Szülökhöz szólna a kérdésem! Ti mit szólnatok ha a 13 éves lányotok 1 hétre külföldre utazna es ez alatt több éjszaka is részegre inná magát a barátaival és ti ezt megtudnátok valahonnan (nem a gyerektől)?
Na, mivel te vagy a 13 éves kislány:
ugye nem ezt tervezed?
4#-
Már azt hittem, hogy egyedül én vagyok tisztában azzal, hogy miért szidják a mi korosztályunkat.
Amúgy szerintem most egy olyan gyerek is beleszólhat ebbe, aki annyi idős, mint a kérdésben feltüntetett alany. Nos. Amennyiben itt egymást hibáztatják egyesek, hogy ez a szülő hibája [most nem konkrétan a GYK-ra gondolok], az nem épp igaz dolog. A mostani felnőttek kamaszkora, és a mostani tini kamaszkora lassan ellentétekké változnak. Akkor a gyerekek egymástól tanultak, és nem járt semmi hülyeség a fejükben (most nem ilyen csínytevésekre gondolok, hanem pl. drog, cigi stb...), míg most a rosszat veszik át a velük egykorúaktól, és az eszük csak a partizásról, alkoholról és egyéb dolgokon jár. Minél tovább megyünk a korral, annál fiatalabb gyerekek veszik át ezeket. Eljutottunk odáig, hogy 12-13 évesek is hullarészegek. Ez egyrészt LEHET, hogy a szülők hibája, másrészt BIZTOS, hogy az, ha idősebbekkel ismerkedik, harmadrészt a VÁRHATÓ megbízhatatlanság. Vannak olyan gyerekek, akik kijátszák a jószívű szülőket, és amikor már annyira megbíznak benne, hogy mondjuk kiutazhat egy barátjához külföldre, akkor a lány leveszi álarcát, és előbújik belőle a "nagylány". Nem, ilyenkor nem a szülő a hibás, és nem is a lány, hanem maga az a társaság, amibe egykor belekeveredett... vagyis magába az életbe. Ha az én lányom tenne majd ilyet (ha majd lesz olyan 10 év múlva), akkor az apjával hazahozatnám onnan ahol épp van a kiderülés pillanatában, és egy nagy fejmosásban részesíteném. Ha nem látja be, hogy amit művelt az rossz, akkor hetente tartanék neki fejmosást, a telefonját és a számitógéphasználatát lecsökkenteném heti 1 alkalmi max. 2 órára, és csakis a felügyeletem alatt. A fejmosást pedig nnem úgy tartanám, mint ahogy rengeteg szülő azt gondolja, hogy leuvítom, párszor megverem majd ez körbe-körbe megy. Én szépen csendben elbeszélgetnék vele. Bár ha az anyjára üt, akkor ez kimaradna az életemből :)
13/L
17#
Nem mondom azt, hogy az én szüleim nem ismerték, vagy nem próbálták (apum 15 évesen már cigizett, anyum viszont soha semmit nem csinált), de én most 12-13 évesekről beszélek. Akikről te beszélsz azok olyan 15 év fölöttiek lehettek, de ahogy már mondtam, és ahogy a kérdésben is van, 13 évekről van szó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!