Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy lány miért nem mond el...

Egy lány miért nem mond el ilyet az anyjának? Teljes sokkban vagyok még mindig

Figyelt kérdés

24 éves lány és 20 éves fiú anyja vagyok. A lányom mindig lázadt, nem voltunk egy hullámhosszon, sokszor veszekedtünk, a páromat sem fogadta el, nem kellett neki a segítségem. Tavaly befejezte a főiskolát és az első fizetéséből elköltözött albérletbe, ami nagyon rosszul esett. Kocsival 5 percnyire költözött, szakított a fiújával akivel 5 éve járt és összeköltözött egy barátnőjével. Én a költözéskor voltam a lakásban és utána 1 alkalommal. Éreztem hogy nem szívesen fogad, ami szintén fájt. Adott egy kulcsot a lakáshoz, de sosem mentem csak úgy be. Szombatonként a családdal ebédelt, tehát nem mondhatom hogy teljesen elszakadt tőlünk.

A héten korfun van, a lakótársával nyaral. (ide is úgy ment, hogy heló holnap elmegyek szia) még a viráglocsolásért sem engem kért meg.

A fiam hétfőn nyelvvizsgázik és kellett neki szótár, és felhívtam a lányomat bemehetek-e hozzá. Éreztem telefonon keresztül, hogy húzza a száját, ami totálisan felidegesített.

Bementem a lakásba, és valami furcsa érzés töltött el. Álltam a szoba közepén és 5-6 másodpercig csak néztem hogy mi annyira fura ott. Elkapott egy érzés, hogy muszáj belenéznem a hálószekrénybe. Nem tudom megmagyarázni, hogy hogy tört rám, egyszerűen azt súgta a megérzés, hogy bele kell néznem.

Kihúztam a fiókot és 3 képkeret került elő, amin a lányok nem úgy viselkednek, mint akik csak barátnők… csókolózós,ölelkezős képek konkrétan.

(utólag rájöttem hogy azért volt ez a késztetést, mert az ágyak nem a szoba különböző részein voltak, csak kb 40 centire voltak egymástól elhúzva, a két ágy között nem volt semmi, és az egyik éjjeliszekrény teljesen üres volt)

Azonnal kimentem a szobából, nem tudtam bennmaradni. A vérnyomásom felugrott, egyszerre elöntött a harag, a kudarc és a bűntudat. Szó szerint rosszul lettem, felzaklatott, csak levegő után kapkodtam, még sírni sem tudtam a sokktól.

Holnap jön haza a lány, mit tegyek? Miért nem mondta el, hogy lánnyal van? Az anyja vagyok! Szóljak? Ne szóljak? Mit csináljak?

2014. aug. 2. 08:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, te ezen mi a fenét csodálkozol?

Soha nem értettem a hozzád hasonló szülőket, akik ekkora királydrámát csinálnak abból, ha a gyerekük homoszexuális, utána meg csodálkoznak, hogy a gyerekük nem mond el nekik semmi ilyesmit.

Tudod attól, mert az anyja vagy, még neki nem kötelessége a magánélete minden mozzanatáról beszámolni. Az meg csak téged minősít, hogy "mindig rossz érzésem van" és "be kellett nézzek a szekrényébe". Szerintem szélsebesen add vissza neki a lakáskulcsot. Attól, mert a gyereked, nincs jogod turkálni és kutakodni a cuccai között. Nyilván a lányodnak meg volt rá az oka (a dolgokhoz való hozzáállásod alapján), hogy nem mondta el. Fogadd el és kész. Vagy ha nem fogadod el, akkor maradj csendben.

Bírom, mikor van egy szülő, és a homoszexuális gyerekét félti a társadalomtól, mert az milyen intoleráns, miközben a szülő még rosszabb, mint a társadalom.

2014. aug. 2. 10:33
 22/37 anonim ***** válasza:
98%

Visszakérdezek: te örülnél neki, ha a te anyukád turkált volna a cuccaid között, miközben nem vagy otthon, utána meg számon kéri rajtad azt, amit talált?

Nem mondta el. És akkor mi van? Felnőtt ember a lányod, azt csinál a magánéletében amit akar, és nem azt, ami neked tetszik.

ha tényleg szereted a lányodat, akkor nem feszegeted a témát, nem turkálsz a holmijai között, és nem vonod kérdőre. Ő megbízott benned annyiban, hogy adott lakáskulcsot. Te ezzel sikeresen visszaéltél, de azért panaszkodsz, hogy miért nem bízik benned jobban. Talán ezért? Kaptál bizalmat, szinte azonnal eljátszottad, én sem bíznék így meg benned sehogy, már bocs.

