Mit tudok tenni? Nagyon el vagyok keseredve, a nővérem egy borzalom!
Figyelt kérdés
Eléggé csúnya helyzet. 3tesóm van,a gyerekeik nevelőszülőknél,A bátyáim isznak,drogoznak,börtönöket jártak stb..A legnagyobb gondom most a nővérem.Van egy féléves kisbabája,a párjával külön vannak 3hónapja,a családban senki nem tud neki anyagilag segíteni..Az a helyzet,hogy nagyon féltem őt és a kisbabáját,mert mióta egyedül an vele,szörnyen elromlott,szerintem nincs lejebb..Tehát nagyon durván füvezik a baba mellett,összevissza etet vele mindent,mindig máshol alszik,bulizgat,lepasszolja barátnőknek a babát,ráadásul pénzért szexel..Lopott autókat segít elrejteni..A babáját szereti,de rossz látni,hogy annak a kisgyereknek semmi napirendje nincs,és egészségtelen környezetben van..A legszebb az egészben,hogy a tesóm megint terhes,és lehet késő lesz már elvetetnie a babát,mert van már hasa is..A szülők alkoholisták,tehát nem tudnak segíteni.Nagyon szeretem én is a babát,de biztosan el fogják tőle venni ha így folytatja. Mit tegyek? Mivel próbáljam ösztönözni,hogy javuljon?? Nem tudom mit tehetnék :'( 18/L2014. aug. 31. 16:05
11/21 anonim válasza:
"lecsúszott" emberek mindig is voltak és mindig is lesznek. Ha belekevered a gyámhivatalt, akkor valószínűleg elrontod a kapcsolatod a nővéreddel és egyáltalán nem biztos, hogy a gyereknek az úgy jobb lesz. A helyedben én is inkább hagynám az egészet, nem a te felelősséged. Próbálj inkább jó viszonyt kialakítani a kicsivel, mond el a nővérednek, hogy agódsz értük, ilyesmi. Ennél többet nemigen tehetsz.
12/21 anonim válasza:
A gyámhivatalnál lehet névtelenül is bejelenteni. Szerintem egy nagy pofon segíthetne észhez téríteni a leányzót - és itt nem fizikai erőszakot értek, hanem eljárás, gyerek nevelőszülőkhöz helyezése, akár elzárás... Kegyetlenül hangzik, de így legalább van esélye kikerülni ebből az ördögi körből. A börtönben/elvonóban meg legalább elszakad ettől a "baráti" körtől, kénytelen lesz józanul és szerek nélkül élni, pszichológusok is foglalkoznak vele, és hátha összekapja magát, hogy visszakaphassa a gyereket. Ha mégsem, akkor legalább a kicsi kapott egy esélyt egy jobb életre...
13/21 anonim válasza:
Szerintem ez nem a te gondod. Kegyetlenül hangzik, de ebbe neked nincs beleszólásod. Kicsit fura hogy azt írtad, a nővéred szereti a gyerekét. Ezt te sem gondoltad komolyan? Amúgy névtelenül feljelented bűncselekmény elkövetésre hivatkozva, és ha kivizsgálják a dolgot, a többi már jön magától, a gyereket el fogják venni tőle. Te viszont ne rontsd el ezzel az életedet, már csak azért sem, mert a vér nem válik vízzé, nem kizárt hogy a gyerek is ilyen lesz. Csoda hogy te nem lettél ilyen. Jobb ha kimaradsz ebből, szakítsd meg velük a kapcsolatot, annyi ilyen tragédiáról lehet hallani! Hogy a család egyik tagja drogozik és bűnözik, majd a család többi tagját is belekeveri, pedig azok nem akarnak ebben részt venni. Ha nálad lenne a gyerek, szerinted nem járna át hozzád napi szinten hogy zaklasson? Pénzt kérne tőled, a nyakadba varrná a mocskos ügyeit, sajnos a drogosok bármire képesek a pénzért. Inkább feljetsd el a dolgot, és tanulj sokat hogy te soha de soha ne kerülj ilyen helyzetbe!
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat..
2014. szept. 4. 12:48
15/21 anonim válasza:
Az apa szülei is alkoholisták, vagy csak a nővéredéi?
16/21 anonim válasza:
Első lépésként a helyi gyermekjoleti szolgalathoz fordulj, akar kérheted adataid zárt kezelését is. Megpróbálnak a családdal anélkül foglalkozni, hogy ki kelljen a kicsit emelni. Ha az élete veszélyben van, a gyámhivatal a gyermekjoleti szolgálat jelzése alapján dönthet az ideiglenes elhelyezéséről. Ha az illetékes gyermekjogi képviselőhoz fordul sz o is segít neked, az elérhetősége ki van teve a gyermekjoleti szolgálatnál.
17/21 anonim válasza:
Ne hagyd annyiban! Ha félsz, hogy a nővéreddel rossz lesz a kapcsolatod, akkor is segíts a kisbabának. Egyszer még a nővéred is hálás lesz érte.
18/21 anonim válasza:
A vér nem válik vízzé? Erről a szülők tehetnek... Viszik tovább a mintát. És szerintem a babát ki kell onnan menteni. Mindig van lejjebb. A drog előrébb való neki, min a gyereke! Majd szül egy fogyatékost, mivel drogos és iszik, inkább hagyjuk, mi a véleményem a nővéredről... Szerintem is mentsd a babát. Tényleg csoda, ha te normális vagy és másképp gondolkodsz. Gyámügyeseket tudom javasolni.
19/21 anonim válasza:
Jézusom! Nagyon sajnálom! :( És azt hittem nálam nincs is szerencsétlenebb!!!
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,kiderült,hogy mégsem terhes,viszont már kórházba került a drog miatt gyomorvérzéssel..Sajnos nem kell cselekednem ahhoz,hogy elvegyék tőle a kisbabát..
2014. nov. 11. 21:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!