Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis mit csináljak? Ez miért...

Mégis mit csináljak? Ez miért az én hibám? Jogtalanul vették el tőle az iPhonet, költözni akar és engem hibáztatnak.

Figyelt kérdés

A húgomnak júliusban volt a 16. szülinapja, kapott tőlem egy iPhonet, mert régi vágya volt és megérdemelte.

A szüleink már akkor megjegyezték, hogy ezt mégis hogy gondoltam és a régi telefonja is 'tökéletes' volt (már minden baja volt, sosem lehetett elérni, mert 2 óránként lemerült). Aztán volt egy veszekedésük és anya elvette tőle (jogtalanul). Nemrég voltam náluk, vidéken és a tesóm mondta, hogy hozzám akar költözni, legalább erre a 3 hétre, és hátha anyáék is megenyhülnének azzal kapcsolatban, hogy itt járjon suliba. Én mondtam, hogy részemről jöhet, a legjobb barátnőmmel is jól kijön, akivel együtt lakom és a lakásban is elfér.

Később apa felhívott, hogy miért uszítom ellenük és ez az egész az én hibám, mert azóta viselkedik így, mióta a téli szünetet velem töltötte. Szóval most sértődöttet játszanak, mert sosem tudtak gyereket nevelni és megint mást tesznek felelősség.

De hogy győzzem meg őket, hogy legalább szeptember elsejéig lakhasson itt a tesóm?

2014. aug. 9. 18:23
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem a Te hibád. Ha a szüleid még azt is ígérték a húgodnak, hogy megveheti, és ő tényleg kispórolta az árát, és ők mégsem engedték, egyszerűen nem tartják be a szavukat, hazugok. Nem lehet, hogy az iPhone miatt romlott a kapcsolat közöttük? Többet veszekednek miatta? Szerintem kérdezd meg tőlük, hogy miért vették el tőle, mondd el, hogy emiatt a húgod csak még jobban ellenük fog fordulni, és hogy azt sem érted, hogy miért téged hibáztatnak.
2014. aug. 9. 19:10
 12/43 A kérdező kommentje:

Nem, egyszerűen megvettem, majd látták és nem örültek. Ennyi volt, egy szóval sem mondták, hogy adja vissza.

Hanem a szülinapja után 2 héttel egy mondvacsinált indokkal elvették tőle.

2014. aug. 9. 19:10
 13/43 anonim ***** válasza:
80%

Leírom a véleményemet:

A szüleid nagy hibát követtek el azzal, hogy megígérték, hogy megveheti, és most visszakoztak. Ettől sajnos nem lehet eltekinteni, szerintem ez nagyon csúnya dolog volt. Megértem, hogy kedveskedni akartál neki, és igazad is volt, de ha ismered a szüleidet, nem gondoltad, hogy ez lesz belőle?

Amúgy ha megkérdezitek, hogy miért visszakoznak, vagy hogy egyáltalán minek ígérték meg, mit mondanak? Van valami normális érvük egyáltalán?

Ha meg akarod őket győzni, akkor sajnos neked kell bocsánatot kérned. Odamész, elmondod, hogy sajnálod a telefont, meg kellett volna előbb beszélni velük. Aztán megkérdezed, hogy ezt a maradék 3 hetet nem tölthetné-e nálatok, megígéred, hogy többet ilyet nem csinálsz a tudtuk nélkül, és mondd el, hogy milyen jó nyaralási lehetőség lenne a lánynak. Ennél többet szerintem nem tehetsz, az erőszak nem fog vezetni sehová.

2014. aug. 9. 19:11
 14/43 A kérdező kommentje:

Az iPhonenak semmi köze nem volt ahhoz, hogy rossz a kapcsolata/kapcsolatunk velük, régen is ilyenek voltak.

Délután még A-t mondanak, este már B-t és állítják, hogy ők A-t sose mondtak... Kiszámíthatatlanok.

Tudom, milyenek, ezeket én is átéltem. Sosem beszélgettem velük semmiről őszintén, ahogy tehettem, költöztem.

2014. aug. 9. 19:13
 15/43 anonim ***** válasza:
77%
Könyvtárban facebookozni :DDD aranyos vagy :D már nem a 90-es években élünk. Látszik, hogy fogalmad sincs erről, ha szerinted csak státusszimbólum, hiába soroltam fel egy csomó dolgot, amire lehet használni. De mondok még párat: térkép és gps, ingyen sms, iskolai jegyzetek tárolása
2014. aug. 9. 19:14
 16/43 A kérdező kommentje:
Utolsó, feleslegesen írod le ezeket, az olyan embereket, akik azt gondolják, felesleges az okostelefon, szinte lehetetlen meggyőzni.
2014. aug. 9. 19:15
 17/43 anonim ***** válasza:
18%

Jaj utolso. 16 evesen max kozepiskolaba jar, ott fuzetbe jegyzetel. 16 evesen max a szomszed varosba engedik egyedul - ha engedik- oda se terkep, se gps nem kell. Ingyen smst meg szinte minden szolgaltatonal lehet hasznalni megfelelo szalacsomagban.

legyszi, valami valodi indokot, hogy egy ekkora gyereknek megis minek iPhone

2014. aug. 9. 19:17
 18/43 anonim ***** válasza:
18%
Nem azt mondtam, hogy felesleges az okostelefon, hanem azt, hogy ennyi idosen felesleges.
2014. aug. 9. 19:18
 19/43 anonim ***** válasza:
79%
Sehogy nem tudod őket meggyőzni.Hasonlítanak az enyéimre őszinte részvétem.Hallatlan már a problémájuk tárgya is,hogy elveszik az ajándékodat tőle(már önmagában ez is nonszensz),mert ők nem biztosítottak hasonlót és irígyek....
2014. aug. 9. 19:21
 20/43 anonim ***** válasza:
81%

Ilyen elven számítógépe se legyen, mert ott a könyvtár és a tévé. Sőt, lakjunk barlangban, mert ott is lehet tüzet rakni. Mondj okot, hogy miért ne, ha egyszer szülőknek egy fillérjébe sem került?

Egy csomó középiskolai anyagot már Word dokumentumban írnak ki és küldenek ki emailben a tanárok. Sokkal kényelmesebb, mint egy rakás gyűrődő papírt hordozgatni, illetve telefonon olvasni a kötelezőt egy fél kilós könyv helyett. Budapesten pedig rendszeresen van alkalom térképet használni.

2014. aug. 9. 19:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!