülő, még a 14. évet se töltötted be, nem viselhetsz felelősséget még saját magadért sem, nemhogy egy másik gyerekért. Bármi történik veletek, ugyanúgy a szülőt fogják felelősségre vonni. Neki van felügyeleti joga, nem neked.

Ezenkívül neked megterhelő lehet egy ilyen állandó feladat. Egy gyerek segítsen, eddig oké, de az ellentmondáést ott látom, hogy te is gyerek vagy. Ezért nem a te feladatod.

Ülj le vele, beszéljétek meg, mondd el, hogy ezt te hosszú távon nem vállalod, ő pedig indokolja meg, az öcséd miért nem mehet egyedül. A legtöbb gyerek már 8-9 éves kortól egyedül jár iskolába. Mondom ezt úgy, hogy gyámügyes vagyok és gyermekvédelemmel foglalkozok.

2014. szept. 3. 13:00
 23/33 A kérdező kommentje:
Azert kell en vigyem, hogy ketten legyunk. Egyedul en sem mehetek sehova. A nagyszulok akik meg elnek apa szulei 80 felett vanak es anyu anyukaja is kb ennyi. Apu 4 ig dolgozik de viszeres a laba es faradt nem megy sehova decemberbe lesz 60 eves hagyjuk mar ot beken egyszer meg azt is mondta anyunak hogy na tessek te akartal meg gyereket ezt akkor mondta mikor veszekedtunk hogy en kell vigyem edzesre vagy nem mehet es az ocsem csapkodott es en is veszekedtem
2014. szept. 3. 13:16
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Andizsuzsi : a benzin nem olcsó... heti 3-szor jön-megy az ember bármerre is, ha csak a felét kell kifizetni, nem jár jól? - én évekig hordtam iskolába lányom hol egyik, hol másik osztálytársát, amikor nem tudták a szülők megoldani... nekem jól jött, hogy megfeleztük a benzinpénzt, az meg, hogy + 1 gyerek ül még a kocsiba, amikor ugyanoda megyek.. nem mindegy? (volt akiért még kis kerülőt is kellett tennem, mert nem a szomszédba lakott - de talán ezért vagyunk mi szülők is egymásnak, hogy ha kell segítsünk...) most hogy már tudjuk apukád el tudná vinni ha akarná.. hát végképp nem értek egyet... gyámügyes hölgy leírt mindent... nincs mit hozzáfűzni...
2014. szept. 3. 13:24
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
- vagy gyámügyes úr.. :)
2014. szept. 3. 13:25
 26/33 Andizsuzsi ***** válasza:
43%

"amikor nem tudták a szülők megoldani"

erről beszélek. nem minden héten 3x

én azért kíváncsi lennék a szülők álláspontjára is

2014. szept. 3. 13:40
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Andizsuzsi: 1 kislányt 1 éven keresztül minden nap én vittem, másik kislányt hetente 3-szor 2 éven keresztül, és van egy fiú osztálytársa a lányomnak, aki a mai napig 2-3 havonta 2 hetet nálunk lakik, mert anyukájának külföldre kell mennie és nincs senki akire hagyhatná... - tényleg ennyire nehéz szerintetek segíteni egy szülőtársunknak?
2014. szept. 3. 13:43
 28/33 anonim ***** válasza:
49%

Amíg falun laktunk egy héten 5-ször (tehát minden nap) 8 évesen én vittem oviba a 4 éves húgomat majd hoztam el. Utána suliba mentünk együtt 12 éves koromig. Elköltöztünk városba. Ott gyógytesire vittem 2 évig heti 2-szer. Közben született egy öcsénk, őt is heti 2-szer én hoztam el a bölcsiből, mert anyu délutános volt. Aztán én betöltöttem a 18-at és túl sok elfoglaltságom lett (pl 4-ig suli volt a város másik felében) onnantól a húgom hordta öcsémet vagy hozta el 14 éves korától 18-ig, öcsém ekkor 3-7 éves. Aztán öcsém suliba ment és az út túloldalán volt az általános suli így oda egyedül jár, viszont a délutáni edzésre vagy én, vagy húgom vagy anyu vitte, attól függően ki ért rá, vagy kinek nem kötelező programot kellett ezért lemondani. Nálunk apukám korán meghalt, amíg élt is sokáig dolgozott így őt nem lehetett "befogni". Azóta viszont ha tetszik ha nem egy család arról szól, hogy segítünk a másiknak.

Azért mert vigyáztam a tesóimra vagy hurcolásztam őket nem kaptam semmit. Nem járhattam bulizni, nem voltam elkényeztetve semmilyen téren, még zsebpénzt sem kaptam, soha. Viszont azt tanulhattam mindig amit akartam, ha magántanár kellett fizették és most egyetemen is támogatnak, amíg nem végzek, hogy a suli mellett ne legyen kötelező dolgoznom, ami esetleg a tanulás rovására menne. Így csak akkor dolgozom ha extra pénz kell vagy ráérek és megtehetem. Nem a nyakamra szülték a tesóimat, de máshogy nem tudták megoldani. Amikor tervben voltak vagy még éppen megszülettek ők sem úgy tervezték sosem, hogy majd én vigyázok rájuk vagy viszem edzésre, különórára. Az élet közbeszólt, van ilyen.

Esetleg azt kellene "kiharcolnod", hogy oké, elviszed heti háromszor, de cserébe hétvégén ott aludhatsz barátnőnél vagy ilyesmi. Tehát valamit valamiért, ha már ennyire nem akarsz segíteni.

2014. szept. 3. 14:38
 29/33 Kései Sirató ***** válasza:
69%

Utolsó, te 8 évesen vitted a 4 éves tesót oviba, mégse azt tartod normálisnak, hogy a 10 éves egyedül menjen?

Ha neked rossz sorsod volt, legyen másnak is az?

2014. szept. 3. 14:51
 30/33 anonim válasza:
100%

nekem négy éven keresztül hoznom kellet haza a húgomat amikor alsós volt és a napköziben volt fél 4-ig, ezért nekem felsős létemre is napközisnek kellet lennem....valahogy kibírtam

amúgy meg kötelezően ott kell lenned az öltözőbe, vagy a pályán? másfél óra alatt elmehetsz ide oda, majd visszamész addigra mire véget ér az edzés

2014. szept. 3. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!