A szuleim miert csinaljak ezt velem?
13 eves vagyok az ocsem 10 es ovi ota focizik. Most anyanak uj munkaja van es heti 3szor kell vinni a tesom edzesre, de az uj munkaja miatt nem tudja. Nekem kell elvinni es varni ra masfelorat es haza hozni heti haromszor. Nagyon faraszto es lenne mas dolgom is, de anyu szerint meg varok az ocsemre az oltozobe egyedul vagyok csend van es megirhatom a leckem
Anyu idos 56 eves es ha ott hagyja ezt a munkat nem biztos talal masikat.
En megertem csak ezert miert engem buntett?
De ez miért büntetés?? Mert a másfél óra várakozás alatt tényleg megtudod csinálni a leckédet, vagy tudsz olvasni is. Van másfél órád amikor nyugisan elvagy.
Otthon sem csinálnál mást, legfeljebb a neten lógnál. De másfél óra net hiány miatt ne akadj már ki.
Ez nem büntetés, anyukádnak most szüksége van a segítségedre (és az öcsédnek is). Tudom, hogy ez kellemetlen, fárasztó, kényelmetlen és unalmas, de tedd most ezt meg értük. Végülis a családtagoknak segíteniük kell egymást, ha tudják.
Az öcséd előbb-utóbb úgyis elég idős lesz ahhoz, hogy egyedül jöjjön-menjen (de tudom, hogy ez most nem vigasztal...)
Próbáld meg kihasználni az időt: akár tanulásra, olvasásra (ami tényleg racionális ötlet), de ha túl fáradt vagy hozzá, akkor pihenésre is. Ne zárkózz be az öltözőbe, ha nem muszáj! Amíg jó idő van, legalább menj ki az udvarra, szabad levegőn, napsütésben mégiscsak jobb!
Szüksége van a segítségedre, de ha az öcséd 10 éves, akkor el tudna menni egyedül is. Nekem a gyerekem 10 éves, egyedül jár suliba is és edzésre is.
Nem tudom, miért gondolja azt , hogy a te feladatod az öcséd kísérgetése. Te is csak 13 vagy, te sem vagy felnőtt. Valóban nem értem meg.
Kérdezd meg, hogy félti-e őt.. (?) És téged nem félt..? Ennyi erővel téged is félthetne.
Kedves kérdező!
Nyugodtan állj oda édesanyád elé, és mondd meg, hogy nem csinálod, mert nem a te dolgod. Csak ne lepődj meg, ha neked lenne kérésed felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!