Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak, miért nem megyek...

Mit mondjak, miért nem megyek velük? SOS Nem akarom őket megbántani

Figyelt kérdés

Apáékkal (apa, a mostohaanyám és a 2 féltesóm) nem mentem nyaralni, mert kb. 10 napot voltam összesen az országban.

Apa mondta, hogy akkor az őszi szünetben elmehetnénk Erdélybe kirándulni... De ezt pont a távoli romániai rokonai előtt mondta, én pedig nem akartam bunkó lenni, hogy én oda nem szeretnék menni, meg nem az ilyen utazásokhoz vagyok szokva.

Viszont tényleg nincs ehhez kedvem, de megbántani sem szeretném azért.

Szerintetek mit mondjak?

Vagy kérjem meg anyát, hogy esetleg beszéljen vele?

Haragudni fognak rám?

2014. aug. 20. 11:35
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
81%

Ó,te jó ég, még a végén szobrod lesz, amennyire jó ember vagy.... Te nem kíméled őket, nem, te csak kifogásokat keresel.

Nem ez a jó út, higgy nekem - bár miért tennéd, nem is ismerjük egymást. Nagyon rossz kifogás ez a "másoknak azt mondom, amit hallani szeretnének". Annyira butának nézed az embereket, hogy szerinted erre nem jönnek rá? Soha senki nem fog becsülni azért, mert az állítólagos kíméletből elhallgatod azt, amit valójában gondolsz. Sokkal jobban megbántod őket, ha hazudsz nekik. Csak szólok, épp erre készülsz.

Ember, itt a családodról van szó, ők nem arra kíváncsiak, hogyan keresel kifogásokat, hanem az őszinte véleményedre.

A másik, ami nagyon kicsapta nálam a biztosítékot: az eredeti kérdésben feldobod a lehetőséget, hogy beszélsz édesanyáddal, majd ő szól édesapádnak... Na, hát anyuci szoknyája mögé bújni, majd ő elintézi... kb. mint az óvodában. Gondolom, nem tervezed, hogy ezen valaha is változtatni fogsz. ISten őrizz, hogy megismerjék az igazi arcodat, a valódi véleményedet. Még a végén rosszat gondolnának rólad. Igények vannak, de konfliktusokat felvállalni a saját igényeidért, azt már nem, igaz?

2014. aug. 20. 14:36
 42/52 anonim ***** válasza:

bocs, a 38-as válaszoló vagyok - azt, hogy valamennyire igazad van, nem én írtam :) Csak a % azonosság miatt sietek leszögezni.

Bár majd lepontoznak és akkor nem állunk azonos százalékon :D

2014. aug. 20. 14:37
 43/52 anonim ***** válasza:
53%

Annyiból egyet értek a Kérdezővel, hogy ha nem érezné jól magát, akkor felesleges erőltetni.

Erdélyi kirándulással azért bele lehet szaladni a tutiba. Engem mamámék vittek el, amikor fiatal voltam, hát mit mondjak. Én eléggé megszenvedtem a nomád körülményeket. Tudom, hogy nem mindenki ezt a fajtát választja, de mi egy olyan faházban voltunk a rengeteg erdő közepén, ahol se benti mosdó, se vezetékes víz, se áram. Éppen akkor ment a Twin Peaks sorozat a tévében, és minden este rettegve mentem ki a pottyintósra.

Napközben barangoltunk, folyton fáradt voltam, de nem az a jóleső fáradtság volt. Kifogtunk 2 esős napot is. Tényleg nem éreztem jól magam, és alig vártam, hogy visszatérjünk a civilizációba. Nem mondom, hogy a Kérdező apukája éppen ilyen kirándulást tervez, de ha valakinek ez nem tetszik, akkor nem kell erőltetni. Fordítva sem működne gondolom annál, aki letömegemberezte a Kérdezőt, hogy mondjuk 10 napig csak a tengerparton sütesse a hasát. Kinek mi a kikapcsolódás. Nem biztos, hogy mindenkinek az, hogy elmegy a távoli rokonokhoz, ahol lehet amúgy minden kényelem megvan, és egész nap a természetben barangol.

