Ha egy anya külfölre megy az új párjával, hogyan éli meg az 5 éves gyereke?
Nyilván igyekszik hazajárni amilyen gyakran csak lehet, de ez nem így fog működni a gyakorlatban. Én csak külső szemlélő vagyok a történetben, jelenleg mennek az ígérgetések, hogy ilyen meg olyan gyakran hazajövök stb...de tudom, hogy ezt nem lehet megoldani mert mindig közbejön valami, én is külföldön élek.
Hogyan éli meg a gyerek, aki apukánál marad itthon? Lehet belőle normális, egészséges lelkű felnőtt? Hogy fog viszonyulni az anyjához? Lehet ebből normális anya-lánya viszony még?
Így van,ahogy az #1 válaszoló mondja.
Nincs az a férfi akiért a gyerekem elhagynám.
A gyereknek semmivel sem jobb, ha az apja´t veszti el ilyen módon.
De ha eleve az apával volt jobb a kapcsolata (amit az is alátámaszt, hogy ö kapta a felügyeleti jogot), akkor nem igazán lesz emiatt probléma vele.
Az, hogy egy gyereknek feltétlen az anyjára van szüksége, nem igaz, a gyereknek SZERETET kell, és ezt az apa, a nagyszülök, nevelöanya is meg tudja adni.
Ha az apa végig a gyerek mellett volt, akkor nem feltétlenül olyan borzasztó a helyzet. Bizonyára meg fogja viselni a gyereket, de nem feltétlenül lesz belőle pszichopata.
Normális viszony is lehet, ezekbe a kérdésekbe, amik itt a gyiken előfordulnak az a legrosszabb, hogy az esetek 99%-ban mindig a legfontosabb dolgok maradnak ki.
Jelen eseteben pl. az, hogy miért volt egyetlen út a gyerektől való elszakadás(?).
Nem fog annyira kötődni az anyjához, el fog hidegülni tőle egy idő után, az elején pedig nagyon rossz lesz, mikor hazamegy 1-2 napra, majd újra eltűnik. A gyerek ezt úgy fogja fel, hogy cserben hagyja őt az anyja, ez érzelmi/lelki sérülést okozhat neki. Hiába magyarázzák el neki, hogy pl. anyu azért megy el, hogy legyen mit ennünk, dolgozik, hogy legyenek játékaid - egy 5 éves képtelen felfogni, mert ezek felnőtt dolgok. Nincs mellette az anyja és kész.
Oké, hogyx az apa vele van, ő is szülő és szereti őt, de nem pótolhatja az anyját.
Szegény gyerek, hogy ilyen anyja van! Se pasi, se munka miatt nem hagynám el a gyerekem!
Nehéz kérdés, sose lehet tudni.
Viszont amikor felmerül más kérdéseknél, hogy az anya kimegy külföldre (vagy akár Miskolcról Győrbe költözik) s viszi magával a gyereket, akkor mindig megjegyzi valaki hogy mekkora szemét, hogy elszakítja apucitól a gyereket. Vagy ha annyira mehetnéke van, akkor hagyja az apánál a gyereket. De ha meg megteszi az is baj?
Az apákat miért nem ítélik el, akik kimennek külföldre és otthon hagyják a gyerekeiket?
Az anya az aki maradjon ahol van, ne menjen az új párjával sehová (akkor se ha máshol biztosított a megélhetésük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!