Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis mit csináljak? Ez miért...

Mégis mit csináljak? Ez miért az én hibám? Jogtalanul vették el tőle az iPhonet, költözni akar és engem hibáztatnak.

Figyelt kérdés

A húgomnak júliusban volt a 16. szülinapja, kapott tőlem egy iPhonet, mert régi vágya volt és megérdemelte.

A szüleink már akkor megjegyezték, hogy ezt mégis hogy gondoltam és a régi telefonja is 'tökéletes' volt (már minden baja volt, sosem lehetett elérni, mert 2 óránként lemerült). Aztán volt egy veszekedésük és anya elvette tőle (jogtalanul). Nemrég voltam náluk, vidéken és a tesóm mondta, hogy hozzám akar költözni, legalább erre a 3 hétre, és hátha anyáék is megenyhülnének azzal kapcsolatban, hogy itt járjon suliba. Én mondtam, hogy részemről jöhet, a legjobb barátnőmmel is jól kijön, akivel együtt lakom és a lakásban is elfér.

Később apa felhívott, hogy miért uszítom ellenük és ez az egész az én hibám, mert azóta viselkedik így, mióta a téli szünetet velem töltötte. Szóval most sértődöttet játszanak, mert sosem tudtak gyereket nevelni és megint mást tesznek felelősség.

De hogy győzzem meg őket, hogy legalább szeptember elsejéig lakhasson itt a tesóm?

2014. aug. 9. 18:23
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
77%
Igaz, hogy nem azon van a hangsúly, de azért érdemes volt kitérni erre is. Látszik, hogy millió+1 érv van az (ajándék!! tehát semmibe sem fájt a szülőknek) iPhone mellett, elvenni pedig... kettő: nincs rá szüksége és mert csak. Elvenni egyedül arra volt jó, hogy legyen megint min összekapni a családban, vagy mert irigylik a gyereküktől a luxust.
2014. aug. 9. 21:01
 32/43 anonim ***** válasza:
98%
Baromi értelmesek lehettek néhányan, hogy lepontoztok, mert a saját élményeim alapján alátámasztottam az egyik válaszoló állítását, miszerint az okostelefonok hasznosak a kamaszoknak, márcsak tanulás szempontjából is. Ezen nem tudom mi lehetett provokáló...
2014. aug. 9. 21:04
 33/43 anonim ***** válasza:
98%

Utolso: egyeseknek annyira savanyu a szolo, hogy nem tudnak a lenyegre koncentralni..van ilyen. Ugyanezek az emberek szoktak felhaborodni azon, ha a szulok anyagilag tamogatjak az egyetemista gyerekeiket. No comment.

Sent from my iPhone ( :DD nem, de sztem jo poen volt)

2014. aug. 9. 21:34
 34/43 anonim ***** válasza:
92%

ha azt írtad volna, hogy galaxy S4-et vettél, akkor senki se akadt volna fenn, mert fingjuk nincs, h miaz, csak az iphone-t hallották már, arra lehet fujjolni...

Jelentem, 2009ben érettségiztem Pécs mellett egy kisvárosban, és elég sok jegyzetet, tételt kaptunk mailben, face-csoportban és a többi....

2014. aug. 9. 22:26
 35/43 anonim ***** válasza:
93%
Ez a "nincs szüksége" rá amúgy is olyan süket duma. Olyankor van értelme, ha a saját megkeresett pénzedet nem költöd rá, hiszen szükségtelen dolgokra felesleges. De az embernek egy rakás dologra nincs szüksége. Vidámpark-bérletre, cambridge-i egyetemi ösztöndíjra, biciklire sincs szükség. Mégis, ha a gyereked régóta vágyna rá, majd netán kapna ezek közül valamelyiket részedről teljesen ingyen és bérmentve, akkor elvennéd tőle azon az elven, hogy nincs rá szükség?
2014. aug. 9. 23:40
 36/43 anonim ***** válasza:
3%
Egy 16 évesnek semmi szüksége iPhone-ra. Sőt, igazából azoknak, akiknek iPhone-ja van, a 90%-nak szintén semmi szüksége rá, de a fogyasztói kultúra meg a társadalmi nyomás ezt diktálja. 28 vagyok, bőven megtehetném, hogy csúcskategóriás telefonom legyen, de semmi szükségem rá. Hiba volt neki ezt venned, te is éretlen vagy, ha abból indulsz ki, hogy megérdemelte, mert ez a "legjobb". Egy átlag telefon használónak, hacsak nem világutazó életművész, aki havonta 5 kontinensen veti meg a lábát, bőven elég egy középkategóriás androidos (!!!) telefon. Tényleg nem tudok kit írni erre, te magad is gyerek vagy még.
2014. aug. 10. 11:19
 37/43 anonim ***** válasza:
92%