2014. aug. 2. 10:43
 23/37 anonim ***** válasza:
40%
Először is, oltári nagy tahóság mások szekrényében kutatni, másodszor lehet, hogy most éppen lányokra van szüksége a lányodnak, kipróbálja velük is, amit lehet, de ettől még lehet, hogy nem leszbikus. Fiatal még,lehet, hogy csak tapasztalni szeretne. Semmiképp ne hozd fel a dolgot neki, mert még jobban ellenszenvessé válik.
2014. aug. 2. 10:48
 24/37 anonim ***** válasza:
97%

Nyilván azért nem modnta el, mert tudta, hogy így fogsz reagálni.

Amúgy bárkim lennél, a büdös pi...ba hajtanálak el, amiért kutatni mersz a dolgaim közt. És többé egyedül be sem tehetnéd a lábad a lakásomba.

2014. aug. 2. 10:54
 25/37 anonim ***** válasza:
70%

Beszélj vele! Valószínűleg őt is nyomasztja, hogy folyton titkolóznia kell előtted. Először is, próbáld megemészteni, ne haragudj rá, és ne éld meg ezt kudarcként. Fogadd el, hogy leszbikus. Ha ez megvolt, beszélj vele. Mond, hogy nagyon sajnálod amit csináltál, de megtaláltad a képeket, és tudod, hogy együtt vannak. Elmondhatod, hogy rosszul esik, hogy nem mondta el, de valószínűleg ez a te hibád is, hogy nem bízott benned ennyire.

Ha nem mered elmondani, hogy kutakodtál (......) akkor mondd azt, hogy már egy ideje azon gondolkozol, hogy nincs-e köztük több, és hogy szeretnéd tudni mi a helyzet.

Ha nem tudod elfogadni őket, akkor nincs miről beszélni.

20/leszbikus

2014. aug. 2. 11:09
 26/37 anonim ***** válasza:
69%
En sem mondanam ezt el a szuleimnek ha a lanyod helyeben lennek. Biztos gondolta hogy te unokara vagysz mint a szulok tobbsege nem akart ezzel csalodast okozni.
2014. aug. 2. 11:35
 27/37 anonim ***** válasza:
86%
Ha elöntött a harag, a kudarc és a bűntudat az csak azért lehetett mert egy pocsék és lelkiismeretlen anya vagy.
2014. aug. 2. 12:22
 28/37 anonim ***** válasza:
97%
Lehet azért volt ilyen mindig , mert nyíltan volt szó róla nálatok, hogy elítélitek és lenézitek az ilyen embereket
2014. aug. 2. 13:22
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen érthető a reakciód, én ugyan még nem vagyok szülő, de számomra is felfoghatatlan lenne a dolog. Majd "kinövi", nem kell neki nagy jelentőséget tulajdonítani.
2014. aug. 2. 15:32
 30/37 anonim ***** válasza:
95%

Ha ez a történet igaz, akkor kérdező ne haragudj, de nagyon gyerekesen és hisztisen viselkedsz.

Te sérelmezed, hogy a lányod nem bízik meg benned, miközben a kapott lakáskulccsal (ez is a bizalom jele, hogy kaptál kulcsot) a lányod otthonléte nélkül turkálsz, matatsz a dolgai között, mert neked "rossz érzésed van". Ezzel a tettel kb jól arcon rúgtad azt a maradék bizalmat is, amit a lányod adott feléd. Ezek után te még TÖBB bizalmat szeretnél, amikor ezt a kicsit is elég bunkón eljátszottad?

Ahhoz, hogy a lányod fiú vagy lány mellett találta meg a boldogságod, neked semmi közöd. Attól, mert az anyja vagy, még nem a tulajdonod. Ne szólj bele, és ne is akarj beleszólni az életébe, felnőtt ember.

Te meg nőj föl végre, és hagyd békén a lányod magánéletét. A lakáskulcsot szerintem meg jobb, ha visszaadod, mert a kutakodás után enyhén szólva pofátlanság lenne megtartani. És a "furcsa érzés" meg hasonló nevetséges kifogások itt nem játszanak szerepet.

Szerintem ne feszegesd a témát, mert a lányod pont ezért nem akarja elmondani, mert érzi, hogy ilyeneket csinálsz/csinálnál. Senki sem akar fölöslegesen vitákat, veszekedéseket, magyarázkodásokat.

2014. aug. 2. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!