Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen anya? Hogy lehet...

Miért ilyen anya? Hogy lehet ennyire őskori valaki?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és majdnem 1 éve vagyunk együtt a barátommal,és alig engedi hogy találkozzunk.Mindig kitűz egy időpontot ,hogy mikor találkozhatunk.1 hónapban általában 5x megyünk egymásnál.És nekem úgy lenne jó,hogy csak úgy spontán lemennék nála minden másnap mondjuk 1-2 órára vagy egy héten 2-3x ..De ő egyszerűen nem bírja felfogni.Amikor lejön nálunk a barátom akkor rendes nagyon vele elbeszélgetnek és nekem is azt mondja hogy szereti meg normális de ilyenkor amikor nem enged akkor a barátom azt gondolja hogy anya biztos utálja őt és hiába mondom neki hogy nem ,nem hiszi el.Én sem értem igazából,ha itthon vagyok akkor úgy is a szobámban vagyok és alig megyek ki.Akkor meg nem mindegy neki ,hogy ott vagyok vagy itt??? Kezdem már azt hinni,hogy nem akarja hogy boldog legyek vagy nem tudom.Pedig amúgy jól kijövünk,de emiatt mindig összeveszünk.Most is haragban vagyunk,tudom ,ez se jó,de úgy sem akarok tenni mintha semmi sem történt volna.
2014. aug. 14. 18:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
ma 19:07: Bírom az ilyen véleményeket. 16 évest legyerekezni, gondolom a 17 éves is az szerinted, a 18. születésnapján meg úgy ébred fel, hogy hirtelen felnőtt.
2014. aug. 14. 19:26
 12/19 anonim ***** válasza:
42%

Nem értelek. 16 évesen a napi feladatod a tanulás, pihenés, sport. Nem kell neked hetente 2-3 alkalommal órákat tölteni a fiúval.

A havi 5 alkalom, ami mondjuk minden héten 1 nap, gondolom, hétvége, bőven elég.

Most tényleg azt gondolod, hogy anyukád neked rosszat akar? Nem lehet ennyire buta.

2014. aug. 14. 19:41
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

Anyád lehetnék, van nálad kisebb és nagyobb gyerekem is, így igyekszem megfontolt tanácsot adni neked.

Nagyon nem örülnék én ennek a szitunak amiben benne vagytok. Anyukád is rühelli, nagyon félt, de szeret is téged. Nem akarja, hogy boldogtalan légy, nyugi, csak óvni szeretne a korai csalódásoktól. Beszélj anyukáddal, hallgasd meg, és mondd el,hogy te mit szeretnél. Ha látja, hogy partner vagy a beszélgetésben, el fogja mondani neked őszintén az aggályait. Amolyan őszinte csajos beszélgetést csináljatok, de tudod ő tapasztaltabb, mint te, hallgasd figyelmesen. Ha figyelsz a szavaira, és tudatosul benne, hogy megfontolt vagy, a vége úgyis az lesz, hogy beleegyezik a sűrűbb randikba. Én legalábbis nagy nehezen, szigorúan ellenőrzött keretek között belegyeznék. Szerintem.

Tudod-e, hogy helytelenül írsz? Nézd csak, így kellene:

- ő hív le náluk

HELYESEN: ő hív le hozzájuk

-azt sem engedi,hogy nálunk jöjjön

HELYESEN: azt sem engedi hogy hozzánk jöjjön

A javítással nem akartalak megbántani.

2014. aug. 14. 20:24
 14/19 anonim ***** válasza:
30%

11.

Nem, sajnálom, de tévedsz. Az én felfogásom szerint nem az éveinek a száma tesz valakit felnőtté. Elég baj, ha szerinted ez így megy...

De a kérdező igenis gyerek. És ehhez elég a fő kérdését elolvasni. Vagy szerinted az valami nagyon érett, felnőttes, felelősségteljes felfogásra/hozzáállásra utal?

2014. aug. 14. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:
27%
tanulni ez komoly? nyár van emberek talélkozni akar a fiújával hetente 2szer 3-szor 2 órára az olyan vészesen sok? hahó azért álljunk már meg nyár van miért ne élvezhetne a szünidőt azzal akit a legjobban szeret sok irigy begyöpösödött ember van itt.
2014. aug. 15. 10:36
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, sajnálom, de tévedsz. Az én felfogásom szerint nem az éveinek a száma tesz valakit felnőtté. Elég baj, ha szerinted ez így megy... "

Én sajnállak téged, hogy egyáltalán nem tudod értelmezni, amit leírtam. Nem magyarázom el, mert hosszú lenne és felesleges.

2014. aug. 15. 10:41
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen,azt nem írtam,hogy nyár van és most ráérek.Amikor suli van akkor elég a heti 1 -2alkalom.De most nem kell tanulni,és miért ne lehetne valaki 16 évesen érett?? Én érettebbnek gondolom magam a koromnál,és nem értem mitől féltene anya..
2014. aug. 15. 19:59
 18/19 anonim ***** válasza:
39%
Ne foglalkozz ezekkel a válaszokkal, azt se tudják felfogni, hogy egy 16 éves az kamasz, nem felnőtt, de nem is gyerek. Jellemzően az ilyenek kezelik a 17 éves gyereküket is kisgyerekként, aztán ez folytatódik akár 40 éves koráig is (vagy ameddig él a szülő), vagy hirtelen váltással a csemete 18 éves korában közlik, hogy ő most már felnőtt és oldja meg az életét maga.
2014. aug. 15. 20:20
 19/19 anonim ***** válasza:

Én még mindig csak azt tudom mondani, hogy a harcaidat meg kell vívnod, mint ahogy mi is megtettük anno. Te csak ragaszkodj ahhoz amit szeretnél, és anyukád egyre engedékenyebb lesz.

Nyáron meg ne tanulj, mert totál agymosott leszel :D

Szerintem sem az évek múlásával válunk felnőttekké, hanem kb. akkortól válunk azzá, amikor felelősségteljesen tudunk dönteni a dolgainkról, képesek vagyunk eltartani magunkat...stb. Sorolhatnám, de mindenki sejti.

Szóval, egy 17 évest én felnőttnek tartok érett gondolkodásmóddal, amennyiben a tettei ezt igazolják. Viszont egy 23 éves még nem felnőtt, - bár kívülről annak tűnik- , ha gyermeteg gondolkodással áldotta meg az ég, és otthonról osztja az észt a kisszobából.

2014. aug. 18. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!