Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg, hogy én...

Hogy mondjam meg, hogy én mégsem költözöm? Szülők, ti ezt anya helyében hogyan fogadnátok? 16/L

Figyelt kérdés

Anya új férje külföldi és úgy volt, hogy szeptembertől én is odaköltözöm hozzájuk. Viszont ez mégsem fog összejönni és ezt muszáj lesz neki megmondanom.

De már folyton mondja, hogy alig várja, hogy mindennap lásson és együtt legyünk.

2014. aug. 30. 18:06
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg annyira komoly, akkor kicsit később a barátod is veled mehetne, nemsokára nagykorúak vagytok.
2014. aug. 30. 19:56
 22/39 A kérdező kommentje:
Igen, de mindketten maradunk Pesten egyetemen. Az a "nemsokára" pedig még két év, nem pár hónap.
2014. aug. 30. 20:01
 23/39 anonim ***** válasza:
Szerelmi ügy :) :) pár hónap után már másba leszel szerelmes, maradjunk ennyiben.
2014. aug. 30. 20:07
 24/39 A kérdező kommentje:
9 éve belé vagyok... Nem ismered a részleteket, ne jósolgass, légyszíves. :)
2014. aug. 30. 20:08
 25/39 anonim ***** válasza:
36%

Persze persze :) én is voltam 16 éves :)

De az érdekes, hogy apáddal a sztori elején még semleges a kapcsolatod, a sztori második oldalán már jó :)

16 évesen én sem láttam a rózsaszín ködtől, és meg voltam győződve, hogy különleges és életem végéig tart :)

Kislányom, több, mint kétszer annyi idős vagyok, mint te, láttam már karón varjút.

És 16 évesen tényleg bőven elég hetente másfél nap együtt, nem vagytok felnőttek még, hogy szinte együtt éljetek.

Fogadni mernék, hogy januárban már nem lesztek együtt.

És ha akkor meggondolnád magad, mit szólnál, ha anyukád mondaná, hogy bocsi, ne gyere?

2014. aug. 30. 20:10
 26/39 A kérdező kommentje:

Figyelj, ne próbálj fogadni, mert nem tudod, mik történtek az életünkben. Ez nem annyi, hogy elmondta, hogy tetszem neki, randiztunk és wáo, együtt vagyunk.

Nem részletezném inkább, miért olyan fontos Ő nekem.

Elhiszem, hogy idősebb vagy, láttál már kapcsolatokat tönkremenni. De én is láttam már olyat, hogy valakik igenis együtt voltak évekig, esetleg együtt is öregedtek meg.

Minden párkapcsolat más és más. Ne te mondd már meg, hogy mi hány hónap múlva szakítunk.

Imádom, mikor valaki az összes nála fiatalabbat, aki szerelmes, elintézi annyival, hogy úgyis vége lesz... Pedig fogalmad sincsen az életünkről, nem tudod, milyen dolgok történtek velünk/közöttünk.

Nem párkapcsolati tanácsot kértem!

Anya pedig nem mondaná azt, hogy ne menjek, amikor menni szeretnék.

Holnap beszélek vele és biztos vagyok benne, hogy meg fog érteni.

A többi "úgyis szakítani fogtok, ez csak futó kapcsolat" stílusú válaszra pedig nem vagyok kíváncsi. Köszönöm szépen!

2014. aug. 30. 20:15
 27/39 anonim ***** válasza:
Anyukádnak mond meg őszintén, hogy itthon maradsz apukáddal. Mond el, hogy a gimit is jobb rendesen nappali tagozatosként elvégezned, nem pedig magántanulóként.Csak meg fogja érteni.
2014. aug. 30. 20:31
 28/39 anonim ***** válasza:

"Igen, de mindketten maradunk Pesten egyetemen"

Te ezeket a dolgokat mikor határoztad el? Mert ha ennyire kötődsz magyarországhoz, akkor nem értem, hogy egyáltalán miért merült fel benned a költözés gondolata. Amúgy én úgy gondolom, hogy éppen most sodrod magad egy sokkal rosszabb pozícióba, ha itthon maradsz. Ott lenne neked a lehetőség, hogy egy jobb helyen, magasabb színvonalon tanulhass. Külföldön is van egyetem és az a helyzet, hogy sokkal jobbak, mint Pesten. Tudom, mert én is Pestre járok és éppen most fogok külföldre költözni (csak nekem sokkal nehezebb lesz, mert ki kell fizetnem a sokszázezres kauciót a lakásért, stb., te ezeket mind megspórolhatod). Szép dolog a szerelem és valószínűleg én sem tudtam volna átgondolni 16 évesen, hogy milyen fontos a karrier, vagy a pénz, de igazából remélem, hogy megjön az eszed és rájössz még időben, hogy milyen jó lehetőséged van, anyukád révén, a külföldi életre és mihamarabb kimész utána.

2014. aug. 30. 20:54
 29/39 anonim ***** válasza:
33%

Istenem, milyen MAGYAR ember az aki ilyeneket ír egy 16 éves gyereknek, hogy el kell mennie ebből az országból mert itt úgysem boldogul.

Normális aki így beszél? Menjen az ilyen és rángassa magával a családját! Takarítsák a budit egy szállodában valahol!!!!

A kérdezőnek van a hazájában elképzelése már ilyen fiatalon. 9 év után megkapta a sorstól akire eddig vágyott. Pont most amikor döntés előtt áll?

Mi ez ha nem egy jel, egy isteni gondviselés, hogy helyes döntést hozzon.

2014. aug. 30. 22:10
 30/39 anonim ***** válasza:
52%
29 Nem abban a hangnemben fogok válaszolni, amiben te írtál -tulajdonképpen- nekem (és nem a kérdezőnek), 16 évesen még én is itthon akartam maradni csodálatos országunkban, csak aztán kiderült, hogy bizony, a neves egyetemen, amire jártam, szinte semmit nem tanítanak meg ami a szakmámhoz kellene, munkát nem tudok szerezni, úgy sem, hogy kiváló gyakorlati helyeken dolgoztam végig az egyetem alatt, mert érdekes módon mindig valamelyik rokon kapja meg az állást az adott cégnél, vagy az, aki úgy benyalta magát ahogyan azt Magyarországon kell (nekem meg ez a része valahogy sosem ment). Lett egy balesetem, konkrétan senki nem segített a családomon kívül, akkor jöttem rá, hogy ha a drága kormányunkon múlik, akkor nekik aztán tök mindegy, hogy mi lesz velem. Nem takarítani megyek ki, diplomás vagyok, mérnök a férjem, itthon 200 ezret keres, kint kb. 300 eurót kapna, és valószínűleg ha baj lenne bármelyikőnkkel akkor egy emberibb hozzáállást is. Addig lehet nagyon szeretni Magyarországot, amíg nincs baj, nem vagy beteg, addig el lehet itt lébecolni, kifizeted a rezsit, megveszed a kaját, másra nem nagyon marad, de azért el lehet itt lenni, igen, céltalan embereknek kiváló hely. Nekem viszont vannak céljaim és bocs, hogy egy magasabb életszínvonalat és emberibb bánásmódot akarok, ha már lehetőségem van rá, te pedig maradj itt nyugodtan, hogy ha neked ez a jó.
2014. aug. 30. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!