Mégis mit csináljak? Ez miért az én hibám? Jogtalanul vették el tőle az iPhonet, költözni akar és engem hibáztatnak.
A húgomnak júliusban volt a 16. szülinapja, kapott tőlem egy iPhonet, mert régi vágya volt és megérdemelte.
A szüleink már akkor megjegyezték, hogy ezt mégis hogy gondoltam és a régi telefonja is 'tökéletes' volt (már minden baja volt, sosem lehetett elérni, mert 2 óránként lemerült). Aztán volt egy veszekedésük és anya elvette tőle (jogtalanul). Nemrég voltam náluk, vidéken és a tesóm mondta, hogy hozzám akar költözni, legalább erre a 3 hétre, és hátha anyáék is megenyhülnének azzal kapcsolatban, hogy itt járjon suliba. Én mondtam, hogy részemről jöhet, a legjobb barátnőmmel is jól kijön, akivel együtt lakom és a lakásban is elfér.
Később apa felhívott, hogy miért uszítom ellenük és ez az egész az én hibám, mert azóta viselkedik így, mióta a téli szünetet velem töltötte. Szóval most sértődöttet játszanak, mert sosem tudtak gyereket nevelni és megint mást tesznek felelősség.
De hogy győzzem meg őket, hogy legalább szeptember elsejéig lakhasson itt a tesóm?
Utolso: egyeseknek annyira savanyu a szolo, hogy nem tudnak a lenyegre koncentralni..van ilyen. Ugyanezek az emberek szoktak felhaborodni azon, ha a szulok anyagilag tamogatjak az egyetemista gyerekeiket. No comment.
Sent from my iPhone ( :DD nem, de sztem jo poen volt)
ha azt írtad volna, hogy galaxy S4-et vettél, akkor senki se akadt volna fenn, mert fingjuk nincs, h miaz, csak az iphone-t hallották már, arra lehet fujjolni...
Jelentem, 2009ben érettségiztem Pécs mellett egy kisvárosban, és elég sok jegyzetet, tételt kaptunk mailben, face-csoportban és a többi....
36.os ez nem a semmi szüksége rá kérdése.Nekem is csak alap telóm van,de,ha a gyerekem technika a megszállottja,akkor,Iphone.
Egyébként a születésnapunkre sokszor nem is hasznos dolgokat kapunk,hanem például dísztárgyat stb.Arra sincs szükségünk,de erre van a születésnap,hogy valami "haszontalan" szépet,vagy még sokkal többet tudó hasznosat kapjunk!
Nem tudom felfogni, hogy lehet valaki ilyen elmaradott...
Én 16 éves vagyok, és igen iPhone-om van. (Ami egyébként lényegtelen.) A készüléket használt cikkek eladásával és vételével foglalkozva szereztem.
Mire használom?
- Navigáció Budapesten(vagy máshol)
- Kapcsolattartás ingyen (Kiszámoltam ha az üzenetváltásaimat SMS-ben intézném Business csomaggal is kb. +3000Ft lenne.
- Jegyzetelés (nem iskolai)
- Információszerzés (Mobilnettel mondjuk iskolában)
Az mindegy, hogy hol van az adott iskola nem attól függ, hogy milyenek a tanárok és a tanítási körülmények. Nekünk is rengeteg információ-csere facebook csoportokban zajlik az osztály között.
---------
Kerestem, de nem találtam megfelelő jogi választ arra, hogy elveheti e a szülő a gyermek tulajdonát vagy nem.
Azt tudom, hogy amennyiben a szülő a gyermek nevére vásárol bármit, azt nem veheti el tőle és csak akkor adhatja el ha a gyámhatóság engedélyezte viszont ugyanekkora értékben kell vásárolnia neki valami mást.
------
Legyetek szívesek felfogni, hogy a mai világban az embernek igenis szüksége van az okostelefonok által nyújtott lehetőségekre.
Nem tudom hányszor tévedtem volna el BP-en ha nincs a gMaps, hányszor motivált a zene ami az iPhone-om EarPods füleséből szólt, mennyi tudást szereztem az iPad-emen való olvasásból ahelyett, hogy regényeket olvastam volna a könyvtárban, hány embernek segítettem kikeresni adott információt az iskolában, hány fényképpel örökítettem meg pillanatokat a barátaimmal....
Gondolkozzunk már kicsit, és jussunk el odáig, hogy felfogjuk az egészet.
1. Hiba: A szülők viselkedése a lánnyal.
2. Hiba: A szülők hazugsága.
3. Hiba: A nővér tudhatta volna, hogyha telefont vesz neki elveszik tőle, erre megoldás, hogyha a nővér nevén van a telefon a rendőrséggel visszakéreti a számlák felmutatásával vagy rendesen megbeszélni a szülőkkel.
4. Hiba: Rákérdezés a költözésre, ez azt sugallta a kicsit dilis szülőknek, hogy elkenük fordítja a lányt a nővér, úgy, hogy megvesztegette a telefonnal.
Jobb lenne közösen megbeszélni a problémát, ha nem megy akkor jöhet a rendőr visszavenni a telefont, jöhet a gyámügy átvinni a lányt a nővérhez.
Sok sikert.
Sent from my iPhone 5S and iPad Air. (Irigy b*zik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!