Ha egy anya külfölre megy az új párjával, hogyan éli meg az 5 éves gyereke?
Nyilván igyekszik hazajárni amilyen gyakran csak lehet, de ez nem így fog működni a gyakorlatban. Én csak külső szemlélő vagyok a történetben, jelenleg mennek az ígérgetések, hogy ilyen meg olyan gyakran hazajövök stb...de tudom, hogy ezt nem lehet megoldani mert mindig közbejön valami, én is külföldön élek.
Hogyan éli meg a gyerek, aki apukánál marad itthon? Lehet belőle normális, egészséges lelkű felnőtt? Hogy fog viszonyulni az anyjához? Lehet ebből normális anya-lánya viszony még?
Utolsó, te is pont olyan vagy mint akit 5 éves korban elhagott az anyja :(
Kérdező, na ezért ne hagyd ott a kislányodat!
13:
Pontosan. Kíváncsi vagyok arra, hogy hányan esnének neki annak az apának aki kiírna itt egy kérdést, hogy elváltam, az új párom külföldi/külföldön van biztos állása, nekem is megoldott, hogy éli meg ezt a gyerekem? Mondanák neki, hogy egy nő miatt se távolodjon el a gyerekétől?
Én a gyerekeivel együtt (mert soha nem hagynám el őket) kiköltöző anya vagyok, kaptam én is mindent, de amikor apuka mondogatta hogy megy külföldre (még messzebb mint ahogy mi kikerültünk) akkor ő sehogy se lett számon kérve, hogy eltávolodik a gyerekeitől. Végül úgy esett a szerencse, hogy én léptem előbb a gyerekekkel, ő ki tudja mikor megy és hová, de mégis csak nekem lett felhánytorgatva hogy elviszem az apjuk közeléből a gyerekeket. Ha meg maradunk és pár év múlva integethetünk apucinak a reptéren az oké???
Koszonom a valaszokat.
A tortenet teljessegeert irom, hogy egyaltalan nem egy 18 eves veletlenul teherbe esett fruskarol van szo, hanem egy 30-n tuli, viszonylag jol kereso norol, a gyerek is tervezve volt.
Csak aztan szetmentek es az uj par kulfoldi. Es nem fog Magyarorszagra jonni elni (nyilvan nem keresne annyit, olyan jo munkat sem talalna es a nyelvet sem beszeli), igy csak az a megoldas matad, hogy anyuka megy hozza.
Az egesz csalad bele van betegedve az tortenetbe, nagyszulok padlon, folyamatos veszekedesek vannak, de egyre jobban korvonalazodik a kulfoldre kimenetel "mert hat milyen jo az eletszinvonal" "milyen jo jovoje lehet majd a gyerekemnek ja kijon majd utanam egyszer" "ugyis gyakran hazajovok" "es hat itt mindenki csak veszekszik velem es elitel" stb indokok miatt.
Lehet, nem most, hanem csak par ev mulva fog ez megtortenni, de vajon egy 7-8-9 evesnek jobb lenne? Nem hinnem.
Viszont kemyszeriteni sem tudjuk az anyat, h maradjon. Ja es persze mi a csaladja vagyunk, tehat el kell fogadnunk a donteset majd es szeretni ot olyannak amilyen...ha kulfoldre megy a gyereke nelkul, akkor olyannak.
Az a baj, hogy mar lassan kifogyunk az otletekbol. A nagyszuloket tenyleg nagyon megviselte az egesz, amint szoba kerul a tema, maris sirnak a tehetetlensegtol. Erveltunk mi mar mindent anyukanak, o is szenved nagyon a nehezsegektol, de aztan valahogy megis ugy alakul a dolog, hogy kinn mennyivel jobb az eletszinvonal es a parja nem tudna idejonni (mert nem fog itteni berert dolgozni) ezert hat nincs mas megoldas. A gyereket biztosan nem vihetne ki, apuka soha nem egyezne bele, hogy a a ferfi legyen a neveloapja, aki megfurta a kapcsolatukat es amugy sem menne bele, hogy ilyen messze vigyek a lanyat.
En mar vegso elkeseredesemben irok, mert tenyleg lovesem sincs mivel hathatnek anyukara. Nekem is van gyerekem es elkepzelhetetlen szamomra a hozzaallasa. De mar ezt sem banom lassan, csak lenne vegre nyugalom a csaladban mielott valamelyik nagyszulo belehal a banatba, ez mar lassan ket eve megy....es egyre kozelebb kerulunk a "hat nincs mas megoldas ezert kulfoldre koltozom"-hoz.
Remeltem kapok 1-2 olyan valaszt, hogy lehet meg boldog, kiegyensulyozott elete a kislanynak es nem fog maradando sebeket okozni ez neki... :(
Azért a család is "jó fej", nem kicsit vagytok önzőek, gondolom egy pillanatig se gondoltatok bele az anyuka helyzetébe, csak megy a sírás rívás, bűntudatkeltés ezerrel. És gondolom szentül meg vagytok győződve arról, hogy az anyuka egy érzéketlen dög, aki simán itt hagyja a gyerekét....
Kérdezem én is, ha vinné a gyereket, akkor nem menne a hiszti? Akkor nem lenne sírás rívás, hogy jaj, hát hogy fogjuk látni a kicsi gyereket akkor? Azon miért nem sír senki, hogy jelenleg nincs mód arra, hogy a gyerekével együtt mehessen külföldre? Hm? Az nem nagyobb probléma? Vagy ha apukával még együtt lennének és úgy lépnének le külföldre? Hihetetlen mennyire álszentek egyesek.
És igen, nagy valószínűséggel kint (mert gondolom nem egy csóró országba megy) olyan jövőt fog tudni biztosítani a gyereknek, amit itthon soha. Ez baj?
Egyébként kinél van elhelyezve hivatalosan a gyerek? Az anyuka helyében azért megpróbálnék tenni valamit, hogy vihesse a gyereket, nyilván nem lesz egy rövid menet, de nem is lehetetlen. Apuka se csinálja bosszúból a cirkuszt és csak azért is ellenkezni, ugyanis csak azt a kapcsolatot lehet megfúrni, ahol nem stimmel valami, de ez már egy másik téma és baromira lényegtelen a kérdés szempontjából... Ha jól sejtem kérdező, te inkább az apukához vagy köthető...
És most jöhet a lepontozás ;-)
Fel sem merult, hogy kivinne a gyereket mert apuka ugysem engedne. Meg sem kerdezte tole, de fel semerult meg lehetosegkent sem. En az anyuka testvere vagyok es kulfoldon elek es van gyerekem is, tehat a nagyszulok pontosan tudjak, milyen egy messzi levo unoka.
Hivatalos elhelyezes nincs, a szulok szoban egyeztek meg, heti 2-3 ejszakat van anyukanal a gyerek. Fel sem merult a hivatalos elhelyezes mivel anyuka nem is akarja magabal elhelyeztetni a gyereket.
Es ahogy mondtam, csak abbol van a balhe, hogy olyan "elhagyom a gyerekemen" hangzasa kezd lenni egyre jobban a tortenetnek. A tobbit csak mind te beszeled bele. De nem ezt kerdeztem, ezt ugysem lehet/szabad megvaltoztatni mert ha valaki menni akar akkor menjen, nem lehet kenyszeriteni semmire sem. Egyebkent en vagyok az anyuka legnagyobb tamogatoja, szoval felesleges itt mindennek kikialtanotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!