Mit tehetnék? Öngyilkosság?
A szüleimnek folyton csalódást okozom. Most megtalálták a naplómat és elolvasták. Benne van minden az elmúlt egy évről. Kb a 90%-áról nem tudtak. Nagyon sokat hazudtam nekik és ezek most mind kiderültek. Pedig ők mindig isaz őszinteséget becsülték. Nem hitték h ilyen vagyok.
Mostantol tuti h sehovanem engednek el, minden egyes lépésemet ellenőrizni fogják. Elrontottam az egész életem
Kilatastalan a helyzetem
Csak az öngyilkosságon jár az agyam.. Segitsetek!
Na én ezért nem vezettem naplót. :D
Mik derültek ki?
tegnap volt egy kérdés, ahol valaki azt kérdezte, hogy melyik a legfájdalommentesebb öngyilkossági módszer. Én elmondtam a véleményem, és kaptam egy privát üzenetet mondván, hogy aki öngyilkosságra buzdít, az bűncselekményt követ el. Lehet, de én nem buzdítottam, hanem a kérdésre válaszoltam. Mégpedig azért, mert szerintem az ilyen ember gyenge és gyáva, ahogy te is az vagy. Nem csak azért, mert hazudsz és félsz a következményektől, hanem azért is, mert inkább megölöd magad és megnyomorítod a szüleid életét egy egész életre csak azért, mert vár rád pár kellemetlen pillanat, perc, óra, hét, hónap, mindegy.
Ahelyett, hogy az öngyilkosságon járna az eszed, inkább azon járna, hogy ha már minden kiderült, akkor hogyan ülj le beszélgetni a szüleiddel erről és hogyan hozd helyre, amit elrontottál. Nem az a bátor ember, aki megöli magát, hanem az, aki feláll a porból és újrakezdi az életét.
Egyébként ezt a napló dolgot sem értem, nincsenek barátaid, szüleid, tanáraid, akikkel meg tudnád beszélni a gondjaidat?
Igazság szerint egyenlőek vagytok. Ők csalódtak benned, VISZONT elolvasták a naplódat.
Ha az én naplómat olvasná el valaki (ha lenne), akkor én úgy kivetném az életemből, hogy többé meg se látna. De mivelhogy a szüleid, ezért meg kell bocsájtanod nekik, és ők is meg kell bocsássanak neked.
Nekem is elolvasta édesanyám annak idején a naplómat és a privát leveleimet is. Semmi eget rengető dolog nem volt bennük, mégis egy világ tört össze bennem. Eltűnt az összes bizalom, ami eddig sem volt túlságosan nagy a szüleim irányába. Pontosan azért írtam naplót, mert semmilyen gondom, engem bántó dolgot nem tudtam megbeszélni velük, ezért ki kellett írnom magamból. Hatalmas árulásnak éreztem, mert ahelyett, hogy leültek volna velem beszélgetni, érdeklődnek volna a dolgaim felől, egyszerűbb volt nekik elolvasni a privát dolgaimat. Onnantól kezdve még inkább bezárkóztam előttük.
Igen, hibázik az, aki eltitkolja a dolgokat a szülei elől, de az még nagyobbat, aki erőfeszítések helyett a könnyebb utat választja és beletapos a magánszférába. Mert a hazugságnak mindig oka van, legtöbbször az, hogy a hazudozó a következmények miatt nem mer őszinte lenni, vagy ha megpróbál nyitni, egyszerűen nem figyelnek oda rá.
Utolsó, és ha azt írta le a kérdező, hogy 13 évesen már 5 férfi ment rajta keresztül és azóta hétvégente fizetett prostituált?
És akkor tényleg a szülők a hibásak, amiért belenéztek a naplóba, és nem a kérdező, aki hazudozik otthon? Nyilván nagy felnőttek hiszi magát, felnőtteknek való dolgot csinál titokban, ami nem való neki, és ez kiderült. Hát ha ahhoz volt bátorsága, hogy rosszat csináljon, hazudozzon, akkor legyen bátor felvállalni is. Ehelyett megy a nyafi nyafi nyafi, jujujujjj nembíííííromki, nem bííííznak bennem. Jajj szegény, gyere fújd ki az orrocskád.
Na nem. Ezt nem. Én a szülők helyében még egy faladjaamásikat pofonnal is megjutalmaztam volna a gyermekem, ha kiderült volna, hogy hazudozott és durva dolgokat csinált, amikor nem erre lett nevelve.
az unokaöcsém tavaly halt meg. Ő is öngyilkos lett. bocs hogy ezt mondom de a te "ügyed" is semmi, ahogy az ővé is az volt a világ "nagy gondjai" hoz képest.
ő meg tette. képzeld el hogy az anyukája azóta nem tér magához, csak ül és nézz ki a fejéből. a pszihologusok sem tudnak segíteni rajta. az apukája nem akar hazamenni mert megutálta az a helyet ahol meghalt a fia, és még csak segiteni sem tudott rajta. a kisöccse talált rá, aki azóta bezárkozott és alig lehet vele beszélni.
az én családom totál szétesett, mert sehogy sem tudjuk feldolgozni a tragédiát. a mamáink probálnak segiteni de senkin nem tudnak. a temetése szőrnyű volt. szét esett az egész családunk.
ha most te is öngyilkos leszel, és a te családoddal is ez lesz. milesz? tudom hogy 10 évesen ez a legnagyobb problémátok (a naplo, meg a hazugságok). én is voltam ennyi idős. nekem is volt naplom, az enyémet is elolvasták. de soha nem fordult meg a fejemben az hogy öngyilkos legye. mondjuk én nem is lené hozzá bátor.
a lényeg most már mindet tudnak a szüleid. tiszta lappal indulhatsz.
látod nálunk mi lett. én senkineknem kivánom azt amit akor áttéltünk, azt ahogy küzdöttek az életért és nem sikerült. ezt szeretnéd te is??
Fontold meg!! kérlek!!
Az én naplómban az volt, hogy terveztem meg a randikat a nős szomszéddal. Anyu megtalálta.
Na, sejted, mi lett belőle, ugye?
Élek és virulok.
28as
Az öngyilkossághoz nem bátornak kell lenni épp ellenkezőleg..egy gyáva lény képes csak erre...elmenekülni a gondoktól
Ha ezért öngyilkos leszel, az kb olyan mintha kupit csinálnál a szobádban aztán rendrakas helyett felgyújtanád.
Eltűntetsz vele minden rumlit, de utána semmid se lesz.
Inkább szedd rendbe az életedet.
Kibírod, mert muszáj.
Én is csináltam hülyeséget. El se hinné jelenleg senki, hogy mekkorákat.
És tudod mit? Bárcsak elolvasták volna a naplóm. Bárcsak kirangattak volna abból a szarból amit magamnak kevertem.
De apámat jobban érdekelte a kocsma, anyámat meg a vörös, pálinkáspohár a pincében.
Hétvégén én voltam a húgom anyja és az anyám verbális néha fizikai boxzsakja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!