Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám kidobott otthonról....

Édesanyám kidobott otthonról. Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Egy elég összetett problémával fordulnék hozzátok. Tegnap volt egy nagyobb vitám anyukámmal. Történt, hogy munka után úgy döntöttünk párommal hogy a közös barátokkal összeülünk beszélgetni kicsit , így élből oda mentünk (egy utcával feljebb mint ahol mi lakunk). 21:00 körül csörgött a telefon, hogy hol vagyok és mit képzelek magamról, hogy nem is szólok, hogy nem megyek haza.A beszélgetés végén kérdeztem meg tőle hogy most ezért hívott, hogy ordibáljon a telefonban és kiosszon? Hát nem, hanem mert aggódik, hát mondom akkor talán hallottam volna valami olyasmit, hogy hol vagy te lökött, miért nem szólsz haza így aggódom, hogy valami bajod van esetleg , de ezek nem hangzottak el, még hasonló formában sem, csak hogy én bunkó vagyok,.Menjek haza egyedül végre és majd elmeséli hogy mi baja van velem , meg én is elmondhatom- tenné hozzám mind ezt ordítva- letettük. Nem telt el 5 perc hívott, hogy ha én a barátokkal vagyok és nem az anyámhoz megyek haza, akkor ne is menjek már haza maradjak is ott. De sok mindent vágott még a fejemhez. Így háát úgy döntöttem hogy akkor jobb ha pároméknál alszunk. Így is lett. Küldtem neki egy sms-t, hogy nem alszom otthon, meg le fog merülni a telefonom ne aggódjon, ha nem veszem fel csak lemerült, és majd hétfőn találkozunk. Erre valahogy kitudakolta párom számát , őt hívta fel úgyhogy azon a telefonon beszéltem vele.Lényegében, hogy marha jó fej vagyok, hogy ezt ennyivel elintézem, mit képzelek magamról, és úgy is annyira el akarok költözni, akkor nem is akar velem találkozni hétfőn, maradjak ott ahol vagyok.Ezeket is ordítás közepette közölte. Esélyem se volt nagyon reagálni, közbeszólni, vagy akár kérdezni.

Kicsit sajnos bonyolultabb a dolog, nem rég tettem fel egy kérdés,a háttértörténet abban van benne, hogy tulajdonképpen miért jutottunk idáig.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Tulajdon képpen ki lettem dobva végül is otthonról.pedig szerintem erre azért nem adtam okot.Nem én vagyok a világ legtökéletesebb embere/gyereke, de hogy idáig jussunk túlzás. Már gondolkodtam rajta hogy elköltözöm, de ezt nem haragban akartam megtenni.Egyenlőre úgy néz ki másként nem zajlik majd ez le. Hétfőre tervezem, hogy amíg dolgozik elhozom a cuccaim, és páromékhoz költözöm, ha már sem beszélni sem látni nem akar, és én sem bírom már a lelki döféseket, amiket nekem szokott intézni.

Szerintetek jogosan érzem magamat kissé sértve, vajon helyesen cselekszem?

Elég hosszúra sikeredett, de köszönöm szépen a válaszokat és a türelmet!

2014. aug. 9. 10:58
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
67%
nem kilettél dobva, hanem kidobattad magad
2014. aug. 9. 11:01
 2/27 A kérdező kommentje:
Elnézést az életkorom lemaradt. 24 éves vagyok.
2014. aug. 9. 11:06
 3/27 anonim ***** válasza:
52%

Én azt nem értem, mi akadályozott abban, hogy esetlegesen hazaszólj, hogy mi az esti programod, nem mész haza munka után. Ez egy alapvető dolog szerintem, teljesen mindegy, az ember a szüleivel vagy a párjával él együtt, hazaszólunk, hogy ne aggódjanak otthon. Én is kiakadtam volna anyád helyében, nem hiszem, hogy akkora áldozatot kellett volna hoznod egy sms megírásával.

Ezután pedig jogtalanul tovább csináltad magadnak a fesztivált, ahelyett, hogy mondjuk hazamentél volna, bocsánatot kértél volna, még neked állt feljebb és haza se mertél menni. Őszintén szólva én is így reagáltam volna anyád helyében, teljesen jogos volt ez részéről.

2014. aug. 9. 11:07
 4/27 anonim ***** válasza:
53%
Anyádnak teljes mértékben igaza van.
2014. aug. 9. 11:09
 5/27 anonim ***** válasza:
48%
Ha én lennék az anyád, már régen - évekkel ezelött kidobtalak volna, annyira bunkó vagy.
2014. aug. 9. 11:17
 6/27 anonim ***** válasza:
87%

Nos, nincs mit tenni. Itt az idő elköltözni. Most őszintén, kinek van szüksége rá, hogy állandóan semmirekellőzzék, szidják?

Ha értelmes vagy szó nélkül fogadd el a döntését, nem kell lesüllyedni a szintjére.

/Anyukád érdekes jelenség, ha úgy van, ahogy leírtad. Én apámmal tartanám a kapcsolatot, ha hazajön. Anyámmal csak 'ünnepekkor'. A távolság jót fog tenni a kapcsolatnak./

2014. aug. 9. 11:19
 7/27 A kérdező kommentje:
Azért nem szóltam haza, mert nem terveztünk éjszakába nyúlóan maradni. Volt már többször is, hogy késve értem haza, soha nem volt vele problémája.Csak most, miután egy hete nem szól hozzám, a belinkelt kérdésemben szereplő dolgok miatt, mióta egyre inkább nem tudom tolerálni a húgom kivételezést , valamint hogy kihasználja a szüleink jóhiszeműségét.
2014. aug. 9. 11:21
 8/27 A kérdező kommentje:
6. válaszoló! köszönöm hogy elolvastad az előzmény kérdésemet is! Persze a többi eddigi válaszolóknak is köszönöm a véleményét.
2014. aug. 9. 11:23
 9/27 anonim ***** válasza:
62%

Azért munka után hazacsöröghettél volna,hogy ne várjatok,mert később megyek.

Anyukád meg tiszta stressz volt,mert aggódott és ezért idegességében rajtad vezette le a feszültséget kiabálással.

Igen,tudom,hogy ez nem szép dolog,de a stressz és az aggodalom miatt tehetetlennek érezte magát,és sajnos ordítozással reagálta le.

De neked sem kellett volna egyből flegmán visszakiabálni neki.

Ne hidd,hogy ez most menő,hogy a barátaid előtt visszaordítozol anyukádnak a telefonba.

Tudod,ha én ott ültem volna és hallom az egészet,azt,hogy nem bírtok normálisan kommunikálni,azt inkább tartanám nagyon szánalmasnak,mint sem menőnek.

Nekem nagyon úgy tűnik az előző kérdésed alapján,hogy nagyon el vagy szállva magadtól.Ráadásul ezek mellett még irigy és féltékeny is vagy a húgodra.

2014. aug. 9. 11:23
 10/27 anonim ***** válasza:
66%
MIt sirsz? 24 vagy, nagylany, ideje, hogy magad labadon megelj, ideje, hogy kulon lakj anyucitol. Milyen leki dofeseket? Mert van egy szabaly, mert aggodik, ha mar ennyi idosen meg mindig otthon laksz? Majd baratod anyja megtanit.
2014. aug. 9. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!