Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim miert csinaljak ezt...

A szuleim miert csinaljak ezt velem?

Figyelt kérdés

13 eves vagyok az ocsem 10 es ovi ota focizik. Most anyanak uj munkaja van es heti 3szor kell vinni a tesom edzesre, de az uj munkaja miatt nem tudja. Nekem kell elvinni es varni ra masfelorat es haza hozni heti haromszor. Nagyon faraszto es lenne mas dolgom is, de anyu szerint meg varok az ocsemre az oltozobe egyedul vagyok csend van es megirhatom a leckem

Anyu idos 56 eves es ha ott hagyja ezt a munkat nem biztos talal masikat.

En megertem csak ezert miert engem buntett?

2014. szept. 3. 10:49
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
24%

De ez miért büntetés?? Mert a másfél óra várakozás alatt tényleg megtudod csinálni a leckédet, vagy tudsz olvasni is. Van másfél órád amikor nyugisan elvagy.

Otthon sem csinálnál mást, legfeljebb a neten lógnál. De másfél óra net hiány miatt ne akadj már ki.

2014. szept. 3. 10:54
 2/33 A kérdező kommentje:
Mert nem az en dolgom! 4-5 30ig van az edzes majdnem fel 7re vagyunk otthon. Hetfon a zuhogo esobbe kellett mennem es vizes ruhaba es cipobe varni masfel orat a nemigazan meleg csarnokba.
2014. szept. 3. 10:59
 3/33 Andizsuzsi ***** válasza:
30%
Nem büntet, hanem a segítségedet kéri. Vagy az öcsédet kellene azzal büntetni, hogy nem járhat többet edzésre? Használd ki azt az időt tanulásra, és ahogy az edzést letudtad, szabad vagy.
2014. szept. 3. 11:01
 4/33 A kérdező kommentje:
Hat ez tok jo, hogy mindenki szerint normalis. Jo hogy nincs tobb tesom akire vigyazzni kell meg tanulni vele. Remelem szul meg egyet majd n vigyazzok arra is.
2014. szept. 3. 11:06
 5/33 anonim ***** válasza:
33%

Ez nem büntetés, anyukádnak most szüksége van a segítségedre (és az öcsédnek is). Tudom, hogy ez kellemetlen, fárasztó, kényelmetlen és unalmas, de tedd most ezt meg értük. Végülis a családtagoknak segíteniük kell egymást, ha tudják.

Az öcséd előbb-utóbb úgyis elég idős lesz ahhoz, hogy egyedül jöjjön-menjen (de tudom, hogy ez most nem vigasztal...)

Próbáld meg kihasználni az időt: akár tanulásra, olvasásra (ami tényleg racionális ötlet), de ha túl fáradt vagy hozzá, akkor pihenésre is. Ne zárkózz be az öltözőbe, ha nem muszáj! Amíg jó idő van, legalább menj ki az udvarra, szabad levegőn, napsütésben mégiscsak jobb!

2014. szept. 3. 11:06
 6/33 Kései Sirató ***** válasza:
95%

Szüksége van a segítségedre, de ha az öcséd 10 éves, akkor el tudna menni egyedül is. Nekem a gyerekem 10 éves, egyedül jár suliba is és edzésre is.

Nem tudom, miért gondolja azt , hogy a te feladatod az öcséd kísérgetése. Te is csak 13 vagy, te sem vagy felnőtt. Valóban nem értem meg.

Kérdezd meg, hogy félti-e őt.. (?) És téged nem félt..? Ennyi erővel téged is félthetne.

2014. szept. 3. 11:07
 7/33 anonim válasza:
21%
Én is vittem az öcsémet foci edzésre.17 voltam akkoriban.Iskola után találkoztunk a buszmegbe aztán mentünk szépen edzeni...Mégis itt vagyok 3 évvel később is...Nem halsz bele!
2014. szept. 3. 11:10
 8/33 Andizsuzsi ***** válasza:
24%

Kedves kérdező!

Nyugodtan állj oda édesanyád elé, és mondd meg, hogy nem csinálod, mert nem a te dolgod. Csak ne lepődj meg, ha neked lenne kérésed felé.

2014. szept. 3. 11:10
 9/33 anonim ***** válasza:
76%
én megértem a kérdezőt... pedig felnőtt vagyok :) nem gondolnám, hogy az normális, hogy egyik gyereket a másikra bízzuk és neki kell ellátnia a szülői teendőket... persze segítsen otthon, segítsen esetleg heti 1-szer elvinni hazahozni a tesót, de minden héten heti 3-szor? ennyire betáblázni egy kamasz napját nem épp jó dolog... apukátok? nagyszülő? esetleg egy focis társ anyukája aki besegítene? beszéld meg anyukáddal, hogy rendben segítesz te, de ne MINDIG neked kelljen vinned és várni rá... biztos vagyok benne, hogy én is utáltam volna ennyi idősen, ha nekem kell a húgomat cipelni állandóan mindenféle külön órára...
2014. szept. 3. 11:12
 10/33 A kérdező kommentje:
Anyu kicsit ize, nem is tudom pontosan, nem akarja hogy a baratja anyukaja vigye az ocsemet is mert hat az milyen dolog?? A nagyszulok 80 90 evesek.
2014. szept. 3. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!