Na jól elkalandoztam. Szóval a lényeg, hogy nem tartom attól kis hercegnőnek a Kérdezőt, mert nem éppen vágyik túrázni, és kevésbé összkomfortosan tölteni a pihenést.

Abban viszont nem értek egyet, hogy nem akarod elmondani az igazat.

Szerintem, ha tisztességgel elmondod, hogy neked ez nem vonzó, de nem a személyek miatt, hanem maga az úticél, a várható programok, akkor az nem bántó. Ezzel nem azt kell éreztetni apukáddal, hogy ők kevesebbek lennének.

Ugyanilyen példa, hogy én például nem bírnék ki egy hetet a Sziget Fesztiválon, sátorban, sárban fetrengve, még a VIP részlegen sem, pedig arra senki nem mondhatja, hogy az olcsójánosok gyülekező helye lenne.

Szóval Kérdező! Csak őszintén, de nem bántóan mondd el apukádéknak.

2014. aug. 20. 14:43
 44/52 anonim ***** válasza:
68%
14.43-asnál a pont! Teljesen igaza van abban, amit ír.
2014. aug. 20. 14:59
 45/52 anonim ***** válasza:
12%

Egyszer kibírod, nem?

Apukád örömmel vinne oda téged.

Menj velük.

Lassan felnőtt leszel, tanuld meg, hogy néha olyat is meg kell tenni, amihez nincs sok kedvünk.

Írod, hogy nem akarod megbántani apukád, de ha nem mennél el, akkor tényleg megbántódna.

2014. aug. 20. 15:54
 46/52 anonim ***** válasza:
52%

Most mit kell bántani a kérdezőt? Biztos mindenkinek van olyan hely a világon, ahova nem szeretne menni még ha ingyen lenne se, valakinek meg az élete vágya.

Ha nem akar menni, meg nem köti le őt Erdély akkor ne menjen. Mond meg nekik, hogy egyszerűen nincs kedved menni.

2014. aug. 20. 17:54
 47/52 anonim ***** válasza:
Gondolom te vagy, aki érettségi után világ körüli útra akarna menni, ha elengedik. Hát beszéld meg apáddal, hogy elmész velük, ha engedélyezik. Egyébként nem hinném, hogy valami putris helyre mennétek apáddal, ha kifizetné a világ körüli utadat, bár a másik kérdésnél nem tudtad eldönteni, hogy anyád vagy apád fizeti. Ha nem kamuzol, akkor szerintem ne utazgass, mert annyira életképtelen vagy, hogy egyedül lehet még a játszótérre se engednélek. Ennyire nem tudsz kommunikálni a szüleiddel, viszont állításod szerint bárhol elboldogulsz a világban, ja biztos.
2014. aug. 20. 19:07
 48/52 A kérdező kommentje:

Nem, nem bírom ki egyszer sem. Nem akarok menni, nem fogok menni.

Ez nem olyan, hogy elmegyek a barátommal egy akciófilmre a moziba, mert ő szeretné...

Tekintve, hogy még van 2 évem az érettségiig, nem megyek semmilyen útra.

Szóval összekeversz valakivel Utolsó.

Nem vagyok életképtelen egyáltalán, de feleslegesen nem akarok megbántani embereket a közvetlen közelemben.

2014. aug. 20. 19:10
 49/52 anonim ***** válasza:

Annyira unalmas már, hogy kétnaponta van itt egy 16-17 éves tinilány, akinek az anyja gazdag, überjófej, etc az apja meg átlag, és panaszkodik, hogy ő nem akar az apjával menni nyaralni, vagy perpill épp ott vannak, és hogy mennyire unja. Természetesen teljesen ugyanazzal a stílussal írnak, és a barátnők is megvannak mindig említve. Ja meg persze egész nyáron a fesztiválokat, és különböző külföldi országot járta.

Jajjj...

2014. aug. 20. 23:05
 50/52 anonim ***** válasza:
0%
Én a helyedben minél hamarabb beszélnék erről apuddal, hogy inkább menjetek máshova, mert nem vonz Erdély és a túra. Megértelek, én is a vízpartokat szeretem, Erdélybe nem mennék, nem érdekel. 23/L
2014. aug. 20. 23:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!