Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen velem édesanyám?

Miért ilyen velem édesanyám?

Figyelt kérdés

Volt idő (10 éve) amikor nagyon be kellett osztani minden forintot, de aztán apa összekapta magát (nem volt munkája, aztán abbahagyta a kesergést, és ment amerre állás volt), és már teljesen rendbejöttünk. Anya gyerekkorában sose szenvedett hiányt semmiben, rendre meséli, mamám hányszáz forintokat adott neki (akkoriban ez úgy tudom, nem volt kevés) csak úgy, hogy vegyen magának valamit, tengerpartra jártak, nem nélkülözött. Most mégis van benne valami "szegénységtudat ". Idén érettségizek, felvetette, hogy ne menjek szalagavatóra, mert nincs rá pénz. Ne vegyem meg a vastag füzetet a tételek miatt, jó nekem a hajszálvékony hatvan forintos is, egy darab füzet egész évre (tavaly kettő és fél kellett félévig). Apa mondjuk ilyenkor próbálja helyretenni, hogy ne sajnáltassa már magát, telik rá.

De a legfájóbb mégis az, amikor kettesben beszélünk. Ma is pl. csak felvetettem, hogy milyen konyhám lesz MAJD, erre közli, hogy nem akar elkeseríteni, de sose lesz, mert mit gondolok én, hogy majd annyi pénzem lesz, hogy kiválasszam, milyet akarok. Ha mondom - véletlenül, ezek miatt be se avatom kb. semmibe - hogy majd a családommal hova megyek, hova nem megyek, mindjárt lehurrog, hogy sose lesz annyi pénzem. Mondtam valamit az egyetemről, hogy ha idén felvételiztem volna, 1 pont kelllett volna az államihoz, erre a válla fölött ilyet szól: nem te leszel az első aki diákhitellel kezdi az életét.

Képes lenne elnézni, hogy hitelt vegyek fel, holott apa( mert ő dolgozik a pénzért!!) megmondta, hogy támogat, és inkább később vesz anyámnak autót egy évvel, de segíteni fog.

Akármit mondok anyámnak az első az, hogy lerángat a földre, hogy nekem az úgyse lesz( érdekes, öcsémnek vadabb elképzelései vannak, mégse szól be neki semmit) pénzem, szegényen minimálbérből fogok tengődni és bilibe lóg a kezem, ne csodálkozzak, ha koppanok.

Anyák! Ti is ennyire leszóljátok a gyereket, vagy csak az enyém képtelen elhinni, hogy lesz belőlem valaha ember?

2014. júl. 31. 10:23
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj, de anyukád dolgozik? Az alapján, hogy "apa [...] inkább később vesz anyámnak autót egy évvel" az jön le, hogy anyukád csak ül otthon és kesereg a helyzeteteken, ami egyébként jobb, mint amilyennek ő beállítja, de ellene különben semmit se tenne.
2014. júl. 31. 10:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Én nem akarom anyukádat bántani, de elég tahó veled. Ne foglalkozz vele, mikor ilyeneket mond, csak nevesd ki magadban. Az ilyen negatív beszűkült hozzáállás semmiben sem segít.
2014. júl. 31. 10:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem dolgozik, öcsém születése után otthon maradt (öcsém 13 éves lesz hamarosan). Tényleg nem világos miért jó ez így neki, mikor nem volt pénz, egy szó nélkül tette a dolgát, most hogy lenne, csak sír mindenen, ami 20 forinttal több, mint ő azt kitalálta
2014. júl. 31. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
mond meg neki, hogy a te családodban mindkét fél fog dolgozni és fogja futni amire akarod
2014. júl. 31. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Szomorú, hogy egy anya ilyet mond a gyerekének.

Ha ő, ilyen, akkor csinálja, mondja a magáét, de te ne keseredj el!:)

2014. júl. 31. 10:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én két gyerek anyjaként (15F, 16L) mindig arra ösztönzöm őket, hogy tanuljanak, hogy felnőttként olyan pozíciót tudjanak betölteni, ahol bőven megkeresik a családjuk részére a megélhetéshez szükséges pénzt. Azt mondják, a pénz nem boldogít...(egyébként meggyőződésem, hogy ezt a szegények találták ki😊 ), erre a nagyapám azt mondta, hogy valóban nem boldogít, csak ápolja a boldogságot...

azt kívánom érj el mindent, amit szeretnél az életben. Anyukádra meg ne pazarold az időt, egyszerűen nem tud megváltozni. Kishitű, vannak ilyen emberek. Ezek mindig nyomorultul érzik magukat a saját bőrükben.

2014. júl. 31. 11:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ilyen anyukád,és nem jogos, hogy neked ezeket mondja. Az se véletlen, hogy az öcsédnek nem. Nyilván a saját életéből vonta le azt a következtetést, hogy egy nőnek koppannia kell az életben.

Pedig akár férfi akár nő az ember bizony egyszer fent, egyszer lent leszünk, és nemcsak pénzügyileg, hanem egészségben ,fittségben , lelki állapotban, párkapcsolati boldogságban összesen.

Felnőttként nem csak azt kell meglátni ami nekünk nem jutott, azt is amiben szerencsésebbek vagyunk másoknál:

dolgos, tisztességes férj, szép, okos, egészséges gyerekek... Sokan összetennék a kezüket, ha ez mind meglenne az életükben.

Anyukádnak nem veled van baja, hanem saját magával. Nincs önbecsülése, talán depressziós is. Nem tudom hány éves,de negyven körül a hormonok is elkezdenek vacakolni, az se nagy élmény.

Ez a dolog nem Rólad szól. Anyukád a saját állapota miatt lát mindent sötéten.

Sok sikert Neked!

Sajnos anyukád vagy elmegy szakemberhez, vagy keres egy állást, vagy mindkettő. Mert ha nem, akkor neked csak az egyik fülemen be, a másikon ki hozzáállás marad.

2014. júl. 31. 13:40
 8/9 anonim ***** válasza:

a szalagavatóra mindenképp menj el, mert óriási élmény.

Anyukádban valami megpattant, te ne hallgass rá.

Biztos nehéz, de igyekezd nem elhinni, és bízzál magadban.

2014. aug. 30. 22:09
 9/9 anonim ***** válasza:
legközelebb mond azt neki, hogy mindenre tellene ha ő elmenne dolgozni. Lusta és szerintem depressziós. apádnak kéne elküldeni dolgozni, hogy ne unatkozzon otthon. az ilyen nem anya.
2014. aug. 31. 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!