Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apám engem életemben...

Ha az apám engem életemben nem vett soha emberszámba akkor a halála meg kéne hogy rázzon?

Figyelt kérdés

Mert h finoman szólva nem volt egykedves ember.

Sőt rengeteg rossz emlékem van tőle. A fizikai és lelki terror gyakorlatilag egész széles palettája.

Úgy mint a verések ordibálások jó az utóbbi években már nem volt, azért mert felnőttem.

Konkrét példákkal éve mindig percre pontosan haza kellet érjek.

Mindig mindenről be kellet számoljak.

Ha valami nem az elképzelései szerint történt akkor jött a balhé v a verés.

Még a nyulaimat is megetette velem, mer h neki pörkölt kellet pont az én nyulaimból.

És akkor most amikor meghalt nekem úgy kéne éreznem h engem egy súlyos veszteség ért ?

Mert lehet velem van a baj, de én nem így gondlom.

Mondjuk örököltem utána egy külföldi nyaralót, az autóját meg a cuccait de ez engem hidegen hagy.

A pucér nős képeit és festményeit ki is dobtuk még a hónapban.

(Ezt azért most írtam ki mert nem akartam h anyám lássa és már alszik.)

17 F

2014. aug. 26. 23:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Velem is hasonló volt, bár én már 20 vagyok.

Apám alkoholista volt, soha nem foglalkozott velünk, nem is érdekelte, hogy mi van velünk, neki tökmindegy volt, hogy élünk-e vagy sem. Amikor elköltözött (elváltak a szüleim), még arra is lusta volt, hogy a gyerekeitől (tőlem, meg a tesómtól) elköszönjön. Azután se keresett minket soha, persze apai nagyanyám a mai napig minket hibáztat mindenért...

Aztán 2 év múlva (most március) megtudtuk, hogy annyit ivott, hogy belehalt. Őszintén szólva én is úgy vagyok vele, hogy engem sem ért ilyen téren veszteség, mert olyan volt, mint egy idegen lakótárs, semmi más. Nem kötött hozzá semmiféle apai szeretet, nem is tekintettem már rá évek óta apaként, mert nem volt az. Az, hogy a biológiai apám, az semmit nem jelent. Mert egy apa az attól apa, hogy apaként viselkedik, és nem csak megcsinálja a gyereket.

2014. aug. 27. 09:25
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom, ilyen rossz apatol a nyaralo sem kell, meg az auto, es lemondasz az oroksegrol. :D :D
2014. aug. 27. 09:42
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Miért ne? Kárpótlás a nyuszikért!
2014. aug. 27. 10:32
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Persze, kárpótlás.

Azt bírom, hogy utálják apjukat-anyjukat, de azért az örökség az kell :D

2014. aug. 27. 10:33
 15/22 anonim ***** válasza:
96%

Miért, adja inkább állam bácsinak, attól ki lesz beljebb?

Nem csak a nyuszikért kárpótlás az anyagiak,hanem az egész életéért. Legalább ennyi jó származhasson már abból,h volt egy apja..

2014. aug. 27. 10:56
 16/22 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem mondtam h kéne bármi is utána.

A végtisztesség meg lett adva mert végakarata szerint a hamvai szét lettek szórva a nyaralójánál.

Amúgy meg nem az egész az enyém csak a negyede.

Bár ez számomra lényegtelen.

"Kárpótlás a nyuszikért"

Így neveznéd azt amikor kitörik a nyakukat, kibelezik majd lenyúzzák a bőrüket h a maradék pörkölt lehessen ?

Szerintem inkább ne tarts állatot.

2014. aug. 27. 15:43
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján érthetőnek tartom, hogy nem érzel olyan szomorúságot, mint az, aki egy szeretett, jó apát veszít el. Szerintem ne legyen miatta lelkiismeretfurdalásod.

Aki megeteti a 11 éves gyerekével a nyuszijait, kb. ennyit érdemel halála esetén a gyerek részéről.

Az, hogy világra nemzett, részéről élvezetes tevékenység volt, az, hogy eltartott, kötelessége, ha már egyszer megtette, nem egy olyan dolog, amiért önmagában el kéne dőlni a hálától. Hiszen nem te kérted, hogy vállaljon. Gyereket csinálni meg bárki tud, aki nem meddő.

Az a döntés, hogy megszülethetsz, az anyukáddal közös döntése volt, de ez önmagában nem elegendő a kiemelt tisztelethez vagy hálához, ha utána rosszul bánt veled. Ha a végakaratát teljesítetted, letudtad az iránta való kötelezettségedet, mint fia.

2014. aug. 27. 21:18
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem él az apám és egy csöppet se volt jobb gyerekkorom, mint a tiéd, viszont én már régóta így érzek vele kapcsolatban, hogy egyszerűen nem jelent nekem semmit, olyan, mint egy lakótárs. Szóval meg tudlak érteni. Én a helyedben azt csinálnám, hogy megadnám a tisztességet, temetésére elmennék, de ennyi. Nincs értelme a képmutatásnak és eljátszani, hogy mennyire hiányzik. Amúgy ezt nem veszteségnek nevezném, hanem inkább egy tehertől szabadultál meg, mert lényegben folyamatosan bántott. Ez a nyuszis pedig különösen durva. Szerintem ott már átlépett egy határt...
2014. aug. 27. 21:51
 19/22 A kérdező kommentje:

"Ez a nyuszis pedig különösen durva. Szerintem ott már átlépett egy határt..."

Nos macskákkal is volt hasonló amikor 2 lányt cicánk volt és párzási időszak volt megelletek 10-n valahány szültet.

Na most egy normális ember elajándékozta volna ha neki nem kell ugye de ő fogta és az összes kölyköt bedobta az emésztőbe. Akkor még nem volt itt csatorna.

Köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 27. 22:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken sajnos szokás a kismacskákkal így bánni, de 1. akinek nyaralója, autója van, ugyan legyen pénze ivartalanítani a macskát, ha nem akarja, hogy lekölykezzen 2. csak az idióta csinálja a gyerek tudtával, akár előtte. Őt kellett volna emésztőbe dobni...Kérdező, ne haragudj. Nem akartalak bántani. Maximálisan megértem, hogy egy ilyen "embert" nem gyászolsz.

Kegyetlen volt ez mindenkivel, veled is, hogy előtted tett ilyeneket.

2014. aug. 28. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!