Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni? Nagyon el...

Mit tudok tenni? Nagyon el vagyok keseredve, a nővérem egy borzalom!

Figyelt kérdés
Eléggé csúnya helyzet. 3tesóm van,a gyerekeik nevelőszülőknél,A bátyáim isznak,drogoznak,börtönöket jártak stb..A legnagyobb gondom most a nővérem.Van egy féléves kisbabája,a párjával külön vannak 3hónapja,a családban senki nem tud neki anyagilag segíteni..Az a helyzet,hogy nagyon féltem őt és a kisbabáját,mert mióta egyedül an vele,szörnyen elromlott,szerintem nincs lejebb..Tehát nagyon durván füvezik a baba mellett,összevissza etet vele mindent,mindig máshol alszik,bulizgat,lepasszolja barátnőknek a babát,ráadásul pénzért szexel..Lopott autókat segít elrejteni..A babáját szereti,de rossz látni,hogy annak a kisgyereknek semmi napirendje nincs,és egészségtelen környezetben van..A legszebb az egészben,hogy a tesóm megint terhes,és lehet késő lesz már elvetetnie a babát,mert van már hasa is..A szülők alkoholisták,tehát nem tudnak segíteni.Nagyon szeretem én is a babát,de biztosan el fogják tőle venni ha így folytatja. Mit tegyek? Mivel próbáljam ösztönözni,hogy javuljon?? Nem tudom mit tehetnék :'( 18/L

2014. aug. 31. 16:05
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező!

18 éves, tehát nagykorú vagy.

Ha igaz a történeted, akkor azonnal szólnod kell a gyámügynek, mert kiskorú nagyon súlyos veszélyeztetéséről van szó. Ha bármi baja esik, hangsúlyozom, bármi - betegség, véletlen baleset stb.- Téged is megbüntetnek, mert elmulasztottad a segítségnyújtást, a kötelező feljelentést.

Nem vagy mindig a nővéreddel, hiszen eltűnik, másokra hagyja a csecsemőjét, prostituált és bűnözőkkel tart kapcsolatot, ahogy leírtad, ráadásul segít nekik a lopott holmit rejtegetni, vagyis orgazda.

A csecsemő miatt azonnal menj a Családsegítő Szolgálathoz a kerületben. Kérheted, hogy ne fedjék fel, hogy te szóltál, de a kicsi és a saját érdekedben sürgősen intézkedj!

Amit a nővéred tesz, az bűncselekmény. Akinek bűncselekmény jut a tudomására, és nem jelenti, az is bűncselekményt követ el.

2014. nov. 19. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!