Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis mit csináljak? Ez miért...

Mégis mit csináljak? Ez miért az én hibám? Jogtalanul vették el tőle az iPhonet, költözni akar és engem hibáztatnak.

Figyelt kérdés

A húgomnak júliusban volt a 16. szülinapja, kapott tőlem egy iPhonet, mert régi vágya volt és megérdemelte.

A szüleink már akkor megjegyezték, hogy ezt mégis hogy gondoltam és a régi telefonja is 'tökéletes' volt (már minden baja volt, sosem lehetett elérni, mert 2 óránként lemerült). Aztán volt egy veszekedésük és anya elvette tőle (jogtalanul). Nemrég voltam náluk, vidéken és a tesóm mondta, hogy hozzám akar költözni, legalább erre a 3 hétre, és hátha anyáék is megenyhülnének azzal kapcsolatban, hogy itt járjon suliba. Én mondtam, hogy részemről jöhet, a legjobb barátnőmmel is jól kijön, akivel együtt lakom és a lakásban is elfér.

Később apa felhívott, hogy miért uszítom ellenük és ez az egész az én hibám, mert azóta viselkedik így, mióta a téli szünetet velem töltötte. Szóval most sértődöttet játszanak, mert sosem tudtak gyereket nevelni és megint mást tesznek felelősség.

De hogy győzzem meg őket, hogy legalább szeptember elsejéig lakhasson itt a tesóm?

2014. aug. 9. 18:23
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
13%

"Ilyen elven számítógépe se legyen, mert ott a könyvtár és a tévé. Sőt, lakjunk barlangban, mert ott is lehet tüzet rakni. Mondj okot, hogy miért ne, ha egyszer szülőknek egy fillérjébe sem került?"

Mert nem akarjak es pont. Ennel tobb indok nem kell. Mellesleg ha van szamitogep, mindjart nem problema a Facebook, ugye. A barlang meg a tuzrakas nem tudom hogy jon ide. Biztos a tizeneves logikaddal.

"Egy csomó középiskolai anyagot már Word dokumentumban írnak ki és küldenek ki emailben a tanárok. "

Hol? Magyarorszagon???? Kozepeiskolaban??? :D

"Sokkal kényelmesebb, mint egy rakás gyűrődő papírt hordozgatni, illetve telefonon olvasni a kötelezőt egy fél kilós könyv helyett."

Az igaz. Nalunk tableten tanulnak az altalanos iskolasok - kar, hogy nem Magyarorszagon. Megse kell, hogy a gyereknek legyen otthon tablete, mert ott az iskolai.

" Budapesten pedig rendszeresen van alkalom térképet használni."

A szoban fogro gyermek nem Budapesten lakik

2014. aug. 9. 19:25
 22/43 anonim ***** válasza:
79%

Hahaha!

A válaszadókból látszik sokaknak még nincs Iphone-ja és ezen fennakadtak,mert nem is a szülők viselkedése,hanem jaj IPHONE.Mintha valami brilliáns lenne!

Hát bármily irígyek is vagytok,de már az én lányomnak is van és csak 14 éves.Nem különb sokkal egy számítógépnél,csak most ez a trend.De nem én vettem neki szülinapjára,hanem a nagyapja.De jaj én mégsem fogom elvenni nagy irigyen a gyerekemtől!!

2014. aug. 9. 19:28
 23/43 anonim ***** válasza:
83%

A barlang úgy jön ide, hogy attól, hogy valami "elég jó", az még nem jelenti azt, hogy a jobbat, hatékonyabbat egyből el kell utasítani. Az, hogy "mert nem akarom és kész", nem indok, hanem kifogás. Itt érvek vannak pro és kontra, de ez nem érv.

Igen, középiskolában már használnak Word doksikat, én rengeteg anyagomat kaptam így, pl. az érettségi tételeket is. Szerencsére a közoktatás nem ragad meg egy szinten, hanem a világgal együtt fejlődik.

