Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Miért nem enged...

KiTsike kérdése:

Mit tegyek? Miért nem enged el sehova? (19/L)

Figyelt kérdés
Mindent megcsinálok itthon, főzök, mosok, takarítok, kistestvéreimmel (12 és 14 évesek) itthon vagyunk, anyunak semmit nem kell csinálnia itthon. Van párom 1 év vagyunk együtt, komolyan gondoljuk kapcsolatunkat, már az eljegyzést tervezgetjük, de még hozzájuk sem enged el. Ha elenged akkor is maximum 3 órára, mert utána haza kell jönnöm, de ezt is úgy engedi meg hogy előtte jól összeveszünk. Mit csináljak? Már nem egyszer megfordult a fejemben hogy elköltözök, mert nem bírom.
2014. aug. 19. 18:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ez azért sok mindentől függ.. Tanulsz még? Középiskola? Netalán már egyetem?

Mert tudod, 18 éves korodtól már hozhatsz saját döntéseket, persze a felelősséget komolyan kell venni.

2014. aug. 19. 18:57
 2/17 A kérdező kommentje:
Idén érettségiztem és 2 éves suliba megyek.
2014. aug. 19. 18:59
 3/17 anonim ***** válasza:
Költözz el ha teljesen tarthatatlan az állapot. Ez esetben el kell tartanod magad...
2014. aug. 19. 19:00
 4/17 A kérdező kommentje:
másképp állna utána hozzám vagy csak rosszabb lenne? mert hallottam olyat hogy valakinek utána javult meg a kapcsolata az édesanyjával miután elköltözött otthonról.
2014. aug. 19. 19:03
 5/17 anonim ***** válasza:

Csak a pasidhoz nem enged el vagy sehova? Mert ha barátnőzni sem akkor ott komoly gondok vannak. Amint lehet, költözz el, tartsd el magad, és akkor nem lesz senki aki bekorlátozzon.

Amíg a szülők tartanak el, az ő kenyerüket eszed, addig az van amit mondanak...

Mondjuk nekem jobb volt a helyzetem, barátnőzni mehettem néha... na akkor találkoztam az akkori pasimmal:D

2014. aug. 19. 19:34
 6/17 anonim ***** válasza:

ja, még annyit, hogy azt nem lehet tudni milyen lesz ha szétköltöztök...

Barátnőmnek is ilyen mindent tiltok típusúak voltak a szülei...

28 évesen közölte hogy elköltözik, mert elege lett. (összekötözött az egyik barátnőjével). Kitagadták. Nem tartja a kapcsolatot se a szüleivel, se a 4 testvérével, mert fél hogy beköpnék otthon, hogy hol lakik... mert még azt sem merte megmondani. (az apja rájárna hogy hazacipelje)

2014. aug. 19. 19:37
 7/17 anonim ***** válasza:
Milyen okból nem enged el, és miért korlátozza?
2014. aug. 19. 19:45
 8/17 A kérdező kommentje:
Sehova nem enged el, mindig mindent csak kitalál hogy ezért meg azért nem mehetek, ha kimerem tenni a lábam a lakásból akár fél órára (boltba) egyből elkezd cirkuszolni hogy én egésznap csak csavarogni tudok. Nem tudom miért ilyen. Próbáltunk kompromisszumot kötni, én tartottam ő nem...
2014. aug. 19. 20:14
 9/17 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben amíg ott laksz, szülők tartanak el, nem tudsz mit tenni. Arra kell törekedni, hogy minél hamarabb elköltözz.

Nappali vagy esti suliba fogsz járni? Ha estire, akkor kereshetsz munkát is és költözzetek össze a barátoddal.

2014. aug. 19. 20:35
 10/17 anonim ***** válasza:
sajnos egy szülőnek nem kell ok... elég hogy a kérdező nem tudja eltartani magát:(
2014. aug. 19. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!