36.os ez nem a semmi szüksége rá kérdése.Nekem is csak alap telóm van,de,ha a gyerekem technika a megszállottja,akkor,Iphone.

Egyébként a születésnapunkre sokszor nem is hasznos dolgokat kapunk,hanem például dísztárgyat stb.Arra sincs szükségünk,de erre van a születésnap,hogy valami "haszontalan" szépet,vagy még sokkal többet tudó hasznosat kapjunk!

2014. aug. 10. 11:25
 38/43 anonim válasza:
63%
Mi a bajuk a valaszolok nagy reszenek itt???
2014. nov. 10. 00:24
 39/43 anonim válasza:
81%

Nem tudom felfogni, hogy lehet valaki ilyen elmaradott...

Én 16 éves vagyok, és igen iPhone-om van. (Ami egyébként lényegtelen.) A készüléket használt cikkek eladásával és vételével foglalkozva szereztem.

Mire használom?

- Navigáció Budapesten(vagy máshol)

- Kapcsolattartás ingyen (Kiszámoltam ha az üzenetváltásaimat SMS-ben intézném Business csomaggal is kb. +3000Ft lenne.

- Jegyzetelés (nem iskolai)

- Információszerzés (Mobilnettel mondjuk iskolában)

Az mindegy, hogy hol van az adott iskola nem attól függ, hogy milyenek a tanárok és a tanítási körülmények. Nekünk is rengeteg információ-csere facebook csoportokban zajlik az osztály között.

---------

Kerestem, de nem találtam megfelelő jogi választ arra, hogy elveheti e a szülő a gyermek tulajdonát vagy nem.

Azt tudom, hogy amennyiben a szülő a gyermek nevére vásárol bármit, azt nem veheti el tőle és csak akkor adhatja el ha a gyámhatóság engedélyezte viszont ugyanekkora értékben kell vásárolnia neki valami mást.

------

Legyetek szívesek felfogni, hogy a mai világban az embernek igenis szüksége van az okostelefonok által nyújtott lehetőségekre.

Nem tudom hányszor tévedtem volna el BP-en ha nincs a gMaps, hányszor motivált a zene ami az iPhone-om EarPods füleséből szólt, mennyi tudást szereztem az iPad-emen való olvasásból ahelyett, hogy regényeket olvastam volna a könyvtárban, hány embernek segítettem kikeresni adott információt az iskolában, hány fényképpel örökítettem meg pillanatokat a barátaimmal....

Gondolkozzunk már kicsit, és jussunk el odáig, hogy felfogjuk az egészet.

1. Hiba: A szülők viselkedése a lánnyal.

2. Hiba: A szülők hazugsága.

3. Hiba: A nővér tudhatta volna, hogyha telefont vesz neki elveszik tőle, erre megoldás, hogyha a nővér nevén van a telefon a rendőrséggel visszakéreti a számlák felmutatásával vagy rendesen megbeszélni a szülőkkel.

4. Hiba: Rákérdezés a költözésre, ez azt sugallta a kicsit dilis szülőknek, hogy elkenük fordítja a lányt a nővér, úgy, hogy megvesztegette a telefonnal.

Jobb lenne közösen megbeszélni a problémát, ha nem megy akkor jöhet a rendőr visszavenni a telefont, jöhet a gyámügy átvinni a lányt a nővérhez.

Sok sikert.

Sent from my iPhone 5S and iPad Air. (Irigy b*zik)

2015. jan. 18. 12:54
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértettem veled utolsó, és nagyon szimpatikus lettél a válaszod alapján, aztán az utolsó mondatoddal sikerült lerombolnod mindent. Azt kár volt odatenned zárójelben.
2015. jan. 18. 12:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!