Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak, miért nem megyek...

Mit mondjak, miért nem megyek velük? SOS Nem akarom őket megbántani

Figyelt kérdés

Apáékkal (apa, a mostohaanyám és a 2 féltesóm) nem mentem nyaralni, mert kb. 10 napot voltam összesen az országban.

Apa mondta, hogy akkor az őszi szünetben elmehetnénk Erdélybe kirándulni... De ezt pont a távoli romániai rokonai előtt mondta, én pedig nem akartam bunkó lenni, hogy én oda nem szeretnék menni, meg nem az ilyen utazásokhoz vagyok szokva.

Viszont tényleg nincs ehhez kedvem, de megbántani sem szeretném azért.

Szerintetek mit mondjak?

Vagy kérjem meg anyát, hogy esetleg beszéljen vele?

Haragudni fognak rám?

2014. aug. 20. 11:35
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
50%
Vállald fel apukád előtt, hogy nálad az "utazás" miről szól, de ne sértődj meg, ha csalódott lesz, ha felszínesnek, sznobnak fog tartani. Nincs ezen mit szépíteni, téged nem érdekelnek a valódi értékek, a táj szépsége, az emberi értékek, a történelem, de fogadd el azt is, ha apukád ezt rosszul viseli.
2014. aug. 20. 13:10
 22/52 anonim ***** válasza:
71%

Újabb elkényeztetett, kihivást nem akaró, tömegember ....

Erdély igenis csodálatos hely és itt is vannak helyek, ahova meg tudod apukádat győzni hogy menjetek el. Példának okáért Vásárhelyen a weekend-strand egész jó hely. Vagy Brassó (bár az már alig-alig erdély) ott van aqua-park... pl.

Gyenge kifogásaid vannak. Erről csak annyit, hogy ha kicsit megerőltetnéd magad, jól is tudnál szórakozni.

Na de sebaj, majd idővel ezek a dolgok fognak hiányozni és unalmasak lesznek a mostani bulizós nyaralások.

2014. aug. 20. 13:11
 23/52 anonim ***** válasza:
6%
Utolsó vagyok. Még annyit hogy nem sokáig leszel ennyi idős... Ebbe jobb ha belegondolsz
2014. aug. 20. 13:12
 24/52 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy "elkényeztetett, kihívást nem akaró, tömegember"?

Miért próbálod megítélni azt, milyen vagyok? Nem ismersz.

Kamasz vagyok, szerintem egyetlen fiatal lány sem rajongana egy ilyen túrázós, felfedezős útért. Vagyis a legtöbb barátnőm nem ilyen...

Majd ha már megunom az olyan utakat, amiket most szeretek (amit kétlek, mert anya 42 éves létére is ezeket imádja), akkor elmegyek múzeumokat nézni és hasonló helyekre. Attól, mert most ilyen vagyok, később változhatok.

2014. aug. 20. 13:18
 25/52 anonim ***** válasza:
31%
Fontos neked az apukád annyira, hogy kibírj pár napot a kedvéért, vagy sem?
2014. aug. 20. 13:18
 26/52 anonim ***** válasza:
93%

Nem mered felvállalni magadat?

Legalább az apád felvilágosodik a gyereke "igényeiről".

2014. aug. 20. 13:19
 27/52 anonim ***** válasza:
44%

de eldobsz egy olyan lehetőséget mikor együtt lehetnél a családoddal!! Sok közös élményt, emléket, amik egyszer sokat jelentenek majd.

17 évesen ezt még nem elképzeni de lehetnél kicsit előrelátóbb.

Semmit se veszítesz ha elmész! Tuduk h ez mos thigetetlen de pár év múlva nagyon nagyon fogod bánni h nem mentél.

2014. aug. 20. 13:21
 28/52 A kérdező kommentje:

Senki kedvéért nem mennék el.

Nem érezném jól magam, tudom. Annak meg nincs értelme, hogy elmenjek és egész úton azt számoljam, hány nap/óra múlva érünk haza és rossz kedvem legyen.

Itthon is lesznek majd közös emlékeink, ebben biztos vagyok.

2014. aug. 20. 13:23
 29/52 anonim ***** válasza:
41%
Őszintén én megértelek kérdező. Én is jobban szeretek kényelmesen, gyorsan utazni (repülővel), jobban szeretem a tengerpartot a hegyeknél és szívesebben lakok 5csillagos hotelben mint egy vidéki szállodában. De azért néha elmegy egy-egy kocsikázós kirándulás is. Pláne ha a családi béke a tét. Am Erdély tényleg szép hely. Mamámékkal jártam oda nyaranta, ha nem voltam már vagy 7x a gyilkostóbékásszorosmedvetósóbánya kiránduláson akkor 1x se. Hosszú az út, elülöd magad a kocsiban, de azért a gyönyörű tájért szerintem megéri. Menj el kibírod.
2014. aug. 20. 13:23
 30/52 anonim ***** válasza:
35%
Ja és nem vagyok sokkal idősebb nálad csak 2 évvel. Vegyél kicsit vissza az arcodból, szállj le a földre és még jól is érezheted magad.
2014. aug. 20. 13:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!