Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám kidobott otthonról....

Édesanyám kidobott otthonról. Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Egy elég összetett problémával fordulnék hozzátok. Tegnap volt egy nagyobb vitám anyukámmal. Történt, hogy munka után úgy döntöttünk párommal hogy a közös barátokkal összeülünk beszélgetni kicsit , így élből oda mentünk (egy utcával feljebb mint ahol mi lakunk). 21:00 körül csörgött a telefon, hogy hol vagyok és mit képzelek magamról, hogy nem is szólok, hogy nem megyek haza.A beszélgetés végén kérdeztem meg tőle hogy most ezért hívott, hogy ordibáljon a telefonban és kiosszon? Hát nem, hanem mert aggódik, hát mondom akkor talán hallottam volna valami olyasmit, hogy hol vagy te lökött, miért nem szólsz haza így aggódom, hogy valami bajod van esetleg , de ezek nem hangzottak el, még hasonló formában sem, csak hogy én bunkó vagyok,.Menjek haza egyedül végre és majd elmeséli hogy mi baja van velem , meg én is elmondhatom- tenné hozzám mind ezt ordítva- letettük. Nem telt el 5 perc hívott, hogy ha én a barátokkal vagyok és nem az anyámhoz megyek haza, akkor ne is menjek már haza maradjak is ott. De sok mindent vágott még a fejemhez. Így háát úgy döntöttem hogy akkor jobb ha pároméknál alszunk. Így is lett. Küldtem neki egy sms-t, hogy nem alszom otthon, meg le fog merülni a telefonom ne aggódjon, ha nem veszem fel csak lemerült, és majd hétfőn találkozunk. Erre valahogy kitudakolta párom számát , őt hívta fel úgyhogy azon a telefonon beszéltem vele.Lényegében, hogy marha jó fej vagyok, hogy ezt ennyivel elintézem, mit képzelek magamról, és úgy is annyira el akarok költözni, akkor nem is akar velem találkozni hétfőn, maradjak ott ahol vagyok.Ezeket is ordítás közepette közölte. Esélyem se volt nagyon reagálni, közbeszólni, vagy akár kérdezni.

Kicsit sajnos bonyolultabb a dolog, nem rég tettem fel egy kérdés,a háttértörténet abban van benne, hogy tulajdonképpen miért jutottunk idáig.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Tulajdon képpen ki lettem dobva végül is otthonról.pedig szerintem erre azért nem adtam okot.Nem én vagyok a világ legtökéletesebb embere/gyereke, de hogy idáig jussunk túlzás. Már gondolkodtam rajta hogy elköltözöm, de ezt nem haragban akartam megtenni.Egyenlőre úgy néz ki másként nem zajlik majd ez le. Hétfőre tervezem, hogy amíg dolgozik elhozom a cuccaim, és páromékhoz költözöm, ha már sem beszélni sem látni nem akar, és én sem bírom már a lelki döféseket, amiket nekem szokott intézni.

Szerintetek jogosan érzem magamat kissé sértve, vajon helyesen cselekszem?

Elég hosszúra sikeredett, de köszönöm szépen a válaszokat és a türelmet!

2014. aug. 9. 10:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
4%
Mi a herémért nem lehet csak a lényeget leírni? Ezt nem olvasom el, mert hosszú és értelmetlen.
2014. aug. 9. 12:54
 22/27 anonim válasza:
85%

Nem olvastam a háttérsztorit és csak pár választ olvastam...

Nem igazán értem anyukád hozzáállását. Én soha nem voltam "jó" gyerek. Mondjuk mentem bulizni, mondta anyám, hogy nem reggelig. Ezt teljes mértékben betartottam, mert másnap délben mentem haza. Sokszor én sem szóltam, ezt néha szóvátették, majd elfogadták, hogy ha baj lesz, majd szólok. Olyan is volt, hogy lementem a ház elé cigizni, majd egy haverom jött, mondták, menjek velük rallyra, onnan, a ház elől mentem, kaja, pia volt, szóval csak beültem és go. 2 nap múlva értem haza... ezt csak azért írom, hogy lásd, mennyire voltam jó gyerek, volt jópár balhém. Persze a rám bízott melót elvégeztem (legtöbbször). Mindig kiálltak mellettem a szüleim, volt, hogy elég húzós melóm volt, éjszakánként dolgoztam. Mikor hazaértem, apám akkor indult melóba, kb ennyit is találkoztunk naponta. 1 hónap múlva mondta a fater, hogy hagyjam ott a melót, inkább üljek otthon, mint hogy fiatalon széthajtsam magam. Jelenleg 300 km-el arrébb lakom, persze ideiglenes lakcímen, hivatalosan még otthon. Anyám havi 1-2 csomagot küldd, hiába mondom, hogy nem szükséges, nincs beleszólásom abba, hogy küld, csak abba, hogy mi legyen a csomagban. Bármit is csinálok (vagy csináltam, mert voltak durva dolgaim), mellettem állnak, pedig lehet meg sem érdemelném ezt...

