Mit csináljak? Anya nem hallgat rám, és félek helytelen döntést hoz.
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy áruljuk a házunkat mert anya el akar menni innen mindenáron. Amikor megvettük ezt a házat, anya vett fel kölcsönt : svájci frankosat kb. 2 milliót és rendes kölcsönt szintén több milliót. A svájci frankos azóta nem hogy lejjebb ment volna, hiába törlesszük már legalább 3 éve, hanem felment és már 3 millióval tartozunk. Már 11 éve élünk a házunkban, nagyon szeretjük, de anya az utóbbi időben nagyon megváltozott és teljesen kifordult magából, mert MINDENÁRON el akarja adni a házat az adósság miatt. Az ingatlanos meghatározott egy irányárat amiből még szépen kitudnánk fizetni a kölcsönt, meg még egy házat is venni, de anya nem egyezett bele, mert hogy szerinte annyiért nem fogják megvenni és rögtön lejjebb vitte a ház árát a felére!!!Ez a nagymértékű felelőtlenség nagyon kiakasztott. Ráadásul, ha ennyiért el tudjuk adni, akkor abból nem kapunk semmit, ha kifizetjük az adósságunkat és hármunknak nem találunk semmit. Most így bőven jönnek a vevők, hisz ők sem hülyék tudják mennyit érne a ház valójában, és erre fel anyám még azt is mondja nekik minden egyes alkalommal, hogy nem baj MEHETÜNK MÉG LEJJEBB ha tetszik!!!! Kiakaszt a viselkedése mégis mit gondol mit kapunk annyiért? Semmit. Próbáltam beszélni vele szépen, kértem gondolja át, de nem hallgat rám mert a szemében egy kis senki vagyok, nehogy már a lánya mondja meg neki mit csináljon. Sosem hallgatott a tanácsaimra és az anyjára se büszkeségből. A saját vesztébe rohan. Mit tegyek?2014. júl. 18. 23:20
1/27 anonim válasza:
Sajnos nagyon úgy tűnik hogy te nem túl sok mindent tehetsz
2/27 A kérdező kommentje:
De mégis?! ezt nem teheti!
2014. júl. 18. 23:32
3/27 anonim válasza:
Beszél egy felnőttel, akinek a véleményére hallgat anyukád.
4/27 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok és senkire se hallgat, még az anyjára sem.
Megtudom valahogy akadályozni az adás-vételt ?
2014. júl. 18. 23:36
5/27 anonim válasza:
Ha másik szülőd már nem él a ház 1/4-e a tiéd.
6/27 anonim válasza:
Vagyis ha egyke vagy, csak akkor a tiéd.
Másik "csúnya" eljárás anyukádat cselekvőképtelenné nyilváníttatni. Nem vagyok jártas az eljárásban, de pszichiáter kell, hogy kimondja, hogy beszámíthatatlan. Bár nem tűnik annak.
Illetve kérdezz meg egy ügyvédet, jogászhallgató ismerősödet.
7/27 A kérdező kommentje:
Egyke vagyok, az anyukámmal élek együtt
2014. júl. 18. 23:49
8/27 anonim válasza:
Ki van tulajdonosként a tulajdoni lapon?
9/27 A kérdező kommentje:
Apámmal elváltak neki nincs joga a házhoz. Anyám azt hangsúlyozza, hogy csak őt illeti a döntés, de nem tudom jogilag van-e ill. lehetne-e beleszólásom, és ha van akkor hogy élhetek vele?
2014. júl. 18. 23:55
10/27 A kérdező kommentje:
Anyukám a tulajdonos.
2014. júl. 18. 23:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!