Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Egy család vagyunk" - amíg...

"Egy család vagyunk" - amíg neki kell valami?

Figyelt kérdés

Főiskolás lány vagyok, aki igaz, nem dolgozik suli mellett, de ösztöndíjból + szoctámból + Bursából fenntartja magát, igaz, nem egy híres színvonalon (évek óta nem vettem magamnak ruhát, könyvet stb., de nem panaszkodni akarok, csak vázolni a helyzetet). Apám most kitalálta, hogy mivel "a családnak köszönhetem a szociális helyzetemet", a szoctámot kötelességem leadni neki. (Kollégiumban lakom, nem otthon, hétvégente megyek haza.) Ugyanakkor az idős nagymamám a nyugdíja mellé kap valamiféle egészségügyi támogatást (nem tudom, pontosan mit, havi tízezer forint körül van), és minden hónapban apámnak adja. (Külön él, nem tartják el apámék, semmit nem segítenek neki, max ilyeneket, hogy levinni a szemetet.) Apám ezekre mindig azt mondja, hogy egy család vagyunk, és a család összetart. Persze, amikor anyámat csalta, az nem számított.

Ha elmennék diákmunkára (volt rá példa), a felét annak is lenyúlná. Mit lehet kezdeni vele?

2014. aug. 29. 10:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg, hogy ha leadod, akkor utána miből egyél? A kérdés alapján otthonról nem támogatnak...erre még aztna keveset is elvenné? Pfff
2014. aug. 29. 10:19
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmi joga nincsen a te nevedre szóló támogatásokra. El nem tudom képzelni, hogyan nyúlná le a diákmunkás pénzedet? Az ilyesmit (és gondolom a támogatásaidat is) a te bankszámlaszámodra küldik ki, amihez jó esetben egyedül te férsz hozzá. Így neki nincs is lehetősége lenyúlni a pénzedet. Elég undorító hozzáállás a szülőtől, hogy ennyire el akarja lehetetleníteni a gyereke tanulmányait. Szerintem állj a sarkadra, és ne foglalkozz az önző szüleiddel, ne hagyd, hogy érzelmi zsarolással és fenyegetéssel tönkretegyék az életedet!

Egy szintén főiskolás lány

2014. aug. 29. 10:20
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

És mégis miből egyél, vagy térj át a fényevésre?

Az összetartás nem abból áll, hogy elvegyem a gyerekemtől a betevőre valót, inkább örülhetne, hogy nem kell támogatnia, mert éppen kijössz a havi juttatásokból. Ne add oda, hisz neked is szükséged van rá! Anyukád erre mit mond?

2014. aug. 29. 10:23
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Csináld meg a sulit,és azzal menj el odlgozni.Diákmunkából nem lehet megélni,maximum egy kis mellékkereset míg tanulsz.ja,és ha dolgozol azt végképp ne említsd meg otthon.

Ennyi...

2014. aug. 29. 10:36
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
A kolidíjat így is-úgy is be kell fizetni, maradj ott hétvégén is, és mond meg a nem normális apádnak, hogy a szoc. tám.ra szüksége van, hogy legyen mit enned, de akkor azzal támogatod, hogy csak ünnepekkor látogatsz haza, így hétvégente nem ott fogyasztasz és így nem kerülsz pénzbe. Tudom, szeretnél otthon lenni, de ilyen áron? Ilyen apa mellett? Tudod, mikor adnék egy fillér tis oda neki
2014. aug. 29. 10:40
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Apád jó nagy fogyatékos lehet, már bocs. "a családnak köszönhetem a szociális helyzetemet" Milyen hülyeség ez? Gondolom ha olyan hű de jó szociális helyzetben lennél, nem is járna a szoctám. Én biztos nem adnám le.
2014. aug. 29. 10:44
 7/22 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy ha hazamegyek, és nem adom le, abból lelki terror van, de igazatok van, megoldás lehet, hogy csak ünnepekkor látnak. Megpróbálom, köszönöm a tanácsot.
2014. aug. 29. 12:01
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom...nekem ha ilyen "apám" lenne, rég kiosztottam volna a fenébe, hogy nem szégyenli magát, hogy még azt a kicsit is elvenné.

Az előttem szólóknak igaza van. Így nem éri meg hazamenni, ha csak lelki terror van, és pénzt követelnek tőled. Főleg, hogy a kolidíj a hétvégékre is vonatkozik.

2014. aug. 29. 12:53
 9/22 anonim ***** válasza:
96%

"Apám most kitalálta, hogy mivel a családnak köszönhetem a szociális helyzetemet"

Teljesen igaza van apukádnak! A szociális helyzetedet NEKI köszönheted, mert olyan balfék loser, hogy férfiember létére nem képes biztosítani a családja ellátását, és a gyermeke iskoláztatását.

Az eszem megáll, milyen semmirekellő hapsik (nők is...) vannak.

2014. aug. 29. 15:19
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben közöltem volna apáddal (pl telefonon), hogy szégyellje magát, amiért miatta támogatásokra szorulsz, mert egy lusta disznó, aki képtelen megteremteni a család számára a betevőt, de volna pofája ezek után még rólad is lefejteni pár bőrt. Én a "család" nevében elküldtem volna a francba.

Ne menj haza a kollégiumból. Felesleges. Lelki terror azért, mert nem tejelsz apádnak, amikor így is alig jössz ki a hónap végére, és semmi nem indokolja, hogy pénzt adj neki. Anyud mit szól ehhez? Ő ugye nem olyan korlátolt, hogy ehhez még asszisztál is?

Mert ha igen, komolyan nem kell hazamenni. Nem érdemlik meg.

2014. aug. 29. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!