Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom fia beteg, az anyja...

A párom fia beteg, az anyja nem elérhető. Most mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Nálunk van a párom fia a nyári láthatáson. Tegnap óta rosszul van, hányt, hasmenése van.

Az anyját nem érjük el telefonon. Most mit tegyünk?

2014. aug. 16. 12:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
95%

"Attól, hogy nincs gyerekem, még ismerek pár embert meg családot. Lehet, hogy most divat az "egyenjogúság", de a biológiai-evolúciós dolgokon ez nem változtat. A gyerekek ösztönösen érzik, hogy mire van szükségük. Egy beteg gyerek az anyjára vágyik."

Azt nem tudom, hogy vágyik-e az anyjára, de nálad akárkinél biztosabb kezekben lenne. Nem tök mindegy, hogy hol alussza át a fél napot? Betegen úgysem csinál mást. Ne legyél már ennyire életképtelen.

Hogy mit kell tenni? Orvos + pihenés. Ez gondolom nem haladja meg a kettőtök szellemi képességeit. Ha pedig éppen nyaral az anyuka, akkor nem zavarnám, hogy épp halálán van a gyerek és jöjjön haza, miközben csak egy kis hasmenés + hányásról van szó.

2014. aug. 16. 12:29
 22/84 tetro ***** válasza:
94%
szóval a gyereknek evolúciós szempontból jobb ha betegen az anyjával van? te ezt komolyan leírtad? :DDDDDDDDDDDDd
2014. aug. 16. 12:29
 23/84 anonim ***** válasza:
94%

Remélem kamu kérdés, mert ilyen rosszindulatú nőt ritkán látok.

Vidd el orvoshoz ha lázas, adj neki gyógyszert, főzz neki teát. Közben meg próbáld elérni az anyját. Buta liba..

2014. aug. 16. 12:30
 24/84 anonim ***** válasza:
95%

nem lepasszolta a gyereket, hanem biztosítja a láthatást az apának. Aki pont ugyanúgy szülő.

A láthatás nem az állatkertről szól, és a hétvégi punnyadásról, hanem arról, hogy ilyenkor az apáé a mindennapok egy kis része. HA kell, akkor betegséggel.

2014. aug. 16. 12:31
 25/84 anonim ***** válasza:
94%

Ez hülyeség. Egy gyereknek ilyenkor nem az anyjára van szüksége feltétlenül, hanem SZERETETRE, hogy ne féljen, ne essen kétségbe, nyugodtan tudjon pihenni, amíg meggyógyul. Az apja is szülője, ugyanúgy képes ellátni és megadni neki a biztonság érzetét, mint az édesanyja. Egyáltalán... hogy néz az ki, hogy "fujj fujj beteg a gyerek, toljuk haza az anyjának, így nem kell!"??? Emberek vagytok ti?

Ha folyamatos a hányás/hasmenés, el kell vinni az ügyeletre, kapni fog egy-két bogyót, gyomorkímélő ételeket kell neki adni, ha kívánja, háztartási keksz, főtt krumpli, max sós tallér, sok sok teát itatni vele lassan és 2-3 nap alatt jobban lesz, ha minden jól megy. Ezt még én is tudom, pedig nekem sincs gyerekem.

Apuka is ugyanolyan szülő, mint anyuka, te pedig azzal, hogy elfogadtad a bárodat, elfogadtad a gyereket is, igenis legyen benned annyi, hogy ilyenkor tudsz anyja helyett anyja is lenni és nem csak köpködsz, hogy húzzon haza, ha beteg...

2014. aug. 16. 12:31
 26/84 A kérdező kommentje:

Nem vagyok rosszindulatú, én is jót akarok a gyereknek.

Falun élünk, itt még nem borultak fel a hagyományos szerepek.

2014. aug. 16. 12:32
 27/84 anonim ***** válasza:
97%

Falun élünk, itt még nem borultak fel a hagyományos szerepek.

de felborultak, különben nem élnél egy elvált apával. HA ragaszkodott volna a hagyományhoz, jóban-rosszban kitart a felesége mellett...

2014. aug. 16. 12:33
 28/84 tetro ***** válasza:
92%

12.32

pedig valami nyilvánvalóan borult. ha nem a szerepek, akkor valami más.

2014. aug. 16. 12:33
 29/84 anonim ***** válasza:
80%

Oké, megértem, ha kellemetlennek találod azt, hogy a párod fia nálatok van és lebetegedik, igazad van abban is, hogy az anyjának elérhetőnek kellene lennie, valószínűleg te sosem fogsz így tenni, ez így korrekt. Fogd fel helyzetgyakorlatnak, lehetsz egy kicsit te is felelősséggel iránta, amíg nálatok van, nektek még nincs közös, majd lesz, most gyakorolhatsz rá. Csak gondolj arra a dühöd közepette, milyen nyomorultul érzi most magát az a gyerek. Az apjának és felnőttként neked is most nem az a dolgotok, hogy azon mérgelődjetek, hogy nem elérhető az anyja, hanem az, hogy gondoskodjatok róla és tegyetek azért, hogy mielőbb meggyógyuljon. Attól, hogy beteg lett, még nem vagyok biztos benne, hogy feltétlenül vissza kell passzolni az anyjának, láthatás ide vagy oda, a gyerekkel betegség és még sok egyéb is jár, ezt tudomásul kell venni, és semmilyen határozat nem írja elő, hogy a láthatás csak akkor jöhet létre, ha minden szép és jó és kerek. Sem azt, hogy betegen visszakuglizzuk a gyereket az anyjának, már bocsánat.

Az anya el nem érhetősége miatt, csak annyit mondok, majd ha lesz gyereked, meg fogod érteni, mit jelent akár egy teljes nap gyerek nélkül, és ezzel nem azt mondom, hogy mobil kikapcs. és elvágod magad a külvilágtól, a minimum, hogy elérhetőnek kell maradni, de le is merülhetett a telefon, ha elutazott, lehet, hogy otthon felejtette a töltőjét, az is lehet, hogy a telót ellopták, stb. ezer variáció van erre. A feladatra koncentráljatok, a helyzetet meg kell oldani, az pedig a gyerek betegsége és orvosi ellátása, a többi ráér később.

Lehet, hogy van, ami nem tetszik, de hozzáteszem, jóindulattal írtam. Jobbulást a kisfiúnak!

Amíg orvos nem látja, Smecta vagy széntabletta hasmenés ellen, itassátok sokat (lehetőleg ne cukrozott löttyel, hanem víz, tea), sós vagy háztartási keksz, reszelt alma, banán, sóba-vízbe főtt krumpli segíthet.

2014. aug. 16. 12:34
 30/84 anonim ***** válasza:
95%
Most akkor hagyományosan az rendben van szerinted, hogy elválnak, de az nem, hogy láthatásra viszi a gyermeket, és ápolja, ha beteg? :D Az igen :D
2014. aug. 16. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!