Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Miért nem enged...

KiTsike kérdése:

Mit tegyek? Miért nem enged el sehova? (19/L)

Figyelt kérdés
Mindent megcsinálok itthon, főzök, mosok, takarítok, kistestvéreimmel (12 és 14 évesek) itthon vagyunk, anyunak semmit nem kell csinálnia itthon. Van párom 1 év vagyunk együtt, komolyan gondoljuk kapcsolatunkat, már az eljegyzést tervezgetjük, de még hozzájuk sem enged el. Ha elenged akkor is maximum 3 órára, mert utána haza kell jönnöm, de ezt is úgy engedi meg hogy előtte jól összeveszünk. Mit csináljak? Már nem egyszer megfordult a fejemben hogy elköltözök, mert nem bírom.
2014. aug. 19. 18:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy le leszek pontozva, de ha most nem mész szembe a szülői szigorral, akkor teljesen rá fog telepedni az életedre.

Igen, a szülők csak jót akarnak a gyerekeknek, és ha 18 éves kora előtt nem nagyon engedik eljárni otthonról, akkor az természetesen a féltő gondoskodás számlájára írható, nem lehet felróni nekik.

De ha egy felnőtt emberre ennyire rá van telepedve az édesanyja, akkor (mind írtam) ez csak rosszabb lesz az idő múlásával.

Szerintem az a baj, hogy kamaszként nem erőltetted annyira a bulizást és a pasizást. Lázadj! Menj el otthonról pár órára, ne szólj neki. Ha utána elkezd kiabálni veled, akkor ne vedd fel a dolgot.

Ez úgy van, mint mindennel az életben. Ha valaki nem kap a fejéhez, hogy ezt vagy azt rosszul csinálja, és nem hallgat a szép szóra, akkor sokkolni kell, ez esetben a fent leírtak szerint.

2014. aug. 19. 20:46
 12/17 A kérdező kommentje:
nappali suliba fogok járni, de középsuli mellett is dolgoztam
2014. aug. 19. 20:47
 13/17 A kérdező kommentje:
én is ezen gondolkodtam hogy "lázadok", csak hogy mondjam...tartok tőle
2014. aug. 19. 20:49
 14/17 anonim ***** válasza:

19 évesen akár Kubába is elköltözhetsz mit ülsz még ott ?

Meny ha keres a rendőrség megmondod h eljöttél és kész nem vihet haza.

Egyébként én megkérdezném jó anyádat h felelős szülőként (elvileg) kinek csinálta a másik 2 gyereket neked h véletlenül ne unatkozz v magának ?

"Mindent megcsinálok itthon, főzök, mosok, takarítok,"

"anyunak semmit nem kell csinálnia"

Elmondom neked ha téged úgy kihasználnak mint állat mi az h minden te csinálsz és még el se engednek.

NAAAAAAAAAA NEEEEEEEEEE Hát pofám leszakad én elhúznék még MA !

Azt takarítson meg főzzön magára és nevelje a 2 gyereket ha már megszülte.

És Jó apád hol van ? Mi jót csinál ?

Az is döglik egész nap ?

2014. aug. 19. 22:39
 15/17 A kérdező kommentje:
ugyanezek a gondolataim vannak mint neked. édesapám kinn dolgozik külföldön, amikor meg itthon van szoktam neki mondani hogy mondja el a véleményét, de azt mondja amit anyám szeretne hallani...
2014. aug. 19. 22:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Akkor egy papucs.
2014. aug. 19. 23:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Mindenképpen éreznie kell, hogy bízhat benned. Hívd el Te a barátodat hozzátok, beszélgessetek az elképzeléseitekről az édesanyáddal.
2014. aug. 20. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!