A párom fia beteg, az anyja nem elérhető. Most mit csináljunk?
Nálunk van a párom fia a nyári láthatáson. Tegnap óta rosszul van, hányt, hasmenése van.
Az anyját nem érjük el telefonon. Most mit tegyünk?
"Nem vagyok rosszindulatú, én is jót akarok a gyereknek.
Falun élünk, itt még nem borultak fel a hagyományos szerepek."
Én is falun élek, mégsem értelmi fogyatékos mindenki. És nem jót akarsz a gyereknek, hanem el küldeni a búsba.
És ha te gyereket szülsz majd a párodnak akkor ha beteg majd közli majd veled, hogy húzzál anyádékhoz vele amìg meg nem gyógyul? Te vagy a mostohaanyja (szerencsétlen gyerek...), próbálj meg gondoskodni róla.
Mondjuk mikor anyám 3 hétre kórházba került akkor apámnak le kellett volna minket passzolni valakinek? Gondoskodott rólunk (3an voltunk gyerekek, öcsém még csak 1 éves volt) és nem kért segítséget.
A te párod egy szerencsétlen bal**sz akit nem neveznék inkább apának.
Összefoglalnám.
Falun még a hagyományos szerepek és értékrend szerint élnek az emberek. Ez alapján válni lehet, és onnantól az anya oldja meg bármi van a gyerekkel. Ha apu játszani szeretne vele, akkor kötelezően vigye át, de ha a gyerek beteg, akkor az a nő dolga. Mindegy, hogy épp mit csinál, hogy egyedül próbálja eltartani... Hiszen a hagyomány szerint ez az ő dolga. Egyébként is evolúciós szempontból a beteg gyerek az anyjával jobban érzi magát. Vagy lehet gyorsabban is gyógyul, ha már az evolúció szerepet játszik egy néhány napos betegségben :D
Nem tudom miert piszkaljatok a kerdezot. Egy beteg gyereknek azzal a szulovel jobb, akivel nagyobb biztonsagban erzi magat. Ez -nehany kiveteltol eltekintve- az a szulo, aki napi szinten neveli a gyereket, nem pedig csak hetente, kethetente latja.
Emellett lehet, hogy anyuka nem adta oda a TAJ kartyat sem, ami nelkul nem fogjak ellatnia gyereket, hiszen nem surgos eset, nem erte baleset, nincs eletveszelyben.
Anyuka se lehet egy eszleny, ha elerhetetlen telefonon. Mondjuk nem o az egyetlen ilyen... Iskolaban dolgoztam, a szulok 90%a nem veszi fel a telefont....
Kerdezo!
Kortyonkent itassatok, hideg vizzel. Ha tud enni, akkor gyomorkimelo eteleket, pl fott krumplit adjatok neki. Ha a szeme karikasodna, lathatoan gyengeve, bagyadta valna, azonnal korhaz, az kiszaradas veszelyt jelent.
Kérdező, meg ne haragudj, de miattad gondolnak rosszat a falusiakról. Elválni szabad, szabad vadházasságban élni egy emberrel (nem nevezed férjednek, de együtt laktok), szabad hülyének lenni, de gyereket ápolni nem szabad.
Kipróbáltad a negrós tesztet, amit írtam? légyszi, írd meg, mi lett az eredménye, mindannyiunkat ez érdekel!!!
anyuka nem adta oda a TAJ kartyat sem, ami nelkul nem fogjak ellatnia gyereket
de, el fogják látni (felnőtt háziorvosi körzetben dolgozom, havonta kétszer ügyelek is).
Egy dolog, hogy nincs kártya, egy másik, hogy apu rendszeresen elhozza, de nem tudja a taj-számát sem, fel sincs írva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!