20 éve még azon nyivákoltak, hogy minek egy gyereknek sima mobiltelefon vagy Gameboy azok a szülők, akiknek nem volt ilyenjük se.

2014. aug. 9. 19:30
 24/43 anonim ***** válasza:
11%

A barlang úgy jön ide, hogy attól, hogy valami "elég jó", az még nem jelenti azt, hogy a jobbat, hatékonyabbat egyből el kell utasítani. Az, hogy "mert nem akarom és kész", nem indok, hanem kifogás. Itt érvek vannak pro és kontra, de ez nem érv."

Pont eleg erv az, hogy a szulo nem akarja.

"Igen, középiskolában már használnak Word doksikat, én rengeteg anyagomat kaptam így, pl. az érettségi tételeket is. Szerencsére a közoktatás nem ragad meg egy szinten, hanem a világgal együtt fejlődik."

Videken????

"20 éve még azon nyivákoltak, hogy minek egy gyereknek sima mobiltelefon vagy Gameboy azok a szülők, akiknek nem volt ilyenjük se."

Van iPhone a csaladban.

A gyerekemnek viszont nem vennek, amig gyerek. Semmi szuksege ra.

2014. aug. 9. 19:35
 25/43 anonim ***** válasza:
86%

Egy dolog nem kiadni pénzt valamire, mert nincs rá szükség, és egy teljesen másik elvenni, amit ajándékba kapott. Ha van 3 pulcsija, és kap egy negyediket ajándékba, akkor elveszem tőle, mert semmi szükség rá?

Amúgy még mindig nem érv, hogy a szülő nem akarja, amikor arról van vita, hogy racionális-e egy szülő döntése. Attól, hogy valamit szülőként megtehet, még nem lesz automatikusan helyes döntés.

2014. aug. 9. 19:39
 26/43 anonim ***** válasza:
87%

Ó bmeg, itt nem az a tetves iPhone a lényeg, miért nem lehet ezt belátni? Ez volt a kislány szíve vágya, össze is gyűjtötte rá a pénzt - mégsem engedték, hogy megvegye, holott a megbeszélt feltételeket teljesítette. Úgyhogy itt most baromira mindegy, hogy ki mit gondol arról, való-e egy gyereknek iPhone.

A nővére vett neki egyet - anélkül, hogy egyeztetett volna a szülőkkel, és EZ itt a gond.

Kérdező, ismered a szüleidet. Egyetértek, hogy "jogtalanul" vették el, vmi mondvacsinált indokkal, de erre (vagy hasonlóra) számítanod kellett volna! A húgod van most nagyon rossz helyzetben.

Én a helyedben leülnék egy nyugodt órában a szüleimmel, és higgadtan megosztanám velük az álláspontomat (hogy nem akarok uszítani, nem volt benned rossz szándék, stb.), kitérve arra, hogy talán jót tenne a tesódnak egy kis kikapcsolódás nálad - akár még a költségeket is állod. Hátha sikerrel jársz

2014. aug. 9. 19:41
 27/43 anonim ***** válasza:
81%

Uram Isten, minek szól hozzá a témához az, aki abszolút nem tudja, mi a helyet?

2013-ban érettségiztem, igen, kaptunk Word dokumentumban feladatokat, egy csomó tantárgyhoz volt egy közös email cím, vagy facebook csoport, ott beszéltük meg a szalagavató minden részletét, ott cserélgettük az érettségi tételeket, a tanáraink ott küldték vissza az átnézett tételeinket, stb, stb...

Vidéken?

Miért? Hol vagyunk, 1950-ben? Internet terén ma már egy faluban élőnek is van annyi lehetősége, mint egy városinak. Jó, van max. egy szolgáltató és nem köttethet be hiperszuper fiberpowert, de attól még van. És mobilnet is mindenhol van, lehet, hogy nem 3G vagy 4G, de van!

Ne ezen a csszett iPhone-on pörögjünk már!

Jó, igen, meg kellett volna beszélnie a szüleivel, mielőtt megveszi neki, de már megvan, dobta volna ki a kukába?