Szóval, nem minden szülő egyforma.

Ha nagyon rossz a helyzet, költözz, jobb ötletem nincs.

2014. aug. 9. 15:32
 23/27 anonim ***** válasza:
74%

Azt nem írtad a jogsid meg lett aztán?

Látom kaptál hideget-meleget, feltűnt, hogy egyes hsz-elők, nem is akarják felfogni mi is a gond, csak szajkózzák a magukét.

Bár jó lenne a másik felet is meghallgatni, mert eddig csak az egyik féltől olvastunk.

De ha a fele igaz, mint mondaná volt tanárom, már akkor is nagy a baj.

Szóval, ha már így alakult a dolog, s menni is akartál már, akkor lehet, hogy jó az, ha költözöl, bár nem így kellett volna lennie. Azt azért tartsd szem előtt, hogy az sem jobb, ahova készülsz, ha teheted/iket menjek külön, amint tudtok.

Ahhoz képest elég sokat tűrtél, nem lehetett egy leány álom. Fel a fejjel, később jobb is lehet, tán még észbe kap anyud is idővel. Az sem volt semmi, hogy apudnak leesett, valami nincs renden és ahogy hozzáállt. Akkor érdekes mód változás volt. Ebből kiindulva lehet anyud frusztrált kicsit s ez így jön ki rajta, de ez csak tipp. Nem látok a fejébe, helyzetébe, bár nő vagyok, sejtem mi lehet a probléma oka. Nem védeni akarom, csak neki sem lehet könnyű. Kár, hogy ezt Te/Ti látjátok kárát, nem rajtatok vezetné le, hanem megoldaná magában, ez csak rajta múlik/na. Húgod meg lehet a kialakult helyzethez így tud alkalmazkodni sajnos.

Nem lehet könnyű egyikőtöknek sem ez biztos.

2014. aug. 9. 17:11
 24/27 anonim ***** válasza:
58%

Nem olvastam mindent végig csak a kérdést.

Szerintem eléggé felesleges anyukád hisztije, azért egy 24 évesnek hagy ne kelljen már beszámolni minden percéről a szüleinek, meg hogy mikor merre van.

Tény hogy semmibe nem tart felhívni hogy későn érsz haza, vagy nem alszol otthon, de azért szerintem az a szülő sem épp normális aki azonnal "aggódik" meg hisztizik ha a felnőtt gyereke egyik nap nem időben érkezik haza. Kicsit olyan a helyzet, a másik kérdésed olvasva, hogy ők tipikusan azok az emberek, akik jól elvannak együtt otthon, és minden más sz...r ami nem a megszokott semmittevés, és senkit nem látnak szívesen a kis burkon belül amit felépítettek maguknak.

Igazából legjobban akkor jársz ha végleg lelépsz, lehet többe kerül majd, de legalább nyugodtabb leszel.

2014. aug. 9. 17:21
 25/27 A kérdező kommentje:
Igen-igen, megszereztem a jogsit, most már kb 6 éve.
2014. aug. 10. 10:02
 26/27 anonim válasza:
Szia. Nekem is hasonloban volt reszem, bar mas szituacioba. De ugyanugy telefono orditozott velem es a vegen kidobott mert nem voltam hajlando a nap 24 orajaban ott lenni es kiszolgalni holott tudta h hol vagyok. Napi 12 orat dolgoztam es egy kicsit kikapcsolodni vagytam. Az indok az volt h elege van abbol h nem adok haza penzt es nem takaritok soha. Hozzateszem h o otthon volt 7 napbol 4-et es a heti fizumat mindig neki adtam igy gyakorlatilag az utolso 70e ft-omat elvett. Heti fizum, angliaban nem tul sok es kkivagott otthonrol. Aztan hazamentem es megkerdezi h tenyleg komolyan gondolom a koltozest??? Szoval aterzem a helyzeted es nem anyukadnak adok igazat.
2014. aug. 10. 11:57
 27/27 anonim válasza:
Erre mondják, hogy női nevelés... Logika és az értelem hiánya, tisztelet a kivételnek. Felesleges lenne prédikálnom, de annyit elmondhatok, hogy elég idős vagy, hogy dönts a saját sorsodról, csináld azt amit helyesnek gondolsz. Azt viszont hozzátenném, hogy akármennyire nem érdemli meg a szeretetedet, fájdalmas dolog úgy leélni az életed, hogy rosszban vagy valamelyik szülőddel, főleg ha meghal valamelyikötök.
2014. aug. 12. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!