Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy anya külfölre megy az...

Ha egy anya külfölre megy az új párjával, hogyan éli meg az 5 éves gyereke?

Figyelt kérdés

Nyilván igyekszik hazajárni amilyen gyakran csak lehet, de ez nem így fog működni a gyakorlatban. Én csak külső szemlélő vagyok a történetben, jelenleg mennek az ígérgetések, hogy ilyen meg olyan gyakran hazajövök stb...de tudom, hogy ezt nem lehet megoldani mert mindig közbejön valami, én is külföldön élek.

Hogyan éli meg a gyerek, aki apukánál marad itthon? Lehet belőle normális, egészséges lelkű felnőtt? Hogy fog viszonyulni az anyjához? Lehet ebből normális anya-lánya viszony még?

2014. aug. 12. 17:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is 5 éves lányom van. Szinte 100% biztos vagyok benne, hogy a gyerek meg fog törni, és lehet hogy nem azonnal, de később bizony problémás kamasz lesz belőle. Nincs az a pasi, se a világ összes kincse, amiért a gyerekemet "elhagynám" :( :( :(
2014. aug. 12. 17:43
 2/21 anonim ***** válasza:
86%

Így van,ahogy az #1 válaszoló mondja.

Nincs az a férfi akiért a gyerekem elhagynám.

2014. aug. 12. 17:48
 3/21 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon szomorú történet. Igen, én is ismerek még egy ilyen esetet, amikor az édesanya 17 évesen szült, s alig 21-22 évesen már húzott is ki külföldre. Rengeteget számít az apuka szeretete, gondoskodása, illetve a nagyszülőkéi is, ezek nagyban enyhítik a gyerek fájdalmát.
2014. aug. 12. 17:51
 4/21 anonim ***** válasza:
67%
Anyukává válásra fejben is érettnek kell lenni és őszintén akarni a gyereket, ez rengeteget jelent.
2014. aug. 12. 17:52
 5/21 anonim ***** válasza:
91%

A gyereknek semmivel sem jobb, ha az apja´t veszti el ilyen módon.

De ha eleve az apával volt jobb a kapcsolata (amit az is alátámaszt, hogy ö kapta a felügyeleti jogot), akkor nem igazán lesz emiatt probléma vele.

Az, hogy egy gyereknek feltétlen az anyjára van szüksége, nem igaz, a gyereknek SZERETET kell, és ezt az apa, a nagyszülök, nevelöanya is meg tudja adni.

2014. aug. 12. 18:00
 6/21 anonim ***** válasza:
58%
Ha a gyerek csak egy olyan személy van, akihez erősen kötődik, az már jó. Viszont nem lehet tudni, később mit fog gondolni. Lehet anya nem akart engem? Elhagyott? Szeretett engem valaha is? Ez mind később fog kiderülni.
2014. aug. 12. 18:04
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
*gyereknek, bocsi elírtam
2014. aug. 12. 18:05
 8/21 anonim ***** válasza:

Ha az apa végig a gyerek mellett volt, akkor nem feltétlenül olyan borzasztó a helyzet. Bizonyára meg fogja viselni a gyereket, de nem feltétlenül lesz belőle pszichopata.

Normális viszony is lehet, ezekbe a kérdésekbe, amik itt a gyiken előfordulnak az a legrosszabb, hogy az esetek 99%-ban mindig a legfontosabb dolgok maradnak ki.

Jelen eseteben pl. az, hogy miért volt egyetlen út a gyerektől való elszakadás(?).

2014. aug. 12. 18:35
 9/21 anonim ***** válasza:
52%

Nem fog annyira kötődni az anyjához, el fog hidegülni tőle egy idő után, az elején pedig nagyon rossz lesz, mikor hazamegy 1-2 napra, majd újra eltűnik. A gyerek ezt úgy fogja fel, hogy cserben hagyja őt az anyja, ez érzelmi/lelki sérülést okozhat neki. Hiába magyarázzák el neki, hogy pl. anyu azért megy el, hogy legyen mit ennünk, dolgozik, hogy legyenek játékaid - egy 5 éves képtelen felfogni, mert ezek felnőtt dolgok. Nincs mellette az anyja és kész.

Oké, hogyx az apa vele van, ő is szülő és szereti őt, de nem pótolhatja az anyját.

Szegény gyerek, hogy ilyen anyja van! Se pasi, se munka miatt nem hagynám el a gyerekem!

2014. aug. 12. 18:58
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

Nehéz kérdés, sose lehet tudni.

Viszont amikor felmerül más kérdéseknél, hogy az anya kimegy külföldre (vagy akár Miskolcról Győrbe költözik) s viszi magával a gyereket, akkor mindig megjegyzi valaki hogy mekkora szemét, hogy elszakítja apucitól a gyereket. Vagy ha annyira mehetnéke van, akkor hagyja az apánál a gyereket. De ha meg megteszi az is baj?

Az apákat miért nem ítélik el, akik kimennek külföldre és otthon hagyják a gyerekeiket?

Az anya az aki maradjon ahol van, ne menjen az új párjával sehová (akkor se ha máshol biztosított a megélhetésük).

2014. aug. 12. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!