Mit csináljak? Anya nem hallgat rám, és félek helytelen
döntést hoz.
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy áruljuk a házunkat mert anya el akar menni innen mindenáron. Amikor megvettük ezt a házat, anya vett fel kölcsönt : svájci frankosat kb. 2 milliót és rendes kölcsönt szintén több milliót. A svájci frankos azóta nem hogy lejjebb ment volna, hiába törlesszük már legalább 3 éve, hanem felment és már 3 millióval tartozunk. Már 11 éve élünk a házunkban, nagyon szeretjük, de anya az utóbbi időben nagyon megváltozott és teljesen kifordult magából, mert MINDENÁRON el akarja adni a házat az adósság miatt. Az ingatlanos meghatározott egy irányárat amiből még szépen kitudnánk fizetni a kölcsönt, meg még egy házat is venni, de anya nem egyezett bele, mert hogy szerinte annyiért nem fogják megvenni és rögtön lejjebb vitte a ház árát a felére!!!Ez a nagymértékű felelőtlenség nagyon kiakasztott. Ráadásul, ha ennyiért el tudjuk adni, akkor abból nem kapunk semmit, ha kifizetjük az adósságunkat és hármunknak nem találunk semmit. Most így bőven jönnek a vevők, hisz ők sem hülyék tudják mennyit érne a ház valójában, és erre fel anyám még azt is mondja nekik minden egyes alkalommal, hogy nem baj MEHETÜNK MÉG LEJJEBB ha tetszik!!!! Kiakaszt a viselkedése mégis mit gondol mit kapunk annyiért? Semmit. Próbáltam beszélni vele szépen, kértem gondolja át, de nem hallgat rám mert a szemében egy kis senki vagyok, nehogy már a lánya mondja meg neki mit csináljon. Sosem hallgatott a tanácsaimra és az anyjára se büszkeségből. A saját vesztébe rohan. Mit tegyek?
19-esnek igaza van. Amíg nem tudod a részleteket, és nem látod át a helyzetet, addig hiába próblod anyukádat meggyőzni. Lehet, hogy akkora lett a törlesztőrészletetek, hogy anyukád már alig bírja fizetni, és inkább próbálja megelőzni a bajt. Ez alatt azt értem, hogy a bank pár hónap múlva felmondja a szerződést, és ha nem sikerül rendezni a helyzetet, akkor jöhet az árverés. Akkor meg még ennyit sem kapna érte.
Beszélj vele, kérdezz rá a konkrétumokra is, próbáld átlátni a helyzetet, ne csak azt hajtogasd neki, hogy ennyiért nem szabad eladni.
Sajnos most a válság miatt nagyon lementek az ingatlanárak. Itt a környékünkön például egy 400 nm-es gyönyörű házat árulnak 27 millióért. (féláron). Ez van.
2014. júl. 19. 08:24
22/27 A kérdező kommentje:
Én nagyon is jól átlátom a helyzetet, tudom mennyit fizet, hogy mennyit ér a ház, egyébként kertváros 20km-re BP-től. És azt is tudom, hogy egyik percről a másikra megbolondult és nagyon kevés pénzünk maradna az adósság levonása után. Sőt azt is tudom, hogy még terve sincs mit akar csinálni abból a pénzből amit meg fog kapni, mert hogy fél vele szembe nézni.Az lenne a jó ha annyiért adnánk el, hogy még maradjon annyi, amiből még tudunk normális körülmének közt lakni, de amennyi marad abból, még házra se fog tellene.
2014. júl. 19. 13:15
23/27 anonim válasza:
Külföldi munkán nem gondolkodtatok?
Szállást, ellátást kaptok Ausztriában, és vissza tudnátok fizetni a kölcsön nagy részét 1 év alatt. Házat addig bérbe lehet adni, az is jövedelem.
2014. júl. 19. 13:20
24/27 A kérdező kommentje:
Tegnap megkértem anyámat, hogy üljünk le együtt a számítógéphez, és nézzünk annyiért lakást, amennyi az adósság levonása után megmarad, abból az összegből. Kértem, hogy legalább nézze meg, és ezen teljesen felháborodott, hogy én csak ne mondjam meg neki mit csináljon...stb elkezdett velem üvöltözni és még meg is ütött. Nem mer vele szembe nézni, hogy még terve sincs!!! Én pedig ezt nagyon jól tudom, és azt is hogy előbb ver meg mint hogy igazat ad nekem, vagy legalább a saját érdekéért utána nézne, egy kicsit is érdekelné mit is fog csinálni. Van rengeteg lehetőség az adósságrendezésre is, szerintetek mennyit nézett meg? Egyet sem. Pedig ezek után utána kell járni, meg ha el akarod adni a házat akkor legalább legyél tisztában vele mit fogsz érte kapni, hogy fogsz kijönni belőle stb nehogy már nekem kelljen ecsetelnem. Amikor munkanélküli volt én kerestem neki munkát. Felelőtlenül cselekszik, és én ezt nem hagyom.
2014. júl. 19. 13:25
25/27 anonim válasza:
Nagyon kifogtad anyukádat...
Azért az még természetes, hogy ingerültebb, de megütni azt aki segíteni akar...Hagyd hadd tegyen amit akar, hisz felnőtt, lásd be, hogy nem fog hallgatni rád ebben az idegállapotban. Legvégső esetben fontolóra veheted, hogy elköltözöl.
Azért én megkérdezném az ingatlanost, mekkora esély van bérbe adni a házat.
2014. júl. 19. 13:46
26/27 anonim válasza:
egy ház értékét nem az határozza meg, hogy az eladónak mennyi pénzre van szüksége! gondolkozz már egy picit!!!
nemrég vettem egy házat, amire az eladónak az ingatlanos azt mondta kb 18 m-t ér. másfél év múlva kelt el 6-ért, mert ennyit ér, többért nem kellett senkinek, másfél évig se.
mellesleg, ha te venni akarsz egy házat, ami pl. 10 milliót ér, fizetnél érte csak azért 15-öt, mert az eladójának annyira van szüksége a terveihez? na ugye, hogy nevetséges elképzelés...??
a konkrét esetedben meg ne várj értelmes választ, ha nem mutatod meg a hirdetést, nem tudhatjuk mennyi a reális ár nagyjából sem
2014. júl. 19. 13:49
27/27 anonim válasza:
Kislány, kemény idők járnak az ingatlanpiacon. A vevő szabja az árat, nem az eladó. Hatalmas a túlkínálat eladó ingatlanokból, és kevés a fizetőképes vevő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!