Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Annyira félek. Mit tegyek?

Annyira félek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Holnap megyek kollégiumba, de egész nap csak sírok. Leginkább anya miatt választottam a sulit és ugye muszáj a kollégium is, mert 2-2,5 óra a suli vonattal. De nagyon félek, nem akarom itthon hagyni. Már azon is gondolkodtam, hogy el se megyek a suliba, inkább visszamondatom és vállalok munkát. Annyira félek ettől az egésztől. Sose voltam még így külön tőlük. Ma is teljesen bunkó voltam vele, mert nem akartam, hogy lássa, hogy csak sírok. :'(

Visszamondjam?

18/L

2014. aug. 29. 16:55
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
82%
szóval szülői befolyásra mentél továbbtanulni oda ahova?
2014. aug. 29. 17:00
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Kapd össze magad.Legalább próbáld meg,aztán ha nem szokod meg,meg beszéled anyáddal hogyan tovább.ne félj az életben még sok minden elött állsz,és anyád nem lehet mindig veled.
2014. aug. 29. 17:02
 3/21 A kérdező kommentje:
Hát igen. Jó, valamennyire engem is érdekel, nem tagadhatom le! Ha helyben lenne, akkor valószínűleg mentem volna rá.
2014. aug. 29. 17:02
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy mondd vissza. Ne hülyéskedj már. Felnőtt nő vagy, ezzel a sulival akarod megalapozni a karrieredet. Valamilyen mértékben ezt anyukádért is teszed, mivel később tudod őt majd támogatni, mivel jobb lesz a jövedelmed, ha megszerzed a végzettséget. A kollégiumban új barátokra, ismerősökre találhatsz, valószínűleg jó buli lesz az egész. És minden hétvégén mehetsz haza a szülői házba, nem a Föld túloldalára költözöl.
2014. aug. 29. 17:03
 5/21 anonim válasza:
100%
Én 14 évesen kerültem koleszba úgy, hogy 12 évesen táborból is haza kellett hozni, olyan honvágyam volt. Eleinte nagyon nehéz volt, de 1-2 hét után már annyi jó emlékem, barátom volt a koliban, hogy imádtam. Persze mindig vannak nehézségek, de hidd el jó lesz! Gondolj bele, hogy pár év múlva hogy megbánnád, hogy egy kis félelem miatt feladtad volna! Próbálj arra koncentrálni, hogy jó lesz! Pl. Nyomtass fotókat a koleszszobád falára, írj rá facebookon a szoba/ kolesztársaidra! Az első este nagy buli lesz szóval arra is készülj! Remélem kicsit jobb kedved van! Kitartás puszi!
2014. aug. 29. 17:05
 6/21 A kérdező kommentje:

Tudom, de akkor is olyan nehéz. :(

Mármint van, hogy 1-2 hétre elmegyek páromhoz és nem is tudok vele beszélni, de az más.

2014. aug. 29. 17:05
 7/21 anonim ***** válasza:
97%

18 éves vagy. Értem, hogy nem voltál rendszeresen hosszabb időket távol a szülői háztól, de azért nem olyan tragikus a helyzet.

Egy kis önállóság sosem árt ilyen életkorban. Örülj neki, hogy kaptál kolesz szobát. Nálunk ölre mentek érte.

Hétvégente haza tudsz utazni ergo ha így számolod a hónap majd 30%-át otthon tudod tölteni ha akarod.

Előre ne félj semmitől sem. Könnyen elképzelhető hogy jól ki fogsz jönni az új társaiddal, és úgy kell majd hazahívni téged.

Kilépni bármikor ki tudsz, ez nem kényszer, de jobban teszed, ha nem erős negatív érzelmekkel vágsz neki egy ilyen dolognak.

Nem lehet mindig a mama szoknyája alatt lenni.

2014. aug. 29. 17:08
 8/21 anonim ***** válasza:
47%
Azért ez elég durva... majd családot alapítani is anyukádéknál akarsz, mert ha ki kéne repülni otthonról, sírni kezdesz? Nem vagy már óvodás, ez az élet rendje, legalább megtanulsz önállósodni és elkezdheted építeni a saját életedet!
2014. aug. 29. 17:17
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is 18 vagyok, de 3 éve külön élek. :D Na jó, nyilván ez se normális, de azért az sem teljesen, hogy te még ennyire nem akarsz önállósodni.

A mély vízbe beleesni mindig nehéz, de előbb-utóbb mindenképp el kellene válnod tőlük, és ezzel mindenképp profitálsz. Ha megszokod, pedig még élvezni is fogod! ;)

Ráadásul nem a világ végére mész, nyugodtan hazamehetsz hétvégente akár. Jó lesz, ne félj!

2014. aug. 29. 17:22
 10/21 A kérdező kommentje:
Akkor megnézem, hogy milyen a szeptember, mert anya megvette a bérletet.. De, ha nem jó, akkor hazajövök. xd
2014. aug. 29. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!