Jó, igen, kevés utánajárással kedves Kérdező, te is rájöhettél volna, hogy vannak feleannyiért hasonló vagy ugyanolyan paraméterrel rendelkező okos telefonok, Androiddal vagy Windows Phone-nal, csak azon ugye nincs ott az a harapott alma, ezért nem olyan menő.

De ha a kérdező az iPhone helyett annyit írt volna, hogy "telefon" vagy "okos telefon" fele ennyien nem pörgetnék magukat a témán.

És most arról lenne szó, hogy a szülők következetlenek, a 16 éves csajszi nem tudja ezt elviselni, ezért el akar jönni onnan. Ha csak ezt tudnánk, akkor mindenki rohanna segíteni, hogy jaj, vajon mit lehet tenni?

Azt lehet tenni, hogy szépen 4-en leül egy asztalhoz a család, mindenki megbeszél minden sérelmet, gubancot, anyukádnak meg megmondod, hogy nyugodtan vegye el a csajszitól a telefonját, majd ha aggódni fog érte és nem tudja elérni, akkor azt kívánná, bárcsak nála hagyta volna.

Velem is volt ilyen, hogy büntiből a telefonomat vették el, 3 napra. Anyám az első nap után már az ablakból nézte, mikor érek haza, 2 nap egy busszal később jöttem, úgy ugrott a nyakamba, mikor beértem az ajtón. Ugyanis 2 nap kellett hozzá, hogy rájöjjön, hogy nem is tudatosul benne, hogy milyen fontos kapcsolati szálat jelent köztünk az a telefon.

2014. aug. 9. 19:53
 28/43 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg ennyi birka ember van? omg

Nem az a lényeg, hogy mit kapott, hanem az, ha már egyszer a szülei megígértek neki valamit, de nem tartották be, akkor a testvére csak örömet akart szerezni neki. Ez ennyire nem világos sokaknak? Csak jót akart. A szülei meg pont olyanok valószínűleg, mint az én szüleim. Szerintük minden "modern" dolog felesleges, minek az. És miért is nem vehetne a kérdező ajándékot a testvérének? Kérjétek vissza a szüleitektől. De ne legyen veszekedés belőle. Legyen neked több eszed (bár nem lesz nehéz). Utána meg normálisan kérdezd meg tőlük, hogy el e engednék hozzád egy kis időre.

2014. aug. 9. 20:00
 29/43 anonim ***** válasza:
78%

#21-es

Egy csomó középiskolai anyagot már Word dokumentumban írnak ki és küldenek ki emailben a tanárok. "

Hol? Magyarorszagon???? Kozepeiskolaban??? :D

Már általános iskolában is. Most végeztem a 8. osztályt, és a tanárok facebookos csoportokba töltik fel a word dokumentumokat, általában összefoglalás a dolgozatokhoz, hogy ezt ne órán kelljen lediktálnia, hogy miből lesz doga. Valamint mi kisérettségiztünk, és a tételeket az fb-s osztálycsoportunkba töltöttük fel, és én telefonról tanultam a tételeket. A kötelezőt is letöltöttem a telefonomra, így bárhol kézbe vehetem és olvasgathatok belőle. Gép előtt meg elég kényelvetlen tanulni, mióta van okostelefonom nem is számítógépezek, szóval igenis hasznos, már 13-14 évesen is, általános iskolában is.

2014. aug. 9. 20:11
 30/43 anonim ***** válasza:
97%

Gyerekek akadjunk már erről le, nem az iphonon van a hangsúly, aki ezt nem tudja felfogni annak ajánlom, hogy menjen el könyvesboltba és vegyen szövegértés feladatokat.

Ha csak simán telefont írt volna most senki nem akadna ki...

Amúgy tényleg nem tudsz mit tenni, ha a szüleid ilyenek akkor úgy sem engedik meg,hogy nálad maradjon. Mivel még kiskorú akár rendőrrel is hazavitethetik. :(

2014. aug. 9. 20:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!